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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Meio Ambiente. |
Data corrente: |
05/01/2023 |
Data da última atualização: |
05/01/2023 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
FILGUEIRAS, M. D. G.; MATOS, R. DA S.; BARRETO, L. P.; MASCARIN, G. M.; PRATA, M. C. de A.; MONTEIRO, C.; FERNANDES, E. K. K. |
Afiliação: |
M. D. G. FILGUEIRAS, UFG; R. DA S. MATOS, Embrapa Gado de Leite; L. P. BARRETO, UFG; GABRIEL MOURA MASCARIN, CNPMA; M. C. DE A. PRATA, UFG; C. MONTEIRO, UFG; E. K. K. FERNANDES, UFG. |
Título: |
Potencial de Hetororhabditis bacteriophora HP88 (Nematoda: heterorhabditidae) para controle de Rhipicephalus microplus (Acari: ixodidae): do laboratório para o campo. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
In: SIMPÓSIO BRASILEIRO DE ACAROLOGIA, 7., 2021. Acarologia em tempos de conectividade: [resumos]. México: Sociedad Latinoamericana de Acarologia, 2022. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
O presente estudo avaliou, em laboratório, a patogenicidade do nematoide Heterorhabditis bacteriophora HP88 sobre fêmeas de Rhipicephalus microplus com diferentes níveis de ingurgitamento (150, 200, 250, 300 e 350 mg), e sobre fêmeas provenientes de diferentes populações (1 a 8). |
Palavras-Chave: |
Carrapato-dos-bovinos; Hetororhabditis bacteriophora; Nematoides entomopatogênicos. |
Thesagro: |
Controle Biológico. |
Thesaurus Nal: |
Rhipicephalus microplus. |
Categoria do assunto: |
H Saúde e Patologia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1150657/1/RA-MascarinGM-VII-Simposio-Brasileiro-Acarologia-2021.pdf
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Marc: |
LEADER 01240nam a2200241 a 4500 001 2150657 005 2023-01-05 008 2022 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aFILGUEIRAS, M. D. G. 245 $aPotencial de Hetororhabditis bacteriophora HP88 (Nematoda$bheterorhabditidae) para controle de Rhipicephalus microplus (Acari: ixodidae): do laboratório para o campo.$h[electronic resource] 260 $aIn: SIMPÓSIO BRASILEIRO DE ACAROLOGIA, 7., 2021. Acarologia em tempos de conectividade: [resumos]. México: Sociedad Latinoamericana de Acarologia$c2022 520 $aO presente estudo avaliou, em laboratório, a patogenicidade do nematoide Heterorhabditis bacteriophora HP88 sobre fêmeas de Rhipicephalus microplus com diferentes níveis de ingurgitamento (150, 200, 250, 300 e 350 mg), e sobre fêmeas provenientes de diferentes populações (1 a 8). 650 $aRhipicephalus microplus 650 $aControle Biológico 653 $aCarrapato-dos-bovinos 653 $aHetororhabditis bacteriophora 653 $aNematoides entomopatogênicos 700 1 $aMATOS, R. DA S. 700 1 $aBARRETO, L. P. 700 1 $aMASCARIN, G. M. 700 1 $aPRATA, M. C. de A. 700 1 $aMONTEIRO, C. 700 1 $aFERNANDES, E. K. K.
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Registro original: |
Embrapa Meio Ambiente (CNPMA) |
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Biblioteca |
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Origem |
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Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Café. |
Data corrente: |
13/04/2011 |
Data da última atualização: |
13/04/2011 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
VARGAS, E. A.; SILVA, F. B.; SANTOS, E. A.; SOUZA, S. M.; SOUZA, S. E.; CORRÊA, T. B. S.; FRANÇA, R. C. A.; AMORIM, S. S.; PFENNING, L. H.; BATISTA, L. R.; PEREIRA, R. T. G.; NOGUEIRA, M. D.; NACIF, A. P.; AFONSO JUNIOR, P. C. |
Afiliação: |
MINISTRY OF AGRICULTURE; DECAF/PR; MINISTRY OF AGRICULTURE; EPAMIG; UNIVERSIDADE ESTADUAL DA BAHIA; MINISTRY AGRICULTURE; MINISTRY OF AGRICULTURE; UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS; EPAMIG; UFLA; INSTITUTO ADOLFO LUTZ; PAULO CESAR AFONSO JUNIOR, SAPC. |
Título: |
Influence of coffee processing and defects on the incidence and occurrence of ochratoxin A. |
Ano de publicação: |
2005 |
Fonte/Imprenta: |
In:INTERNATIONAL CONFERENCE ON COFFEE SCIENCE, 20., 2004, Bangalore, India. Anais... Montpellier, France: Association for Science and Information on Coffee, 2005. 1 CD-ROM. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
762 coffee samples (1 kg) ? most of dried processed arabica coffee from several stages of pre and post harvest ? were collected from different regions of Brazil according to a sample history questionnaire. Among them 60 samples (16 kg) were classified and sorted by defects, according to Brazilian Classification, in 13-17 types of defects: black, sour, insect damage beans, malformed, shell, immature, bean with fox silver skin, pulp nipped bean, broken, parchment, sticks, among others. All 762 samples and fractions of defects (446 subsamples) in the coffee samples were analysed for OTA and the influence and impact of coffee processing and the presence of defects in the OTA contamination were determined. |
Palavras-Chave: |
Coffee. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/32651/1/Influence-of-Coffee-Processing.pdf
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Marc: |
LEADER 01638nam a2200277 a 4500 001 1885805 005 2011-04-13 008 2005 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aVARGAS, E. A. 245 $aInfluence of coffee processing and defects on the incidence and occurrence of ochratoxin A.$h[electronic resource] 260 $aIn:INTERNATIONAL CONFERENCE ON COFFEE SCIENCE, 20., 2004, Bangalore, India. Anais... Montpellier, France: Association for Science and Information on Coffee, 2005. 1 CD-ROM.$c2005 520 $a762 coffee samples (1 kg) ? most of dried processed arabica coffee from several stages of pre and post harvest ? were collected from different regions of Brazil according to a sample history questionnaire. Among them 60 samples (16 kg) were classified and sorted by defects, according to Brazilian Classification, in 13-17 types of defects: black, sour, insect damage beans, malformed, shell, immature, bean with fox silver skin, pulp nipped bean, broken, parchment, sticks, among others. All 762 samples and fractions of defects (446 subsamples) in the coffee samples were analysed for OTA and the influence and impact of coffee processing and the presence of defects in the OTA contamination were determined. 653 $aCoffee 700 1 $aSILVA, F. B. 700 1 $aSANTOS, E. A. 700 1 $aSOUZA, S. M. 700 1 $aSOUZA, S. E. 700 1 $aCORRÊA, T. B. S. 700 1 $aFRANÇA, R. C. A. 700 1 $aAMORIM, S. S. 700 1 $aPFENNING, L. H. 700 1 $aBATISTA, L. R. 700 1 $aPEREIRA, R. T. G. 700 1 $aNOGUEIRA, M. D. 700 1 $aNACIF, A. P. 700 1 $aAFONSO JUNIOR, P. C.
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Registro original: |
Embrapa Café (CNPCa) |
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