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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoFANTATTO, R.; RODERO, C.; CHORILLI, M.; CHAGAS, A. C. de S.; PIETRO, R. C. L. R. Avaliação de nanoparticulas de Achyrocline satureioides frente a larvas do carrapato Rhipicephalus microplus. In: CONGRESSO DIGIGAL DE NANOBIOTECNOLOGIA E BIOENGENHARIA (IV CDNB). Resumos... Brasilia, DF: Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia, 2023. p. 183. (Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. Documentos, 386)

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2.Imagem marcado/desmarcadoFIGUEIREDO, A.; FANTATTO, R. R.; COLA, D. F.; FRACETO, L. F.; CHAGAS, A. C. de S. Avaliação de Sistemas Carreadores Lipídicos Nanoestruturados (Ivermectina e Metopreno) no controle de larvas de R. (B.) microplus. Revista de Ciências Farmacêuticas Básica e Aplicada, v. 37, suppl. 1, ago. 2016.

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3.Imagem marcado/desmarcadoALEMÁN GAINZA, Y.; FANTATTO, R. R.; NICIURA, S. C. M.; CHAGAS, A. C. de S. Determination of parasite resistance status to anthelmintics through the larval development test. In: ENCONTRO CIENTÍFICO DE PRODUÇÃO ANIMAL SUSTENTÁVEL, 7., 2017, Campinas, SP . Anais... Nova Odessa, SP: Instituto de Zootecnia, 2017. Boletim de Indústria Animal, v. 74.

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4.Imagem marcado/desmarcadoFANTATTO, R. R.; STEFANUTTO, N. A. V.; DOMINGUES, L. F.; CHAGAS, A. C. de S. Padronização do teste de desenvolvimento larvar (TDL) para o diagnóstico da resistência de nematoides gastrintestinais de pequenos ruminantes a anti-helmínticos. In: CONGRESSO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA UNICEP, 15., 2013, São Carlos, SP. Anais... São Carlos: UNICEP, 2013.

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5.Imagem marcado/desmarcadoPOLITI, F. A. S.; SOUZA JÚNIOR, A. A. de; FANTATTO, R. R.; FURLAN, M. Phytochemical study and in vitro acaricidal action of tagetes patula L. (Asteraceae) ethanolic extract against engorged females of Rhipicephalus (Boophilus) microplus. In: BRAZILIAN CONFERENCE ON NATURAL PRODUCTS, 5.; ANUAL MEETING ON MICROMOLECULAR EVOLUTION, SYSTEMATICS AND ECOLOGY, 31., 2015, Atibaia. Annals... Campinas: UNICAMP, 2015. Disponivel em http://www.infobibos.com/bcnp/cd/authors.html. Acesso em 3 de dezembro de 2015.

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6.Imagem marcado/desmarcadoFANTATTO, R. R.; SORRECHIA, R.; FIGUEIREDO, A.; MINHO, A. P.; CHAGAS, A. C. de S.; PIETRO, R. Activity of Schinus lentiscifolius ethanolic extract associated to the fungus Beauveria bassiana against larvae of the tick Rhipicephalus (B.) microplus. In: CONGRESS OF EUROPEAN MICROBIOLOGISTS, 8., 2019, Glasgow, Scotland, proceedings... Glasgow, Scotland: FEMS, 2019.

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7.Imagem marcado/desmarcadoPOLITI, F. A. S.; FANTATTO, R. R.; RABELO, M. D.; FURLAN, M.; CHAGAS, A. C. de S. Ação de Tagetes patula L. (Asteracea) sobre o desenvolvimento larvar de Haemonchus contortus. In: XVIII CONGRESSO BRASILEIRO DE PARASITOLOGIA VETERINÁRIA, anais., 2014.

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8.Imagem marcado/desmarcadoBONADIO, D. N.; RABELO, M. D.; FANTATTO, R. R.; CHAGAS, A. C. de S.; OIANO NETO, J. Investigação da atividade acaricida de extratos de espécies vegetais nativas e exóticas sobre as larvas do carrapato Rhipicephalus (Boophilus) microplus. In: SEMANA INTERNACIONAL DE FITOTERAPIA, 2., 2014, Araraquara. Anais... Araraquara: UNESP, 2014.

