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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sudeste.
Data corrente:  30/06/2010
Data da última atualização:  22/08/2013
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  NASSU, R. T.; JUÁREZ, M.; DUGAN, M. E. R.; ALDAI, N.; ALHUS, J. L.; PATIENCE, J. F.; ZIJLSTRA, R. T.; BEAULIEU, A. D.
Afiliação:  RENATA TIEKO NASSU, CPPSE; MANUEL JUÁREZ, LACOMBE RESEARCH CENTER - ALBERTA-CANADA; MIKE E. R. DUGAN, LACOMBE RESEARCH CENTER - ALBERTA-CANADA; NOELIA ALDAI, LACOMBE RESEARCH CENTER - ALBERTA-CANADA; JENNIFER L. ALHUS, LACOMBE RESEARCH CENTER - ALBERTA-CANADA; JOHN F. PATIENCE, PRAIRIE SWINE CENTER; RUURD T. ZIJLSTRA, UNIVERSITY OF ALBERTA - DEMONTON-CANADA; A. DENISE BEAULIEU, PRAINIE SWINE CENTER - SASKATOON-CANADA.
Título:  Sensory analysis and fatty acid composition of omega-3 enriched pork and ground patties.
Ano de publicação:  2010
Fonte/Imprenta:  In: CIFST/AAFC CONFERENCE SAFE AND HEALTHY FOOD: HARVESTING THE SCIENCE, 2010, Manitoba Canada. Abstracts... Manitoba: University of Manitoba, 2010.
Páginas:  p. 99
Idioma:  Português
Conteúdo:  Increasing daily intake of omega-3 fatty acids is encouraged due to their health benefits. Feeding animaIs rich and digestible sources of a-linolenic acid, such as flaxseed co-extruded with peas, improves the availability and deposition of omega-3 fatty acids in pork. In this study, chops (fresh frozen and reheated) and ground patties (20% fat) made from 96 animaIs fed with three levels of co-extruded flaxseed (O, 5 and 10%) for 76 days, were evaluated. Fatty acid composition from longissimus muscle and patties was analyzed using gas chromatography (GC). Sensory analyses by a trained panel were performed measuring initial and overall tendemess,i nitial and sustainedju iciness, pork flavour intensity and off-flavour intensity. Flavour and texture descriptors were also reported. As the leveI of dietary flaxseed increased, pork flavour intensity decreased and off-flavour intensity increased (p<0.05) for the studied products. Flavour descriptors, such as "stale", "rancid" and "off-sour", and texture descriptors, such as "mushy", were also identified in the reheated chops and patties. Flaxseed supplementation increased omega-3 and consequently PUF A in longissimus muscle and patties. In conclusion, feeding increasing levels of flax led to negative effects on the flavour and texture sensory characteristics mainly in patties, which would be detectable by consumers. This is likely the result of increased lipid oxidation in samples with higher PUF A and requirements for dietaary anti... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Análise sensorial; Carne de porco; Omega-3.
Thesagro:  Suíno.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPPSE19311 - 1UPCRA - PPPROCI-2010.00004NAS2010.00004
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  16/12/2020
Data da última atualização:  16/12/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  HISHINUMA-SILVA, S. M.; LOPES-CAITAR, V. S.; NOMURA, R. B. G.; NASCIMENTO, L. C.; DIAS, W. P.; HEWEZI, T.; MARCELINO-GUIMARÃES, F. C.
Afiliação:  Universidade Estadual de Londrina, UEL, Londrina, PR.; Universidade do Tennessee, Knoxville, TN, USA.; Universidade Estadual de Londrina, UEL, Londrina, PR.; UNICAMP, Universidade Estadual de Campinas, Campinas, SP; WALDIR PEREIRA DIAS, CNPSO; Universidade do Tennessee, Knoxville, TN, USA.; FRANCISMAR CORREA MARCELINO GUIMARA, CNPSO.
Título:  Caracterização da proteína 14-3-3 nos nematoides que infectam a soja.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  In: JORNADA ACADÊMICA DA EMBRAPA SOJA, 15., 2020, Londrina. Resumos expandidos... Londrina: Embrapa Soja, 2020. 244 p. (Embrapa Soja. Documentos, 429).
Páginas:  p. 143-151
Série:  (Embrapa Soja. Documentos, 429).
Idioma:  Português
Notas:  Artigo de acesso aberto.
Palavras-Chave:  Proteína 14-3-3.
Thesagro:  Infecção; Nematóide; Proteína; Soja.
Thesaurus NAL:  Plant parasitic nematodes; Soybeans.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPSO39998 - 1UPCAA - DD
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