Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Ebooks.
Data corrente:  28/02/2011
Data da última atualização:  27/11/2015
Autoria:  EVENSON, R. E.; SANTANIELLO, V.
Afiliação:  R. E. Evenson; V. Santaniello.
Título:  Consumer acceptance of genetically modified foods.
Ano de publicação:  2004
Fonte/Imprenta:  Wallingford:CABI Publishing:2004.
Páginas:  xiv + 235 .
ISBN:  0-85199-747-3
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  This book, with 18 chapters divided into 5 parts, provides a compilation of recent studies on consumer acceptance of genetically modified foods. These studies utilized different methods and evidence and the volume is organized to reflect this. The chapters in this volume find substantial diversity in consumer acceptance patterns internationally. The differences in consumer acceptance patterns do not mirror differences in political action movements, particularly between North America and Europe. In general, European consumers do express more scepticism regarding food safety than North American consumers do. But it also appears that European consumers have less trust in the food safety system and in regulations generally than in the case of North American consumers. This lack of trust combined with small differences in attitudes and acceptances has been translated into differences in political action.
Palavras-Chave:  Food Economics; Food Science and Food Products; Gene Transfer and Transgenics.
Thesaurus Nal:  consumer economics; Europe; genetic engineering; North America.
Categoria do assunto:  G Melhoramento Genético
URL:  https://www.cabi.org/cabebooks/ebook/20043074503
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Ebooks (Ebooks)
Nenhum exemplar cadastrado para este documento.
Voltar






Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido      Imprime registros no formato resumido
Registros recuperados : 2
Primeira ... 1 ... Última
1.Imagem marcado/desmarcadoÁVILA, A. F. D.; EVENSON, R. E. Crescimento da produtividade total dos fatores: o papel do capital tecnológico. Revista de Política Agrícola, Brasília, ano 14, n.2, pag. 89-109, abr./jun. 2005.
Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.
Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
2.Imagem marcado/desmarcadoÁVILA, A. F. D.; EVENSON, R. E. Total factor productividty growth in agriculture: the role of technological capital. In: PINGALI, P. L.; EVENSON, R. E. Handbooks in economics. Burlington: Academic Press, 2010. v. 4, cap. 72, p. 3769-3822.
Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico
Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.
Visualizar detalhes do registroAcesso ao objeto digitalImprime registro no formato completo
Registros recuperados : 2
Primeira ... 1 ... Última
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional