|
|
| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Gado de Leite. Para informações adicionais entre em contato com cnpgl.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Leite. |
Data corrente: |
06/09/2021 |
Data da última atualização: |
24/01/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
MACIEL, D. L.; VARGAS, J. A. C.; MEZZOMO, R.; GAMA, M. A. S. da; LEITE, L. C.; CASTRO, I. R. R. de; OLIVEIRA, L. R. S.; FARIAS, M. L. C.; LUZ, W. B. dos S.; ALVES, K. S. |
Afiliação: |
DAYANA LIMA MACIEL, Universidade Federal Rural da Amazônia; JULIÁN ANDRÉS CASTILLO VARGAS, Universidade Federal Rural da Amazônia; RAFAEL MEZZOMO, Universidade Federal Rural da Amazônia; MARCO ANTONIO SUNDFELD DA GAMA, CNPGL; LAUDI CUNHA LEITE, Universidade Federal do Recôncavo da Bahia; ÍCARO RAINYER RODRIGUES DE CASTRO, Universidade Federal Rural da Amazônia; LUÍS RENNAN SAMPAIO OLIVEIRA, Universidade Federal Rural da Amazônia; MARIA LUIZA COSTA FARIAS, Universidade Federal Rural da Amazônia; WERBEST BRENNER DOS SANTOS LUZ, Universidade Federal Rural da Amazônia; KALIANDRA SOUZA ALVES, Universidade Federal Rural da Amazônia. |
Título: |
Physicochemical, nutritional, and sensory attributes of 1 Minas frescal cheese from grazing cows fed a supplement containing different levels of babassu coconut (Orbignya speciosa). |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
International Dairy Journal, v. 127, 105176, 2022. |
DOI: |
https://doi.org/10.1016/j.idairyj.2021.105176 |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Publicado online em: 1 set. 2021. |
Conteúdo: |
Alternative feeds can reduce milk production costs, but quality attributes of dairy products may also be affected. The physicochemical, sensory, and fatty acid (FA) profiles of Minas frescal cheese produced from grazing cows fed different levels of cracked babassu coconut (CBC) was investigated Actual and adjusted cheese yields in kg cow-1 d-1 decreased as CBC levels increased in the supplement. Physicochemical composition was unaltered, whereas proportions of trans-11 18:1 and cis-9, trans-11 CLA linearly increased in cheese from cows fed increasing CBC levels. Conversely, the n-6:n-3 FA ratio showed a linear decreasing pattern. Yellow intensity decreased linearly, whereas a quadratic response was observed for aroma and appearance scores. In conclusion, feeding CBC to grazing cows induces beneficial changes in FA composition and other quality attributes of Minas frescal cheese, but cheese yield in kg cow-1 d-1 is strongly reduced, limiting the use of CBC in dairy cow diets. |
Thesagro: |
Ácido Graxo; Babaçu; Bovino; Gado Leiteiro; Pastejo; Propriedade Físico-Química; Queijo de Minas; Vaca Leiteira. |
Thesaurus Nal: |
Dairy cattle; Fatty acids. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
Marc: |
LEADER 02169naa a2200373 a 4500 001 2134077 005 2022-01-24 008 2022 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1016/j.idairyj.2021.105176$2DOI 100 1 $aMACIEL, D. L. 245 $aPhysicochemical, nutritional, and sensory attributes of 1 Minas frescal cheese from grazing cows fed a supplement containing different levels of babassu coconut (Orbignya speciosa).$h[electronic resource] 260 $c2022 500 $aPublicado online em: 1 set. 2021. 520 $aAlternative feeds can reduce milk production costs, but quality attributes of dairy products may also be affected. The physicochemical, sensory, and fatty acid (FA) profiles of Minas frescal cheese produced from grazing cows fed different levels of cracked babassu coconut (CBC) was investigated Actual and adjusted cheese yields in kg cow-1 d-1 decreased as CBC levels increased in the supplement. Physicochemical composition was unaltered, whereas proportions of trans-11 18:1 and cis-9, trans-11 CLA linearly increased in cheese from cows fed increasing CBC levels. Conversely, the n-6:n-3 FA ratio showed a linear decreasing pattern. Yellow intensity decreased linearly, whereas a quadratic response was observed for aroma and appearance scores. In conclusion, feeding CBC to grazing cows induces beneficial changes in FA composition and other quality attributes of Minas frescal cheese, but cheese yield in kg cow-1 d-1 is strongly reduced, limiting the use of CBC in dairy cow diets. 650 $aDairy cattle 650 $aFatty acids 650 $aÁcido Graxo 650 $aBabaçu 650 $aBovino 650 $aGado Leiteiro 650 $aPastejo 650 $aPropriedade Físico-Química 650 $aQueijo de Minas 650 $aVaca Leiteira 700 1 $aVARGAS, J. A. C. 700 1 $aMEZZOMO, R. 700 1 $aGAMA, M. A. S. da 700 1 $aLEITE, L. C. 700 1 $aCASTRO, I. R. R. de 700 1 $aOLIVEIRA, L. R. S. 700 1 $aFARIAS, M. L. C. 700 1 $aLUZ, W. B. dos S. 700 1 $aALVES, K. S. 773 $tInternational Dairy Journal$gv. 127, 105176, 2022.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Gado de Leite (CNPGL) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
|
|
| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Rondônia. Para informações adicionais entre em contato com cpafro.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Rondônia. |
Data corrente: |
18/09/2012 |
Data da última atualização: |
29/07/2024 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
OLIVEIRA, M. C. de S.; NÉO, T. A.; BERALDO, C. D. M.; GIGLIOTI, R.; NAKANDAKARI, E.; BRITO, L. G. |
Afiliação: |
MARCIA CRISTINA DE SENA OLIVEIRA, CPPSE; LUCIANA GATTO BRITO, CPAF-RO. |
Título: |
Study of Anaplasma marginale infection in water buffalo raised with and without cattle in Brazil. |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
In: WORLD BUIATRICS CONGRESS, 27., 2012, Lisboa. Proceedings... Lisboa: APB, 2012. Publicado em: Revista Portuguesa de Buiatria - Abstract Book. Lisboa, 2012. p. 935. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Bubalinocultura. |
Thesagro: |
Anaplasma Marginale. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
Marc: |
LEADER 00683nam a2200181 a 4500 001 1933967 005 2024-07-29 008 2012 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aOLIVEIRA, M. C. de S. 245 $aStudy of Anaplasma marginale infection in water buffalo raised with and without cattle in Brazil. 260 $aIn: WORLD BUIATRICS CONGRESS, 27., 2012, Lisboa. Proceedings... Lisboa: APB, 2012. Publicado em: Revista Portuguesa de Buiatria - Abstract Book. Lisboa, 2012. p. 935.$c2012 650 $aAnaplasma Marginale 653 $aBubalinocultura 700 1 $aNÉO, T. A. 700 1 $aBERALDO, C. D. M. 700 1 $aGIGLIOTI, R. 700 1 $aNAKANDAKARI, E. 700 1 $aBRITO, L. G.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Rondônia (CPAF-RO) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada. |
|
|