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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  01/08/1992
Data da última atualização:  08/04/2024
Autoria:  YOUNIS, A. A.; AL-KAMALI, A.A.; EL-TAWIL, E.A.
Título:  Effect of flushing on fertility of awassi and Hamdani ewes.
Ano de publicação:  1978
Fonte/Imprenta:  World. Review Animal Production, v. 14, n. 2, p. 41-48, 1978.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The present study reports on two trials. The aim of the first one was to find out whether the co-called "dynamic" effect is proportionalto rate of change in live weight of Awassi ewes during mating. The aimof the second one, however, was to compare two proteins of differentsources, fish meal (FM) and cottonseed cake (CS), utilized in the flushing rations as to their effects on the fertility of Hamdani ewes.
Thesagro:  Nutrição; Ovino; Reprodução.
Thesaurus Nal:  Cottonseed cake; Ewes; Fish meal; Reproduction; Ruminant nutrition; Sheep feeding.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPC5817 - 1ADDAP - PPSP 01897SP 01897
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  17/09/2013
Data da última atualização:  17/05/2022
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  ALVES, N. G.; ASCARI, I. J.; ALVES, A. C.; LIMA, R. R.; GARCIA, I. F. F.; PÉREZ, J. R. O.; JUNQUEIRA, F. B.; FERNANDES, V. P.; VIEIRA, J. A.; MACIEL, L. F. S.; FONSECA, J. F. da; AZIANI, W. L. B.; CASTRO, T. R.; NEPPE, L. M.
Afiliação:  N. G. Alves, Federal University of Lavras (UFV) - Lavras, Minas Gerais, Brazil; I. J. Ascari, Federal University of Lavras (UFV) - Lavras, Minas Gerais, Brazil; A. C. Alves, Federal University of Lavras (UFV) - Lavras, Minas Gerais, Brazil; R. R. Lima, Federal University of Lavras (UFV) - Lavras, Minas Gerais, Brazil; I. F. F. Garcia, Federal University of Lavras (UFV) - Lavras, Minas Gerais, Brazil; J. R. O. Pérez, Federal University of Lavras (UFV) - Lavras, Minas Gerais, Brazil; F. B. Junqueira, Federal University of Lavras (UFV) - Lavras, Minas Gerais, Brazil; V. P. Fernandes, Federal University of Lavras (UFV) - Lavras, Minas Gerais, Brazil; J. A. Vieira, Federal University of Lavras (UFV) - Lavras, Minas Gerais, Brazil; L. F. S. Maciel, Federal University of Lavras (UFV) - Lavras, Minas Gerais, Brazil; JEFERSON FERREIRA DA FONSECA, CNPC; W. L. B. Aziani, Federal University of Lavras (UFV) - Lavras, Minas Gerais, Brazil; T. R. Castro, Federal University of Lavras (UFV) - Lavras, Minas Gerais, Brazil; L. M. Neppe, Federal University of Lavras (UFV) - Lavras, Minas Gerais, Brazil.
Título:  Different suckling regimens and return to postpartum cyclic ovarian activity in Santa Inês ewes.
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  Reproduction, Fertility and Development, v. 25, n. 1, p. 157-158.
Idioma:  Inglês
Notas:  Proceedings of the Annual Conference of the International Embryo Transfer Society, Hannover, Germany, 19-22 January, 2013. Papers and Abstracts for Poster Presentation.
Conteúdo:  Abstract: The aim of this study was to evaluate the effect of different suckling regimens on body condition and interval from lambing to onset of the cyclic ovarian activity in Santa Inês ewes. Thirty-two ewes were allocated to blocks according to parity, number of lambs, and body weight and submitted to 3 treatments: continuous suckling (n = 11 ewes, 13 lambs), controlled suckling (n = 10 ewes, 14 lambs) with 2 suckling periods per day for 1 h from Day 10 postpartum (pp), or early weaning (n = 11 ewes, 14 lambs) with total separation of the lambs from Day 10 pp. The animals were evaluated in the interval from Day 12 pp to first estrus or to Day 60 pp. Dry matter intake was evaluated daily. The body weight of ewes and lambs and body condition score (scale 1 = thin and 5 = fat) of ewes were evaluated at lambing and at every 6 days after. Lambs were weighed at weaning. Estrus was monitored twice daily with a teaser ram. Blood samples for progesterone measurement were collected and ovarian ultrasonography was done at intervals of 3 days from Day 12 pp to first estrus or to Day 60 pp. Dry matter intake was analyzed over time, considering 9 periods, with PROC MIXED of SAS (2008; SAS Institute Inc., Cary, NC, USA). Body weight, body condition score, interval from lambing to first ovulation, and weaning weight were analyzed using the GLM procedure, ANOVA, and an F-test. The intervals from lambing to first estrus and to follicles with a diameter ≥5 mm were analyzed considering... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Amamentação; Raça Santa Inês.
Thesagro:  Aleitamento; Condição corporal; Ovino; Pós-parto.
Thesaurus NAL:  Body condition; Ewes; Postpartum period; Sheep; Suckling.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/89513/1/rac-Differente-suckling.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPC27556 - 1UPCRA - DD
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