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Biblioteca(s):  Embrapa Suínos e Aves.
Data corrente:  05/10/2015
Data da última atualização:  18/03/2016
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  GOPINGER, E.; ZIEGLER, V.; CATALAN, A. A. da S.; KRABBE, E. L.; ELIAS, M. C.; XAVIER, E. G.
Afiliação:  EDENILSE GOPINGER, UFPel; VALMOR ZIEGLER, UFPel; AIANE APARECIDA DA SILVA CATALAN, UFPel; EVERTON LUIS KRABBE, CNPSA; MOACIR CARDOSO ELIAS, UFPel; EDUARDO GONÇALVES XAVIER.
Título:  Whole rice bran stabilization using a short chain organic acid mixture
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  Journal of Stored Products Research, v. 61, p. 108-113, 2015.
DOI:  http://dx.doi.org/10.1016/j.jspr.2015.01.003
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Rice bran stabilization reduces normal peroxidase, lipoxygenase and auto-oxidation enzymatic activities. Depending on the stabilization treatment, lipolytic enzymes may be reversibly inhibited through partial or permanent denaturation. For effective rice bran stabilization, the treatment should inactivate the lipolytic enzymes and minimize decomposition of bioactive components. The objective of this study was to evaluate the effects of an acetic and propionic acid mixture on the proximal composition, colorimetric profile, gross energy, lipid acid and lipid oxidation products (K232, K270) in rice bran during storage. Whole rice bran treated with organic acids and stored for 120 days exhibited lower quality. However, no major proximal composition alterations were observed during storage or related to organic acid use. Furthermore, organic acids yielded the highest gross energy values, lower lipid acidity increases, less primary (K232) and secondary (K270) lipid oxidation product formation, and maintenance of the yellow color (value ?b?) after storage for 120 days. This study shows that applying an acetic and propionic acid mixture conserves the bran well, which primarily supports its use for treating animal feed.
Palavras-Chave:  Animal nutriton; Estabilização do farelo de arroz; Racion; Stabilization.
Thesagro:  Ácido orgânico; Alimento animal; Arroz; Farelo.
Thesaurus Nal:  Acid value; Feeds; Organic acids and salts; Peroxidation; Rice bran; Storage conditions.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Suínos e Aves (CNPSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPSA20259 - 1UPCAP - DD
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21.Imagem marcado/desmarcadoGOPINGER, E.; ZIEGLER, V.; CATALAN, A. A. da S.; KRABBE, E. L.; ELIAS, M. C.; XAVIER, E. G. Whole rice bran stabilization using a short chain organic acid mixture Journal of Stored Products Research, v. 61, p. 108-113, 2015.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 2
Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves.
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22.Imagem marcado/desmarcadoSOUZA, J. M. L. de; OLIVEIRA, I. R. de; EL HALAL, S.; OLIVEIRA, M. de; SCHIRMER, M. A.; ELIAS, M. C. Biochemical characterization of defatted flour and protein isolate from broken brazil nut (Bertholletia excelsa Bonpl.). In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 24., 2014, Aracaju; CONGRESSO DO INSTITUTO NACIONAL DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE FRUTOS TROPICAIS, 4., 2014, Aracaju. Anais... Aracaju: sbCTA, 2014. 1 p. 1 CD-ROM.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Acre.
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23.Imagem marcado/desmarcadoWALLY-VALIM, A, P.; VANIER, N. L.; ZAVAREZE, E. DA R.; ZAMBIAZI, R. C.; CASTRO, L. A. S. de; SCHIRMER, M. A.; ELIAS, M. C. Isoflavone aglycone content and the thermal, functional, and structural properties of soy protein isolates prepared from hydrothermally treated soybeans. Journal of Food Science, v. 79, n. 7, p. E1351-E1358, 2014.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 1
Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado.
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24.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, M. S. da; MONTEIRO, J. P.; NUNES, V. S.; VASCONCELOS, E. J.; PEREZ, A. M.; FREITAS JÚNIOR, L. de H.; ELIAS, M. C. Leishmania amazonensis promastigotes present two distinct modes of nucleus and kinetoplast segregation during cell cycle. PLoS ONE, San Francisco, v. 8, n. 11, e81397, Nov. 2013.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos.
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25.Imagem marcado/desmarcadoBATISTA, C. de S.; SANTOS, J. P. dos; DITTGEN, C. L.; COLUSSI, R.; BASSINELLO, P. Z.; ELIAS, M. C.; VANIER, N. L. Impact of cooking temperature on the quality of quick cooking brown rice. Food Chemistry, v. 286, p. 98-105, July 2019.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão.
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26.Imagem marcado/desmarcadoCOELHO, R. da S.; FUGITA, G. S.; REDISS, W. B.; TIMM, N. da S.; EICHOLZ, E. D.; ELIAS, M. C.; OLIVEIRA, M. de. Propriedades físicas de diferentes grãos de milho. In: CONFERÊNCIA BRASILEIRA DE PÓS-COLHEITA, 7 SIMPÓSIO PARANAENSE DE PÓS-COLHEITA DE GRÃOS, 10, 2018, Londrina. Anais... Londrina: ABRAPOS, 2018. 1087 p. Organizado por Irineu Lorini, Marcelo Alvares de Oliveira, Lêda Rita D'Antonino Faroni,Vildes Maria Scussel. p. 423-428
Tipo: Artigo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado.
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27.Imagem marcado/desmarcadoHOFFMANN, J. F.; BASSINELLO, P. Z.; COLOMBARI FILHO, J. M.; LINDEMANN, I. da S.; ELIAS, M. C.; TAKEOKA, G. R.; VANIER, N. L. Volatile compounds profile of Brazilian aromatic brown rice genotypes and its cooking quality characteristics. Cereal Chemistry, v. 96, p. 292-301, Mar./Apr. 2019.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 2
Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão.
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