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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Arroz e Feijão. |
Data corrente: |
09/05/2012 |
Data da última atualização: |
09/05/2012 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
SANTOS, T. P. B.; CALIARI, M.; BASSINELLO, P. Z.; EIFERT, E. da C. |
Afiliação: |
TALITA PEREIRA BAETA SANTOS, mestranda UFG; MÁRCIO CALIARI, UFG; PRISCILA ZACZUK BASSINELLO, CNPAF; EDUARDO DA COSTA EIFERT, CNPAF. |
Título: |
Perfil viscoamilográfico de grãos de arroz branco polido translúcidos e gessados. |
Ano de publicação: |
2011 |
Fonte/Imprenta: |
In: SEMINÁRIO JOVENS TALENTOS, 5., 2011, Santo Antônio de Goiás. Resumos apresentados. Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2011. |
Páginas: |
p. 60. |
Série: |
(Embrapa Arroz e Feijão. Documentos, 270). |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Neste estudo, objetivou-se estabelecer o comportamento viscoamilográfico do arroz com diferentes porcentagens de grãos gessados. |
Palavras-Chave: |
Análise viscoamilográfica; Grão gessado. |
Thesagro: |
Arroz; Oryza sativa. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/59000/1/60.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF) |
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Biblioteca |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Cerrados. Para informações adicionais entre em contato com cpac.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Cerrados. |
Data corrente: |
13/10/1997 |
Data da última atualização: |
13/10/1997 |
Autoria: |
BILBAO, B.; BRAITHWAITE, R.; DALL'AGLIO, C.; MOREIRA, A.; OLIVEIRA, P. E.; RIBEIRO, J. F.; STOTT, P. |
Título: |
Biodiversity, fire, and herbivory in Tropical Savannas. |
Ano de publicação: |
1996 |
Fonte/Imprenta: |
In: SOLBRIG, O.T.; MEDINA, E.; SILVA, J.F., ed. Biodiversity and savanna ecosystem processes; a global perspective. Heidelberg: Springer Verlag, 1996. |
Páginas: |
p.197-203. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The main determinants of tropical savannas are plant available moisture (PAM) and plant available nutrients (PAN). Fire (F) and herbivory (H) are secondary determinants in a hierarchy of factors which produce the characteristics of any particular savanna (Solbrig 1991). While the biodiversity of a savanna are will be influenced by the biogeographic pool of species available to the region at any given time, the structure and productivity of the savanna are controlled by PAM an PAN, which in turn also influence biodiversity. Fire and herbivory then modify biodiversity directly through the mortality of individuals and directly through effects on the resources by individuals using different fuel types. Also biodiversity, through the range of food resource qualities, helps to determine the impact level of herbiroy on the ecosystem. |
Palavras-Chave: |
Herbivoria; Savana. |
Thesagro: |
Biodiversidade; Cerrado; Fogo. |
Thesaurus NAL: |
biodiversity; forest fires; herbivores; savannas. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01707naa a2200313 a 4500 001 1553109 005 1997-10-13 008 1996 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aBILBAO, B. 245 $aBiodiversity, fire, and herbivory in Tropical Savannas. 260 $c1996 300 $ap.197-203. 520 $aThe main determinants of tropical savannas are plant available moisture (PAM) and plant available nutrients (PAN). Fire (F) and herbivory (H) are secondary determinants in a hierarchy of factors which produce the characteristics of any particular savanna (Solbrig 1991). While the biodiversity of a savanna are will be influenced by the biogeographic pool of species available to the region at any given time, the structure and productivity of the savanna are controlled by PAM an PAN, which in turn also influence biodiversity. Fire and herbivory then modify biodiversity directly through the mortality of individuals and directly through effects on the resources by individuals using different fuel types. Also biodiversity, through the range of food resource qualities, helps to determine the impact level of herbiroy on the ecosystem. 650 $abiodiversity 650 $aforest fires 650 $aherbivores 650 $asavannas 650 $aBiodiversidade 650 $aCerrado 650 $aFogo 653 $aHerbivoria 653 $aSavana 700 1 $aBRAITHWAITE, R. 700 1 $aDALL'AGLIO, C. 700 1 $aMOREIRA, A. 700 1 $aOLIVEIRA, P. E. 700 1 $aRIBEIRO, J. F. 700 1 $aSTOTT, P. 773 $tIn: SOLBRIG, O.T.; MEDINA, E.; SILVA, J.F., ed. Biodiversity and savanna ecosystem processes; a global perspective. Heidelberg: Springer Verlag, 1996.
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Registro original: |
Embrapa Cerrados (CPAC) |
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