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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
29/09/2011 |
Data da última atualização: |
11/04/2018 |
Autoria: |
ALVARENGA, I. C. A.; VALADARES, R. V.; MARTINS, E. R.; OLIVEIRA, F. G.; FIGUEIREDO, L. S. de; KOBAYASHI, M. K. |
Afiliação: |
Ivan Caldeira Almeida Alvarenga, Universidade Federal de Lavras, Departamento de Agricultura; Rafael Vasconcelos Valadares, Universidade Federal de Minas Gerais, Campus Montes Claros, Instituto de Ciências Agrárias; Ernane Ronie Martins, Universidade Federal de Minas Gerais, Campus Montes Claros, Instituto de Ciências Agrárias; Flávio Gonçalves Oliveira, Universidade Federal de Minas Gerais, Campus Montes Claros, Instituto de Ciências Agrárias; Lourdes Silva de Figueiredo, Universidade Federal de Minas Gerais, Campus Montes Claros, Instituto de Ciências Agrárias; Mauro Koji Kobayashi, Universidade Estadual de Montes Claros, Centro de Ciências Agrárias. |
Título: |
Water stress before harvest of pepper-rosmarin. |
Ano de publicação: |
2011 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 46, n. 7, p. 706-711, jun. 2011 |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Título em português: Estresse hídrico antes da colheita de alecrim?pimenta. |
Conteúdo: |
The objective of this work was to assess the effect of different periods of water stress before harvest of pepper-rosmarin (Lippia sidoides) on the contents of essential oil and flavonoids. The experiment was carried out during 270 days of cultivation, with drainage lysimeters, in a completely randomized block design with five treatments: 0, 2, 4, 6, and 8 days of water suppression before harvest, with four replicates. Fresh and dry matter yield, essential oil content, total flavonoids content, and water potential and temperature of leaves were determined. There was a decrease of approximately 50% in oil content and of 60% in total flavonoid contentwith the reduction of leaf water potential in 0.3 MPa. |
Palavras-Chave: |
Essential oil; Estresse hídrico; Medicinal plant; Potencial hídrico foliar. |
Thesagro: |
Flavonoide; Lippia Sidoides; Óleo essencial; Planta medicinal. |
Thesaurus Nal: |
flavonoids; leaf water potential; water stress. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/42644/1/46n07a05.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE) |
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1. | | ALVARENGA, I. C. A.; VALADARES, R. V.; MARTINS, E. R.; OLIVEIRA, F. G.; FIGUEIREDO, L. S. de; KOBAYASHI, M. K. Water stress before harvest of pepper-rosmarin. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 46, n. 7, p. 706-711, jun. 2011 Título em português: Estresse hídrico antes da colheita de alecrim?pimenta.Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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