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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  07/12/2012
Data da última atualização:  07/12/2012
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  SIQUEIRA, B. dos S.; FERNANDES, K. F.; BASSINELLO, P. Z.
Afiliação:  BEATRIZ DOS SANTOS SIQUEIRA, estagiária CNPAF; KÁTIA FLÁVIA FERNANDES, UFG; PRISCILA ZACZUK BASSINELLO, CNPAF.
Título:  Padronização do preparo de amostras de feijão cozido para teste de dureza instrumental.
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  In: SEMINÁRIO JOVENS TALENTOS, 6., 2012, Santo Antônio de Goiás. Resumos apresentados. Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2012.
Páginas:  p. 89.
Série:  (Embrapa Arroz e Feijão. Documentos, 275).
Idioma:  Português
Conteúdo:  O objetivo deste trabalho foi verificar qual o melhor método de cocção de feijão, de forma que os grãos se tornassem cozidos e permitisse a distinção entre amostras recém-colhidas e envelhecidas (hard-to-cook).
Thesagro:  Cocção; Feijão.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/71768/1/89.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAF31777 - 1UPCRA - DD2012.1332012.133
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  19/02/2016
Data da última atualização:  02/03/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  LANNA, A. C.; MITSUZONO, S. T.; TERRA, T. G. R.; VIANELLO, R. P.; CARVALHO, M. A. de F.
Afiliação:  ANNA CRISTINA LANNA, CNPAF; SUZY TAEKO MITSUZONO, UFG; THIAGO GLEDSON RIOS TERRA, UFV; ROSANA PEREIRA VIANELLO, CNPAF; MILENE ALVES DE FIGUEIREDO CARVALHO, SAPC.
Título:  Physiological characterization of common bean (Phaseolus vulgaris L.) genotypes, water-stress induced with contrasting response towards drought.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  Australian Journal of Crop Science, v. 10, n. 1, p. 1-6, 2016.
ISSN:  1835-2707
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Among the three annual common bean seasons in Brazil, two of them are subject to drought. The objective of this study was to identify physiological traits in common bean under water restriction. The common beans genotypes, BAT 477 (tolerant to water-stress) and Perola (sensitive to water-stress), were grown under greenhouse conditions under two different watering regimes: irrigated (control treatment) and non-irrigated (stress treatment). The water deficit treatment consisted of suspension of irrigation to the plants at 10 days after emergence (DAE) (at the V2 physiological stage) for 30 days, followed by the irrigation?s re-establishment at 40 DAE (at the R6-R7 physiological stage) up to the phase of physiological maturity of the grains for assessment of grain yield and production components. Under water-stress, BAT 477 showed less reduction in grain yield (33%), more capacity for osmotic adjustment (0.30 MPa) and superiority in the root system´s development (~50%) compared to Perola that showed a 53% reduction in the grain yield and 0.06 MPa of osmotic adjustment. In this study, the robustness of the root system and osmotic adjustment are the main physiological indicators of tolerance to water deficit in common bean plants.
Palavras-Chave:  Physiological mechanisms; Tropical conditions.
Thesagro:  Características agronômicas; Deficiência hídrica; Feijão; Phaseolus vulgaris; Resistencia a seca.
Thesaurus NAL:  Agronomic traits; Plant-water relations.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/139430/1/CNPAF-2016-ajcs.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAF33944 - 1UPCAP - DD20162016
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