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9.Imagem marcado/desmarcadoAGNOLON, I. C. C.; ESTELLA, B. M.; DOMINGUES, L. F.; FANTATTO, R. R.; FIGUEIREDO, A.; CHAGAS, A. C. de S. Determinação de limites de uso de solventes e emulsificantes na diluição de extratos vegetais em testes in vitro sobre ovos e larvas de isolado resistente de Haemonchus contortus. In: CONGRESSO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 17., 2015, São Carlos, SP. Anais... São Carlos, SP: UNICEP: CENIP, 2015

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10.Imagem marcado/desmarcadoPOLITI, F. A. S.; SAMPIERI, B. R.; CALLIGARIS, I. B.; FANTATTO, R. R.; CHAGAS, A. C. de S.; FURLAN, M. Histological evaluation of the effects of plant extractives from tagetes patula (Asteraceae) in ovary cells of rhipicephalus (Boophilus) microplus. In: CONGRESO ARGENTINO DE PARASITOLOGIA, 7., 2015, San Carlos de Bariloche. . Resumes... San Carlos de Bariloche: asociacion Parasitologica Argentina, 2015. p. 64.

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11.Imagem marcado/desmarcadoPOLITI, F. A. S.; FANTATTO, R. R.; PIETRO, R. C. L. R.; GIGLIOTI, R.; OLIVEIRA, M. C. de S.; FURLAN, M.; CHAGAS, A. C. de S. Ação acaricida in vitro de Tagetes patula L. (Asteraceae) contra Rhipicephalus (Boophilus) microplus. In: XVIII CONGRESSO BRASILEIRO DE PARASITOLOGIA VETERINÁRIA, anais., 2014.

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12.Imagem marcado/desmarcadoFANTATTO, R. R.; CHAGAS, A. C. de S.; FIGUEIREDO, A.; POLITI, F. A. S.; SORRECHIA, R.; CÓRDOBA, M. A. M.; PIETRO, R. C. L. R. Acaricidal activity of A. satureioides ethanolic extract associated or not with entomopathogenic fungus B. bassiana. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MICROBIOLOGIA, 30., 2019, Maceió, Anais... Maceió: SBM, 2019.

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13.Imagem marcado/desmarcadoFANTATTO, R. R.; GONZALEZ-GONZALES, M.; SANCHEZ, M.; CARBONEL BONELLO, J. D.; SONIA OMEDA, S.; VALCARCÉL SANCHO, F.; CHAGAS, A. C. de S.; PIETRO, R. C. L. R. Avaliação do potencial acaricida de extratos de Achyrocline satureioides frente a larvas do carrapato Hyalomma lusitanicum pelo método de celulose impregnada. In: JORNADA CIENTÍFICA DA EMBRAPA SÃO CARLOS, 12., 2020, São Carlos, SP. Anais... São Carlos, SP: Embrapa Instrumentação; Embrapa Pecuária Sudeste, 2020. p.35. (Embrapa Instrumentação. Documentos, 71).

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14.Imagem marcado/desmarcadoFANTATTO, R. R.; DOMINGUES, L. F.; POLITI, F. A. S.; GIGLIOTI, R.; MONTANARI JUNIOR, I.; CHAGAS, A. C. de S.; PIETRO, R. C. L. R. Avaliação do extrato etanólico de Achyrocline satureoides sobre o nematódeo Haemonchus contortus e o carrapato Rhipicephalus (Boophilus) microplus. In: JOURNADAS JÓVENES INVESTIGADORES, 23., 2015, La Plata. Anais... La Plata: Universidad Nacional de La Plata, 2015

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15.Imagem marcado/desmarcadoFANTATTO, R. R.; POLITI, F. A. S.; AGNOLON, I. C. C.; FIGUEIREDO, A.; MONTANARI JUNIOR, I.; CHAGAS, A. C. de S.; PIETRO, R. C. L. R. Avaliação do óleo essencial e do extrato etanólico de Achyrocline satureioides sobre larvas do carrapato Rhipicephalus (Boophilus) microplus. In: SILVA, W. T. L. da et al. (Ed.). Anais da 8ª Jornada Científica Embrapa São Carlos. Embrapa Instrumentação: Embrapa Pecuária Sudeste, 2016. p. 105. (Embrapa Instrumentação; Documentos, 61)

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16.Imagem marcado/desmarcadoFANTATTO, R. R.; POLITI, F. A. S.; SANCHES, G. S.; MONTANARI JUNIOR, I.; CHAGAS, A. C. de S.; PIETRO, R. C. L. R. Avaliação do óleo essencial e do extrato etanólico de Achyrocline satureioides sobre larvas do carrapato Rhipicephalus sanguineus. Revista de Ciências Farmacêuticas Básica e Aplicada, v. 37, suppl. 1, ago. 2016.

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17.Imagem marcado/desmarcadoESTELLA, B. M.; DOMINGUES, L. F.; FANTATTO, R. R.; AGNOLON, I. C. C.; BONADIO, D. N.; OIANO NETO, J.; CHAGAS, A. C. de S. Avaliação in vitro da atividade anti-helmíntica de extratos vegetais sobre o nematoide gastrintestinal de ovinos Haemonchus contortus. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA PARA O PROGRESSO DA CIÊNCIA, 67., 2015, São Carlos, SP. Resumos....São Paulo: SBPC, 2015 C.13.1

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18.Imagem marcado/desmarcadoDOMINGUES, L. F.; ESTELLA, B. M.; AGNOLON, I. C. C.; FANTATTO, R.; RABELO, M. D.; RODRIGUES, R.; MINHO, A. P.; CHAGAS, A. C. de S. Avaliação in vitro da atividade carrapaticida de plantas do Bioma Pampa sobre Rhipicephalus (B.) microplus de bovinos. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA PARA O PROGRESSO DA CIÊNCIA, 67., 2015, São Carlos, SP. Resumos....São Paulo: SBPC, 2015 C. 13.1

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19.Imagem marcado/desmarcadoDOMINGUES, M. L. F.; GIGLIOTI, R.; FEITOSA, K. A.; FANTATTO, R. R.; RABELO, M. D.; OLIVEIRA, M. C. de S.; ESTEVES, S. N.; CHAGAS, A. C. de S. Avaliação in vitro e in vivo da atividade do abacaxi (Ananas comosus) sobre Haemonchus contortus de ovinos. In: JORNADA CIENTÍFICA - EMBRAPA SÃO CARLOS, 4., 2012, São Carlos, SP. Anais... São Carlos: Embrapa Instrumentação: Embrapa Pecuária Sudeste, 2012. p. 40. (Embrapa Instrumentação. Documentos, 56).

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20.Imagem marcado/desmarcadoDOMINGUES, L. F.; FANTATTO, R. R.; LAURINI, D. R.; RABELO, M. D.; GRANADA, R. L.; MINHO, A. P.; CHAGAS, A. C. de S. Avaliação antiparasitária in vitro de plantas do bioma pampa sobre Haemonchus contortus de ovinos. In: XVIII CONGRESSO BRASILEIRO DE PARASITOLOGIA VETERINÁRIA, anais., 2014.

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Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Amapá.
Data corrente:  21/08/2013
Data da última atualização:  24/07/2018
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  BEZERRA, V. S.; CABRAL, L. M. C.; COELHO, E. A. A.
Afiliação:  VALERIA SALDANHA BEZERRA, CPAF-AP; LOURDES MARIA CORREA CABRAL, CTAA; SETEC/FINEP.
Título:  Influence of açai fruits (Euterpe oleracea Mart.) conservation on the acceptance of açai drink.
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  In: PANGBORN SENSORY SCIENCE SYMPOSIUM, 10th., 2013, Rio de Janeiro. [Abstracts...]. Rio de Janeiro: Elsevier, 2013.
Idioma:  Inglês
Notas:  Resumo P1.5.010.
Conteúdo:  The açai drink is consumed habitually by populations of northern Brazil, but one of the major bottlenecks in the production of this drink is the seasonality of fruit production. Hence the needs to study the influence of cold storage on the transport of fruits from distant locations, such as the archipelago of Bailique (AP, Brazil) until the consumer centers. In this context, fruits collected and packaged under refrigeration and room temperatures were transported by boat for twelve hours and were subsequently processed in a mixer. Sensory analysis was performed in two consecutive days and the samples were stored under refrigeration. This analysis was performed by affective method with global acceptance (n=54) and the samples presented in a balanced way. It was used a hedonic scale with 9 points, ranging from like extremely (9) to dislike extremely (1). The results show that cold storage of the fruits affected significantly (p=0.002467) the acceptance of beverages in both two days of sensory evaluation. On the first day, the drink originated from fruits transported at cold storage received note 8 (liked a lot), while the drink from fruits at room temperature reached grade 7 (like moderately). On the second day of evaluation, the drink from refrigerated fruits received note 7 (like moderately) and drink from fruits stored at room temperature obtained note 5 (indifferent). Considering the type of preservation of fruits, no sensory difference was detected between the drinks from ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Aceitação; Sazonalidade.
Thesagro:  Açaí; Bebida; Euterpe Oleracea; Palmeira oleaginosa.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/88280/1/CPAF-AP-2013-Influence-acai-fruits.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/90408/1/2013-076.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amapá (CPAF-AP)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAF-AP16283 - 1UPCRA - DD
CTAA11899 - 1UPCRA - PP2013/0762013.00076
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