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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Meio Ambiente.
Data corrente:  10/09/1996
Data da última atualização:  26/12/2016
Autoria:  QUEIROGA, C. L.; FERRACINI, V. L.; MARSAIOLI, A. J.
Afiliação:  CARMEN L. QUEIROGA, UNICAMP; VERA LUCIA FERRACINI, CNPMA; A. J. MARSAIOLI.
Título:  Three new oxygenated cadinanes from Baccaris species.
Ano de publicação:  1996
Fonte/Imprenta:  Phytochemistry, v.42, n.4, p.1097-1103, 1996.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Synthesis of several (+-)-[4S-(4Beta,4aBeta,8aAlpha)]-1,6-dimethyl-4-(1methylethyl)-1,2,3,4,5,8,8a-octahydro-1-naphthalenol derivatives (cadinanolderivatives) provided the necessary evidence for the identification of three novel cadinane derivatives [(+-)[1S-(Beta, 4B, 4aBeta, 8aAlpha)]-1,6-dimethyl-4-(1-methylethyl)-1,2,3,4,4a,5,8,8a-octahydro-1-naphthalenol 11a, (+-)-[1S-(1Beta,4Beta,4aBeta,6Alpha,7Alpha,8aAlpha)]-6,7-epoxide-1,6-dimethyl-4-(1-methylethyl)-1,2,3,4,4a,5,6,7,8,8a-decahydro-1naphthalenol 14 and (=-)[1S-(1Beta,4Beta,4aBeta,6Beta,8aAlpha)]-1,6-dimethyl-4-(1-methylethyl-1,2,3,4,4a,5,6,7,8,8a-decahydro-1,6-naphthalenediol 15] detected, in the essentialoils of, B. platipoda. Compound 14 was also detected in B. tridentata. The synthetic compounds were characterized by one and two dimensional 1H and 13C NMR. The identification was obtained by coinjection of the oils with the synthetic standards and fragmentation pattern comparison.
Palavras-Chave:  Baccharis myriocephala; Baccharis platipoda; Baccharis tridentata; Cadinols; Novel cadinanes; Sesquiterpenes.
Thesagro:  Compositae.
Thesaurus Nal:  essential oils.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio Ambiente (CNPMA)
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CNPMA3153 - 1UPCAP - DD
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1.Imagem marcado/desmarcadoVERAS, G.; GOMES, A. DE A.; SILVA, A. C. DA; BRITO, A. L. B. DE.; ALMEIDA, P. B. A. DE.; MEDEIROS, E. P. de. Classification of biodiesel using NIR spectrometry and multivariate techniques. Talanta, n. 83, p. 565-568, 2010.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
Biblioteca(s): Embrapa Algodão.
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2.Imagem marcado/desmarcadoLIMA, C. M. de; FERNANDES, D. D. S.; PEREIRA, G. E.; GOMES, A. de A.; ARAÚJO, M. C. U. de; DINIZ, P. H. G. D. Digital image-based tracing of geographic origin, winemaker, and grape type forred wine authentication. Food Chemistry, v. 312, p. 12606, 2020.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
Biblioteca(s): Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho.
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3.Imagem marcado/desmarcadoVINCIGUERRA, L. L.; BÖCK, F. C.; SCHNEIDER, M. P.; REIS, N. A. P. C.; SILVA, L. F. da; SOUZA, K. C. M de; GUERRA, C. C.; GOMES, A. de A.; BERGOLD, A. M.; FERRÂO, M. F. Geographical origin authentication of southern Brazilian red wines by means of EEM-pH four-way data modelling coupled with one class classification approach. Food Chemistry, v. 362, n. 130087, 2021.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.
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