|
|
| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Arroz e Feijão. Para informações adicionais entre em contato com cnpaf.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Arroz e Feijão. |
Data corrente: |
05/07/2004 |
Data da última atualização: |
29/04/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
FAGERIA, N. K. |
Afiliação: |
NAND KUMAR FAGERIA, CNPAF. |
Título: |
Soil quality vs. environmentally-based agricultural management practices. |
Ano de publicação: |
2002 |
Fonte/Imprenta: |
Communications in Soil Science and Plant Analysis, v. 33, n. 13/14, p. 2301-2329, 2002. |
DOI: |
https://doi.org/10.1081/CSS-120005764 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Soil is a key natural resource and soil quality is one of the most important properties, which determines crop productivity and sustainability. Good soil quality not only produces good crop yield, but also maintains environmental quality and consequently plant, animal, and human health. The physical, chemical, biological, and ecological factors of a soil form its quality and determine crop productivity. These soil quality factors or properties can be modified or improved in favor of better soil quality through adoption of appropriate management practices. However, there are some permanent soil properties inherent to the soil like soil depth, slope, climate, texture, stoniness, and mineralogy contribute significantly to soil quality and are little affected by management. Selected soil management practices to improve soil quality are discussed. |
Thesagro: |
Pratica Cultural; Qualidade; Solo. |
Thesaurus Nal: |
soil. |
Categoria do assunto: |
P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra |
Marc: |
LEADER 01422naa a2200181 a 4500 001 1212390 005 2022-04-29 008 2002 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1081/CSS-120005764$2DOI 100 1 $aFAGERIA, N. K. 245 $aSoil quality vs. environmentally-based agricultural management practices.$h[electronic resource] 260 $c2002 520 $aSoil is a key natural resource and soil quality is one of the most important properties, which determines crop productivity and sustainability. Good soil quality not only produces good crop yield, but also maintains environmental quality and consequently plant, animal, and human health. The physical, chemical, biological, and ecological factors of a soil form its quality and determine crop productivity. These soil quality factors or properties can be modified or improved in favor of better soil quality through adoption of appropriate management practices. However, there are some permanent soil properties inherent to the soil like soil depth, slope, climate, texture, stoniness, and mineralogy contribute significantly to soil quality and are little affected by management. Selected soil management practices to improve soil quality are discussed. 650 $asoil 650 $aPratica Cultural 650 $aQualidade 650 $aSolo 773 $tCommunications in Soil Science and Plant Analysis$gv. 33, n. 13/14, p. 2301-2329, 2002.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
|
|
Registros recuperados : 534 | |
1. | | FAGERIA, N. K. Avaliação do estado nutricional do arroz. In: BRESEGHELLO, F.; STONE, L. F. (Ed.). Tecnologia para o arroz de terras altas. Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 1998. p. 59-66.Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
| |
5. | | FAGERIA, N. K. Adubacao e calagem. In: VIEIRA, N. R. de A.; SANTOS, A. B. dos; SANT'ANA, E. P. (Ed.). A cultura do arroz no Brasil. Santo Antonio de Goias: Embrapa Arroz e Feijao, 1999. p. 329-353.Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
| |
6. | | FAGERIA, N. K. Adubação e calagem. In: SANTOS, A. B. dos; STONE, L. F.; VIEIRA, N. R. de A. (ed.). A cultura do arroz no Brasil. 2. ed. rev. ampl. Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2006. p. 425-450.Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
| |
8. | | FAGERIA, N. K. Calagem para cultura de arroz. In: REUNIÃO BRASILEIRA DE FERTILIDADE DO SOLO, 15., 1982, Campinas. Acidez e calagem no Brasil. Campinas: Sociedade Brasileira de Ciência do Solo, 1983. p. 227-244. Trabalho apresentado no Simpósio sobre Acidez e Calagem, realizado durante a XV Reunião Brasileira de Fertilidade do Solo, em Campinas, SP, no período de 20 de agosto a 3 de setembro de 1982.Tipo: Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica |
Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
| |
Registros recuperados : 534 | |
|
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada. |
|
|