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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Pecuária Sudeste. |
Data corrente: |
10/01/2024 |
Data da última atualização: |
10/01/2024 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
EUSÉBIO, G. DOS S.; VINHOLIS, M. de M. B.; CARRER, M. J.; SOUZA FILHO, H. M. DE. |
Afiliação: |
GABRIELA DOS SANTOS EUSÉBIO, CNPq; MARCELA DE MELLO BRANDAO VINHOLIS, CPPSE; MARCELO JOSÉ CARRER, UFSCar; HILDO MEIRELLES DE SOUZA FILHO, UFSCar. |
Título: |
Eficiência técnica dos confinamentos brasileiros: uma análise de fronteira estocástica. |
Ano de publicação: |
2023 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ECONOMIA, ADMINISTRAÇÃO E SOCIOLOGIA RURAL, 61., 2023, Piracicaba. Agropecuária do futuro: tecnologia, sustentabilidade e a segurança alimentar: anais. Piracicaba: ESALQ/USP, 2023. |
Páginas: |
12 p. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Este estudo estima o modelo de fronteira de produção estocástica e as eficiências técnicas de confinamentos de bovinos de corte brasileiros, utilizando base de dados de 114 confinamentos coletados em 2021 por meio de aplicação de questionário estruturado em entrevistas presenciais. Os resultados mostraram que os gastos com a dieta dos animais é a principal variável que afeta a produção. A eficiência técnica média estimada dos confinamentos foi de 0,797, indicando que é possível melhorar o desempenho dos confinamentos, dada a tecnologia disponível. |
Palavras-Chave: |
Eficiência técnica; Fronteira estocástica; Pecuária de corte. |
Thesagro: |
Confinamento. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1160682/1/EficienciaTecnicaConfinamentos.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Pantanal. |
Data corrente: |
06/09/2019 |
Data da última atualização: |
19/11/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
HANEL, S. N.; FEIDEN, A.; FEIDEN, A.; CHAMBÓ, E. D.; LEONEL, A. P. da S.; ROESLER, D. A. |
Afiliação: |
SAMOEL NICOLAU HANEL, UNIOESTE; ARMIN FEIDEN, UNIOESTE; ALBERTO FEIDEN, CPAP; EMERSON DECHECHI CHAMBÓ, UFAM; ANA PAULA DA SILVA LEONEL, UNIOESTE; DOUGLAS ANDRÉ ROESLER, UNIOESTE. |
Título: |
Physicalchemical characteristics of honey from apicultural production in the Paraná River Islands in Guaíra-PR/ Brazil. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
International Journal of Advanced Engineering Research and Science, v. 6, n. 6, p. 26-28, jun. 2019. |
ISSN: |
2456-1908 |
DOI: |
https://dx.doi.org/10.22161/ijaers.6.6.29 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The aim of this study was to perform physicochemical analyzes of honey in terms of moisture content, pH, hydroximetifurfural (HMF), acidity, diastasis, sugars and sucrose. The reason of comparing the results obtained in the physicalchemical analysis of honey according to the established standards for honey of Apis mellifera, in accordance with the requirements of the national or international regulatory agencies, to verify the quality of honey produced. The physicalchemical analysis included among the maturity indicators of honey: moisture, pH, acidity and HMF. The research was done with data collection to evaluate the main honey producers of the Paraná River Islands with delimitation comprising the population of the Ayrton Senna da Silva bridge to the village called Porto Morumbi (Mato Grosso do Sul State, Brazil). The volume of higher honey production was analyzed, having as sample 06 beekeepers, where their coordinates were observed identifying the points obtained through the (Global Positioning System) GPS device. The physicochemical analysis of the minimum, maximum and average showed that the humidity is was least 18:95; maximum 23:70 and average 21:60, which according to the normartive nº 11 of 2000, are above the allowed. |
Thesagro: |
Análise Física; Análise Química; Mel. |
Thesaurus NAL: |
Honey; Physicochemical properties. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/201670/1/Physicalchemical-2019.pdf
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Marc: |
LEADER 02110naa a2200265 a 4500 001 2112007 005 2019-11-19 008 2019 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a2456-1908 024 7 $ahttps://dx.doi.org/10.22161/ijaers.6.6.29$2DOI 100 1 $aHANEL, S. N. 245 $aPhysicalchemical characteristics of honey from apicultural production in the Paraná River Islands in Guaíra-PR/ Brazil.$h[electronic resource] 260 $c2019 520 $aThe aim of this study was to perform physicochemical analyzes of honey in terms of moisture content, pH, hydroximetifurfural (HMF), acidity, diastasis, sugars and sucrose. The reason of comparing the results obtained in the physicalchemical analysis of honey according to the established standards for honey of Apis mellifera, in accordance with the requirements of the national or international regulatory agencies, to verify the quality of honey produced. The physicalchemical analysis included among the maturity indicators of honey: moisture, pH, acidity and HMF. The research was done with data collection to evaluate the main honey producers of the Paraná River Islands with delimitation comprising the population of the Ayrton Senna da Silva bridge to the village called Porto Morumbi (Mato Grosso do Sul State, Brazil). The volume of higher honey production was analyzed, having as sample 06 beekeepers, where their coordinates were observed identifying the points obtained through the (Global Positioning System) GPS device. The physicochemical analysis of the minimum, maximum and average showed that the humidity is was least 18:95; maximum 23:70 and average 21:60, which according to the normartive nº 11 of 2000, are above the allowed. 650 $aHoney 650 $aPhysicochemical properties 650 $aAnálise Física 650 $aAnálise Química 650 $aMel 700 1 $aFEIDEN, A. 700 1 $aFEIDEN, A. 700 1 $aCHAMBÓ, E. D. 700 1 $aLEONEL, A. P. da S. 700 1 $aROESLER, D. A. 773 $tInternational Journal of Advanced Engineering Research and Science$gv. 6, n. 6, p. 26-28, jun. 2019.
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Embrapa Pantanal (CPAP) |
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