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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Arroz e Feijão. |
Data corrente: |
07/12/2012 |
Data da última atualização: |
07/12/2012 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
SIQUEIRA, B. dos S.; FERNANDES, K. F.; BASSINELLO, P. Z. |
Afiliação: |
BEATRIZ DOS SANTOS SIQUEIRA, estagiária CNPAF; KÁTIA FLÁVIA FERNANDES, UFG; PRISCILA ZACZUK BASSINELLO, CNPAF. |
Título: |
Padronização do preparo de amostras de feijão cozido para teste de dureza instrumental. |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
In: SEMINÁRIO JOVENS TALENTOS, 6., 2012, Santo Antônio de Goiás. Resumos apresentados. Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2012. |
Páginas: |
p. 89. |
Série: |
(Embrapa Arroz e Feijão. Documentos, 275). |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
O objetivo deste trabalho foi verificar qual o melhor método de cocção de feijão, de forma que os grãos se tornassem cozidos e permitisse a distinção entre amostras recém-colhidas e envelhecidas (hard-to-cook). |
Thesagro: |
Cocção; Feijão. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/71768/1/89.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF) |
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Biblioteca |
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Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Arroz e Feijão. |
Data corrente: |
19/02/2016 |
Data da última atualização: |
02/03/2017 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
LANNA, A. C.; MITSUZONO, S. T.; TERRA, T. G. R.; VIANELLO, R. P.; CARVALHO, M. A. de F. |
Afiliação: |
ANNA CRISTINA LANNA, CNPAF; SUZY TAEKO MITSUZONO, UFG; THIAGO GLEDSON RIOS TERRA, UFV; ROSANA PEREIRA VIANELLO, CNPAF; MILENE ALVES DE FIGUEIREDO CARVALHO, SAPC. |
Título: |
Physiological characterization of common bean (Phaseolus vulgaris L.) genotypes, water-stress induced with contrasting response towards drought. |
Ano de publicação: |
2016 |
Fonte/Imprenta: |
Australian Journal of Crop Science, v. 10, n. 1, p. 1-6, 2016. |
ISSN: |
1835-2707 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Among the three annual common bean seasons in Brazil, two of them are subject to drought. The objective of this study was to identify physiological traits in common bean under water restriction. The common beans genotypes, BAT 477 (tolerant to water-stress) and Perola (sensitive to water-stress), were grown under greenhouse conditions under two different watering regimes: irrigated (control treatment) and non-irrigated (stress treatment). The water deficit treatment consisted of suspension of irrigation to the plants at 10 days after emergence (DAE) (at the V2 physiological stage) for 30 days, followed by the irrigation?s re-establishment at 40 DAE (at the R6-R7 physiological stage) up to the phase of physiological maturity of the grains for assessment of grain yield and production components. Under water-stress, BAT 477 showed less reduction in grain yield (33%), more capacity for osmotic adjustment (0.30 MPa) and superiority in the root system´s development (~50%) compared to Perola that showed a 53% reduction in the grain yield and 0.06 MPa of osmotic adjustment. In this study, the robustness of the root system and osmotic adjustment are the main physiological indicators of tolerance to water deficit in common bean plants. |
Palavras-Chave: |
Physiological mechanisms; Tropical conditions. |
Thesagro: |
Características agronômicas; Deficiência hídrica; Feijão; Phaseolus vulgaris; Resistencia a seca. |
Thesaurus NAL: |
Agronomic traits; Plant-water relations. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/139430/1/CNPAF-2016-ajcs.pdf
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Marc: |
LEADER 02185naa a2200289 a 4500 001 2037693 005 2017-03-02 008 2016 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a1835-2707 100 1 $aLANNA, A. C. 245 $aPhysiological characterization of common bean (Phaseolus vulgaris L.) genotypes, water-stress induced with contrasting response towards drought.$h[electronic resource] 260 $c2016 520 $aAmong the three annual common bean seasons in Brazil, two of them are subject to drought. The objective of this study was to identify physiological traits in common bean under water restriction. The common beans genotypes, BAT 477 (tolerant to water-stress) and Perola (sensitive to water-stress), were grown under greenhouse conditions under two different watering regimes: irrigated (control treatment) and non-irrigated (stress treatment). The water deficit treatment consisted of suspension of irrigation to the plants at 10 days after emergence (DAE) (at the V2 physiological stage) for 30 days, followed by the irrigation?s re-establishment at 40 DAE (at the R6-R7 physiological stage) up to the phase of physiological maturity of the grains for assessment of grain yield and production components. Under water-stress, BAT 477 showed less reduction in grain yield (33%), more capacity for osmotic adjustment (0.30 MPa) and superiority in the root system´s development (~50%) compared to Perola that showed a 53% reduction in the grain yield and 0.06 MPa of osmotic adjustment. In this study, the robustness of the root system and osmotic adjustment are the main physiological indicators of tolerance to water deficit in common bean plants. 650 $aAgronomic traits 650 $aPlant-water relations 650 $aCaracterísticas agronômicas 650 $aDeficiência hídrica 650 $aFeijão 650 $aPhaseolus vulgaris 650 $aResistencia a seca 653 $aPhysiological mechanisms 653 $aTropical conditions 700 1 $aMITSUZONO, S. T. 700 1 $aTERRA, T. G. R. 700 1 $aVIANELLO, R. P. 700 1 $aCARVALHO, M. A. de F. 773 $tAustralian Journal of Crop Science$gv. 10, n. 1, p. 1-6, 2016.
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