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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Leite.
Data corrente:  30/01/2008
Data da última atualização:  24/04/2024
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  TORRES-JÚNIOR, J. R. S.; PIRES, M. de F. A.; SÁ, W. F. de; FERREIRA, A. de M.; VIANA, J. H. M.; CAMARGO, L. S. A.; CLEMENTE, C. A. A.; BARUSELLI, P. S.
Afiliação:  J. R. S. Torres-Júnior, FMVZ/USP; Maria de Fátima Ávila Pires, Embrapa Gado de Leite; Wanderlei Ferreira de Sá, Embrapa Gado de Leite; Ademir de Moraes Ferreira, Embrapa Gado de Leite; João Henrique Moreira Viana, Embrapa Gado de Leite; Luiz Sérgio Almei.
Título:  Respostas fisiológicas de vacas Gir (Bos indicus) não-lactantes ao estresse calórico.
Ano de publicação:  2007
Fonte/Imprenta:  In: REUNIÓN ASOCIACÓN LATINOAMERICANA DE PRODUCCIÓN ANIMAL, 20.; REUNIÓN ASOCIACIÓN PERUANA DE PRODUCCIÓN ANIMAL, 30.; CONGRESO INTERNACIONAL DE GANADERIA DOBLE PROPOSITO, 5., 2007, Cuzco. Resumenes... Cuzco: ALPA/APPA, 2007.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Estresse calórico; resposta fisiológica.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/595464/1/Respostas-fisiologicas-de-vacas-Gir.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Leite (CNPGL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPGL15327 - 1UPCRA - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  08/04/2021
Data da última atualização:  08/04/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  MIRANDA, I. B.; SANTOS, I. E. dos A.; TURCO, S. H. N.; FREITAS, S. T. de; FAUSTINO, A. C.; LINS, A. C. de S. S.
Afiliação:  ISADORA B. MIRANDA; ÍTALO E. DOS A. SANTOS; SILVIA H. N. TURCO; SERGIO TONETTO DE FREITAS, CPATSA; AMÉLIA C. FAUSTINO; ANA C. DE S. S. LINS.
Título:  Precooling of table grapes on a commercial scale as function of packaging.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Revista Brasileira de Engenharia Agrícola e Ambiental, v. 25, n. 8, p. 566-572, 2021.
ISSN:  1807-1929
DOI:  http://dx.doi.org/10.1590/1807-1929/agriambi.v25n8p566-572
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Although precooling by forced air is widely used to remove field heat from fresh table grapes, there is no knowledge about its use and efficiency. Factors influencing the process include temperature and relative air humidity, amount and initial temperature of the fruits, air velocity, and packaging. The objective of this study was to evaluate the cooling effect and efficiency of forced air cooling on table grapes in two types of packages. The experimental method used randomized blocks, in a 2 × 3 factorials, corresponding to two package types (polystyrene and cardboard) and three heights on the pallet - lower, middle, and upper - with four replicates. The temperature gradient in the direction of the airflow was evaluated. There was heterogeneity in cooling, both vertically and horizontally, on the pallets with a central heat zone for both the directions. None of the packages was suitable for fast cooling as both types of packages showed a cooling time of 15.5 h; moreover, relative humidity values were far below the ideal value for table grapes.
Palavras-Chave:  Cadeia de frio; Pré-resfriamento; Uva de mesa.
Thesagro:  Embalagem; Pós-Colheita; Resfriamento; Uva.
Thesaurus NAL:  Packing houses; Postharvest physiology; Postharvest technology; Postharvest treatment.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/222406/1/Precooling-of-table-grapes-on-a-commercial-scale-2021.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA59512 - 1UPCAP - DD
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