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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  15/10/2019
Data da última atualização:  18/02/2020
Tipo da produção científica:  Capítulo em Livro Técnico-Científico
Autoria:  CARNEIRO, J. M.; FIGUEIREDO, M. C. B. de; BARROS, V. da S.; GIONGO, V.
Afiliação:  JADE MULLER CARNEIRO; MARIA CLEA BRITO DE FIGUEIREDO, CNPAT; VIVIANE DA SILVA BARROS; VANDERLISE GIONGO, CPATSA.
Título:  Life cycle inventories of mango in Brazil.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  In: MATSUURA, M. I. S. F.; PICOLI, J. F. Life cycle inventories of agriculture, forestry and animal husbandry - Brazil. Zürich: Ecoinvent Association, 2018.
Páginas:  p. 71-90.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Mango (Mangifera indicaL.) is considered as the most produced tropical fruit around the world (FAO, 2017). The largest Brazilian producer of mangois the semi-arid region of the Sub-area of the São Francisco river basin, that in 2016,it reached a production volume of 654,493 tons of mango (IBGE, 2016), corresponding to 67% of the national fruit production. Only in the Agroindustrial Pole of Petrolina, Pernambuco, and Juazeiro, Bahia, there is an area of more than 14 thousand hectares for this crop, with an average yield of 21.7 and 38.2 tons per hectare in Petrolina and Juazeiro, respectively. In these two municipalities the production value already reaches more than 248 million reais (IBGE, 2016).In addition, the Brazilian mango is widely exported around the world; the country ranks as the 6th largest mango exporter (Anuário Brasileiro Da Fruticultura, 2017), with export volume reaching more than 179 thousand tons in 2017. About 86% of this export is promoted by the Submedia of the Vale do São Francisco (Brazil, 2018), mainly destined for the United States (18%) and Europe (45%).The main varieties of mangoproduced in thisregion are?Tommy Atkins?, ?Haden?, ?Keitt?, ?Kent?, ?Palmer?, originating in the United States and the most used for export. ?Rosa? and ?Espada?are varietiesof Brazilian origin and more popular in the domestic market.
Palavras-Chave:  Inventários do ciclo de vida.
Thesagro:  Adubação; Manga; Pós-Colheita.
Thesaurus Nal:  Mangoes; Packing houses.
Categoria do assunto:  A Sistemas de Cultivo
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATSA58693 - 1UPCPL - DD
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Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  17/04/2024
Data da última atualização:  17/04/2024
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  AGUIAR, J. de; COSTA, J. L. da S.
Afiliação:  J. DE AGUIAR, UNIVERSIDADE FEDERAL DE GOIÁS; JEFFERSON LUIS DA SILVA COSTA, CNPAF.
Título:  Densidade mínima de inóculo de Macrophomina phaseolina para causar a podridão cinzenta do caule em feijoeiro.
Ano de publicação:  1998
Fonte/Imprenta:  Fitopatologia Brasileira, Brasília, DF, v. 23, p. 220, ago. 1998. Suplemento, ref. 70. Edição dos Resumos do XXXI Congresso Brasileiro de Fitopatologia, Fortaleza, ago. 1998.
ISSN:  0100-4158
Idioma:  Português
Conteúdo:  Este trabalho objetivou determinar uma densidade mínima de inóculo de M. phaseolina necessária para causar a doença visando testar o germoplasma do feijoeiro em casa de vegetação.
Thesagro:  Doença de Planta; Feijão; Macrophomina Phaseolina; Phaseolus Vulgaris; Podridão Cinzenta.
Categoria do assunto:  H Saúde e Patologia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1163662/1/cbf-70.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAF36991 - 1UPCRA - DD19981998
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