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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Café. |
Data corrente: |
07/12/2017 |
Data da última atualização: |
07/12/2017 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
SILVA, V. A.; MACHADO, J. L.; OLIVEIRA, A. L. de; FIGUEIREDO, U. J. de; CARVALHO, G. R.; FERRAO, M. A. G.; GUIMARÃES, R. J. |
Afiliação: |
Vânia Aparecida Silva, EPAMIG/UFLA; Janaine Lopes Machado, UFLA; Alexandrino Lopes de Oliveira, EPAMIG/UFLA; Ulisses José de Figueiredo, Barenbrug do Brasil Sementes Ltda.; Gladyston Rodrigues Carvalho, EPAMIG/UFLA; MARIA AMELIA GAVA FERRAO, SAPC; Rubens José Guimarães, UFLA. |
Título: |
Adaptability, stability, and genetic divergence of conilon coffee in Alto Suaçuí, Minas Gerais, Brazil. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
Crop Breeding and Applied Biotechnology, v. 17, n. 1, p. 25-31, Jan./Mar. 2017. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The objective of this study was to describe the genetic parameters, adaptability, and stability of clones from the Coffea canephora variety ?Vitória Incaper 8142?, and the genetic divergence between them. Following 12 and 24 months of plant growth, several traits were evaluated, including stem diameter, plant height, canopy diameter, number of plagiotropic branches, and number of nodes per plagiotropic branch. The agronomic performance of four crops was determined using measurements of productivity, yield, percentage of floating grains, and grade of the beans. Variability was observed between the clones for the majority of the traits measured. The clones V7, V10, V12, and V13 were the most stable and displayed the highest degree of adaptation for the studied traits, and thus these clones will be used to establish a base population suited to the growing conditions in Alto Suaçuí, Minas Gerais, Brazil. Additionally, the genetic dissimilarity identified between clones allowed suitable clone combinations to be proposed for use in future crosses. |
Palavras-Chave: |
Genetic dissimilarity; MHPRVG method; Mixed models. |
Thesagro: |
Coffea Canephora. |
Thesaurus Nal: |
Clones. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/168429/1/Adaptability-stability-ad-genetic-divergence.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Café (CNPCa) |
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Biblioteca |
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Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
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Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Café. |
Data corrente: |
14/05/2012 |
Data da última atualização: |
01/02/2013 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
ROSA, S. D. V. F. da; SANTOS, G. C.; CHAVES, A. R. C. da S.; FREIRE, A I.; SANTOS, F. C.; MATOS, D. P. de. |
Afiliação: |
STTELA DELLYZETE VEIGA F DA ROSA, SAPC; GUSTAVO COSTA SANTOS; ANA ROSÁLIA CALIXTO DA SILVA CHAVES; ANA IZABELLA FREIRE; FLÁVIA CARVALHO SANTOS; DÉBORA PEREIRA DE MATOS. |
Título: |
Qualidade fisiológica de sementes de café submetidas a diferentes métodos de processamentos e graus de umidade. |
Ano de publicação: |
2010 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO BRASILEIRO DE PESQUISA CAFEEIROAS, 36., 2010, Guarapari. Anais...Brasília, DF: Embrapa Café, 2010. |
Idioma: |
Português |
Thesagro: |
Café; Produtividade. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/59250/1/Qualidade-fisiologica-de-sementes-de-cafe.pdf
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Marc: |
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Embrapa Café (CNPCa) |
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