Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Gado de Leite. Para informações adicionais entre em contato com cnpgl.biblioteca@embrapa.br.
Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Leite.
Data corrente:  06/09/2021
Data da última atualização:  24/01/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  MACIEL, D. L.; VARGAS, J. A. C.; MEZZOMO, R.; GAMA, M. A. S. da; LEITE, L. C.; CASTRO, I. R. R. de; OLIVEIRA, L. R. S.; FARIAS, M. L. C.; LUZ, W. B. dos S.; ALVES, K. S.
Afiliação:  DAYANA LIMA MACIEL, Universidade Federal Rural da Amazônia; JULIÁN ANDRÉS CASTILLO VARGAS, Universidade Federal Rural da Amazônia; RAFAEL MEZZOMO, Universidade Federal Rural da Amazônia; MARCO ANTONIO SUNDFELD DA GAMA, CNPGL; LAUDI CUNHA LEITE, Universidade Federal do Recôncavo da Bahia; ÍCARO RAINYER RODRIGUES DE CASTRO, Universidade Federal Rural da Amazônia; LUÍS RENNAN SAMPAIO OLIVEIRA, Universidade Federal Rural da Amazônia; MARIA LUIZA COSTA FARIAS, Universidade Federal Rural da Amazônia; WERBEST BRENNER DOS SANTOS LUZ, Universidade Federal Rural da Amazônia; KALIANDRA SOUZA ALVES, Universidade Federal Rural da Amazônia.
Título:  Physicochemical, nutritional, and sensory attributes of 1 Minas frescal cheese from grazing cows fed a supplement containing different levels of babassu coconut (Orbignya speciosa).
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  International Dairy Journal, v. 127, 105176, 2022.
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.idairyj.2021.105176
Idioma:  Inglês
Notas:  Publicado online em: 1 set. 2021.
Conteúdo:  Alternative feeds can reduce milk production costs, but quality attributes of dairy products may also be affected. The physicochemical, sensory, and fatty acid (FA) profiles of Minas frescal cheese produced from grazing cows fed different levels of cracked babassu coconut (CBC) was investigated Actual and adjusted cheese yields in kg cow-1 d-1 decreased as CBC levels increased in the supplement. Physicochemical composition was unaltered, whereas proportions of trans-11 18:1 and cis-9, trans-11 CLA linearly increased in cheese from cows fed increasing CBC levels. Conversely, the n-6:n-3 FA ratio showed a linear decreasing pattern. Yellow intensity decreased linearly, whereas a quadratic response was observed for aroma and appearance scores. In conclusion, feeding CBC to grazing cows induces beneficial changes in FA composition and other quality attributes of Minas frescal cheese, but cheese yield in kg cow-1 d-1 is strongly reduced, limiting the use of CBC in dairy cow diets.
Thesagro:  Ácido Graxo; Babaçu; Bovino; Gado Leiteiro; Pastejo; Propriedade Físico-Química; Queijo de Minas; Vaca Leiteira.
Thesaurus Nal:  Dairy cattle; Fatty acids.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Leite (CNPGL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPGL25270 - 1UPCAP - DD
Voltar






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Rondônia. Para informações adicionais entre em contato com cpafro.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Rondônia.
Data corrente:  18/09/2012
Data da última atualização:  29/07/2024
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  OLIVEIRA, M. C. de S.; NÉO, T. A.; BERALDO, C. D. M.; GIGLIOTI, R.; NAKANDAKARI, E.; BRITO, L. G.
Afiliação:  MARCIA CRISTINA DE SENA OLIVEIRA, CPPSE; LUCIANA GATTO BRITO, CPAF-RO.
Título:  Study of Anaplasma marginale infection in water buffalo raised with and without cattle in Brazil.
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  In: WORLD BUIATRICS CONGRESS, 27., 2012, Lisboa. Proceedings... Lisboa: APB, 2012. Publicado em: Revista Portuguesa de Buiatria - Abstract Book. Lisboa, 2012. p. 935.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Bubalinocultura.
Thesagro:  Anaplasma Marginale.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Rondônia (CPAF-RO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAF-RO16182 - 1UPCRA - PPSP-3914SP-3914
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional