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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoFARINAS, C. S. Advances in Cultivation Strategies of Aspergillus for Production of Enzymes Involved in the Saccharification of Lignocellulosic Feedstocks. In: GUPTA, V. K. (Ed.). New and Future Developments in Microbial Biotechnology and Bioengineering. Amsterdam: Elsevier, 2016. p. 141-154.

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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2.Imagem marcado/desmarcadoFARINAS, C. S. Developments in solid-state fermentation for the production of biomass-degrading enzymes for the bioenergy sector. Renewable & Sustainable Energy Reviews, [S. l.], v. 52, p. 179-188, 2015.

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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3.Imagem marcado/desmarcadoFARINAS, C. S. A parede celular vegetal e as enzimas envolvidas na sua degradação. São Carlos: Embrapa Instrumentação, 2011. 13 p. (Embrapa Instrumentação. Documentos, 54).

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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4.Imagem marcado/desmarcadoFARINAS, C. S. Onde estamos e em que precisamos focar para avançar na produção do etanol celulósico: uma visão da área de Pesquisa & Desenvolvimento. Revista Canavieiros, [S. l.], v. 10, n. 116, p. 40-41, 2016.

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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5.Imagem marcado/desmarcadoFARINAS, C. S. Solid-state fermentation for the on-site production of cellulolytic enzymes and their use in the saccharification of lignocellulosic biomass. In: PANDEY, A.; LARROCHE, C.; SOCCOL, C. R. (Ed.). Current Developments in Biotechnology and Bioengineering. [s.l.]: Elsevier B. V., 2018. cap. 9, p. 169-183

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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6.Imagem marcado/desmarcadoFARINAS, C. S. Desafios para a produção do etanol celulósico. Agrosoft Brasil, [S. l.], 27 dez. 2008. Disponível em: . Acesso em: 09 fev. 2009.

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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7.Imagem marcado/desmarcadoFLORENCIO, C.; FARINAS, C. S. Microrganismos produtores de celulases: seleção de isolados de trichoderma sp. In: SEMINÁRIO BRASILEIRO DE TECNOLOGIA ENZIMÁTICA - ENZITEC, 9., 2010, Rio de Janeiro. Versatilidade e eficiência na inovação sustentável: resumos. Rio de Janeiro: UFRJ, 2010. p. 53.

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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8.Imagem marcado/desmarcadoFLORENCIO, C.; FARINAS, C. S. Microrganismos produtores de celulases: seleção de isolados de Trichoderma spp. In: JORNADA CIENTÍFICA-EMBRAPA SÃO CARLOS, 2009, São Carlos, SP. Anais... São Carlos: Embrapa Pecuária Sudeste: Embrapa Instrumentação Agropecuária, 2009. p. 2 (Embrapa Pecuária Sudeste. Documentos, 90)

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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9.Imagem marcado/desmarcadoFLORENCIO, C.; FARINAS, C. S. Otimização da produção de enzimas por trichoderma spp- em fermentação em estado sólido. In: JORNADA CIENTÍFICA - EMBRAPA SÃO CARLOS, 2., 2010, São Carlos, SP. Anais... São Carlos: Embrapa Instrumentação Agropecuária: Embrapa Pecuária Sudeste, 2010. p. 103. (Embrapa Instrumentação Agropecuária. Documentos, 50).

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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10.Imagem marcado/desmarcadoFARINAS, M. E.; MEJIAS, M. El cogollo arrepollado que afecta el cultivo del papayo. Trnasmision, distribucion y microscopia en cortes histologicos. cultivos Agroindustriales,v.2, n.1, p.37-48,1992

Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura.

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11.Imagem marcado/desmarcadoFLORENCIO, C.; FARINAS, C. S. Cellulase producing microrganisms: selection of strains of Trichoderma spp In: WORKSHOP DO PROJETO TEMÁTICO FAPESP, 1., 2010, São Carlos, São Paulo. Bioprocess systems engineering (BSE) applied to the production of bioethanol from sugarcane bagasse. São Carlos: UFSCar, 2010.

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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12.Imagem marcado/desmarcadoFREITAS, J. V.; FARINAS, C. S. Adsorção de compostos fenólicos em fuligem de bagaço de cana-de-açúcar. In: JORNADA CIENTÍFICA - EMBRAPA SÃO CARLOS, 9., 2017, São Carlos, SP. Anais... São Carlos: Embrapa Pecuária Sudeste: Embrapa Instrumentação, 2017. p. 28. Editores técnicos: Alexandre Berndt, Ana Rita de Araujo Nogueira, Bianca Baccili Zanotto Vigna, Juliana Gonçalves Costa, Lea Chapaval, Manuel Antonio Chagas Jacinto, Patricia Menezes Santos. (Embrapa Pecuária Sudeste, Documentos, 126).

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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13.Imagem marcado/desmarcadoDUTRA, J. F.; FARINAS, C. S. Avaliação da atividade de enzimas de interesse agroindustrial. In: JORNADA CIENTÍFICA - EMBRAPA SÃO CARLOS, 10., 2018, São Carlos, SP. Anais... São Carlos: Embrapa Instrumentação: Embrapa Pecuária Sudeste, 2018. p. 41. Editores técnicos: Daniel Souza Corrêa, Elaine Cristina Paris, Maria Alice Martins, Paulino Ribeiro Villas Boas, Wilson Tadeu Lopes da Silva. (Embrapa Instrumentação. Documentos, 68). (Embrapa Instrumentação. Documentos, 68).

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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14.Imagem marcado/desmarcadoRIBEIRO, M. B. M.; FARINAS, C. S. Biomassa fúngica como bioadsorvente para a remoção de compostos inibidores do processo de produção do etanol 2G. In: SIMPÓSIO NACIONAL DE INSTRUMENTAÇÃO AGROPECUÁRIA, 4., 2019, São Carlos, SP. Ciência, inovação e mercado: anais. São Carlos, SP: Embrapa Instrumentação, 2019. Editores: Paulino Ribeiro Villas-Boas, Maria Alice Martins, Débora Marcondes Bastos Pereira Milori, Ladislau Martin Neto. SIAGRO 2019. 633-636

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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15.Imagem marcado/desmarcadoFLORENCIO, C.; COURI, S.; FARINAS, C. S. Correlation between agar plate screening and solid-state fermentation for the prediction of cellulase production by trichoderma strains. Enzyme Research, [S. l.], 2012

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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16.Imagem marcado/desmarcadoVIDOTTI, J. de F.; FARINAS, C. S. Otimização do meio de cultivo para a produção de celulases em bagaço de cana-de-açúcar. In: JORNADA CIENTÍFICA-EMBRAPA SÃO CARLOS, 2009, São Carlos, SP. Anais... São Carlos: Embrapa Pecuária Sudeste: Embrapa Instrumentação Agropecuária, 2009. p. 6 (Embrapa Pecuária Sudeste. Documentos, 90)

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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17.Imagem marcado/desmarcadoVASCONCELLOS, V. M.; FARINAS, C. S. The effect of the drying process on the properties of bacterial cellulose films from Gluconacetobacter hansenii. Chemical Engineering Transactions, v. 64, p. 145-150, 2018.

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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18.Imagem marcado/desmarcadoSAN JOSE, J. J.; FARINAS, M. R. Estudio sobre los cambios de la vegetacion protegida de la quema y el pastoreo en la Estacion Biologica de los Llanos. Boletin Sociedad Venezolana de Ciencias Naturales, v.29, p.136-146, 1969.

Biblioteca(s): Embrapa Pantanal.

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19.Imagem marcado/desmarcadoVASCONCELLOS, V. M.; FARINAS, C. S. Estudo da celulose bacteriana produzida por G. hansenni submetida a diferentes técnicas de secagem In: JORNADA CIENTÍFICA - EMBRAPA SÃO CARLOS, 8., 2016, São Carlos, SP. Anais... São Carlos: Embrapa Instrumentação: Embrapa Pecuária Sudeste, 2016. p.82. Editores técnicos: Wilson Tadeu Lopes da Silva, José Manoel Marconcini, Maria Alice Martins, Lucimara Aparecida Forato, Paulino Ribeiro Villas Boas. (Embrapa Instrumentação. Documentos, 61).

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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20.Imagem marcado/desmarcadoFREITAS, J. V. de; FARINAS, C. S. Improvement of sugarcane bagasse enzymatic hydrolysis by removal of inhibitors using fly ash as adsorbent. In: SEMINÁRIO BRASILEIRO DE TECNOLOGIA ENZIMÁTICA - ENZITEC, 13., 2018, Florianópolis. Anais... Florianópolis: UFSC: UFFS, 2018.

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Florestas.
Data corrente:  03/11/2021
Data da última atualização:  10/05/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  TOMASI, J. de C.; LIMA, G. G. de; DUARTE, M. M.; GODOY, R. C. B. de; WENDLING, I.; HELM, C. V.; HANSEL, F. A.; GRUNENNVALDT, R. L.; TOMAZZOLI, M. M.; DESCHAMPS, C.
Afiliação:  JÉSSICA DE CÁSSIA TOMASI, UFPR; GABRIEL GOETTEN DE LIMA, PIPE, UFPR; MANOELA MENDES DUARTE, UFPR; ROSSANA CATIE BUENO DE GODOY, CNPF; IVAR WENDLING, CNPF; CRISTIANE VIEIRA HELM, CNPF; FABRICIO AUGUSTO HANSEL, CNPF; RENATA LÚCIA GRUNENNVALDT, University of the Sunshine Coast; MAÍRA MACIEL TOMAZZOLI, UFPR; CÍCERO DESCHAMPS, UFPR.
Título:  Toasted yerba mate: impact of drying methods on bioactive compounds, antioxidant capacity, and mate tea consumer acceptance.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Journal of Food Processing and Preservation, v. 45, e15944, 2021. 12 p.
DOI:  https://doi.org/10.1111/jfpp.15944
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  This work investigates the consumer's acceptance of hot and iced mate tea, bioactive compounds content and antioxidant capacity of toasted yerba mate leaves dried from various processes, aiming at presenting drying alternatives to the traditional, and mostly used, methods. Therefore, five drying methods were tested, traditional rotary dryer, conveyor dryer and three alternatives including microwave oven, over dryer at 40, 60, 80℃ and freeze-drying, which was followed by toasting. Overall, the microwave oven and freeze dryer were highly efficient and can be considered as drying alternatives with high values of total phenolic compounds (78.72 mg GAE g−1), antioxidant capacity by DPPH/ABTS (376.6 TEAC µmol g−1/1062.04 TEAC µmol g−1), caffeine (13.25 mg g−1) and caffeoylquinic acids (69 mg g−1). Using a reworked python script, the preference map of teas dried in microwave oven and freeze-drying resulted in similar sensory acceptance for hot tea, produced using traditional drying methods, with a slight decrease for the iced tea. Novelty impact statement: The tea industry can adopt microwave and freeze drying as alternative methods for drying mate leaves, this is followed by toast in order to obtain the commercial tea. These methodologies present smaller equipment sizes and removes the dangerous traditional process known as ?zapeco?. The microwave and freeze drying have a small decrease in sensory acceptance compared to traditional methods used ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Erva mate; Propriedade sensorial.
Thesagro:  Ilex Paraguariensis; Sabor.
Thesaurus NAL:  Flavor; Sensory properties; Yerba mate.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Florestas (CNPF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPF57865 - 1UPCAP - DD
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