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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Leite.
Data corrente:  13/01/2020
Data da última atualização:  06/02/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  LAGE, C. F. DE A.; COELHO, S. G.; DINIZ NETO, H. DO C.; MALACCO, V. M. R.; RODRIGUES, J. P. P.; SACRAMENTO, J. P.; MACHADO, F. S.; PEREIRA, L. G. R.; TOMICH, T. R.; CAMPOS, M. M.
Afiliação:  Camila Flávia de Assis Lage; Sandra Gesteira Coelho; Hilton do Carmo Diniz Neto; Victor Marco Rocha Malacco; João Paulo Pacheco Rodrigues; João Paulo Sacramento; FERNANDA SAMARINI MACHADO, CNPGL; LUIZ GUSTAVO RIBEIRO PEREIRA, CNPGL; THIERRY RIBEIRO TOMICH, CNPGL; MARIANA MAGALHAES CAMPOS, CNPGL.
Título:  Relationship between feed efficiency indexes and performance, body measurements, digestibility, energy partitioning, and nitrogen partitioning in pre-weaning dairy heifers.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Plos One, v. 14, n. 10, article e0223368, 2019.
DOI:  https://doi.org/10.1371/journal.pone.0223368
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The objectives of this study were: 1) to classify animals into groups of high and low feed efficiency using two feed efficiency indexes (Residual feed intake (RFI) and residual feed intake and body weight gain (RIG)), and 2) to evaluate if pre-weaning heifer calves divergent for feed efficiency indexes exhibit differences in performance, body measurements, digestibility, energy partitioning, and nitrogen partitioning. A total of 32 Gyr heifer calves were enrolled in a 63-d trial and classified into two feed efficiency (FE) groups based on RFI and RIG (mean ± 0.5 SD). The groups were classified as high efficiency (HE) RFI (HE RFI, n = 9; HE RIG, n = 10), and low efficiency (LE) RFI (LE RFI, n = 10; LE RIG, n = 11). The remaining animals were classified as intermediate (n = 13 (RFI) and n = 11 (RIG)). HE and LE calves had RFI values of?0.052 and 0.049 kg/d (P < 0.05), respectively. The HE RFI group consumed 8.9% less solid diet than the LE RFI group. HE RFI animals exhibited an increased digestibility of crude protein and ether extract and tended to have greater total dry and organic matter digestibility. LE RFI animals had greater gross energy and nitrogen intake, though greater fecal losses resulted in a tendency to reduce energy and nitrogen use efficiency. HE and LE calves had RIG values of 0.080 and -0.077kg/d (P ? 0.01), respectively. HE RIG animals exhibited greater average daily gain (9.4%), body weight (BW), and heart girth, though HE RIG group exhibited narrower hip ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Bioenergetics; Feed efficiency; Hip.
Thesaurus Nal:  Diet; Methane; Milk; Nutrients.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/208602/1/Artigo-PlosOne-Samarini-Relationship.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Leite (CNPGL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPGL24967 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  27/06/2014
Data da última atualização:  27/06/2014
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  FERREIRA, L. U.; SOUZA, T. L. P. O. de; MELO, P. G. S.
Afiliação:  LENIO URZEDA FERREIRA, mestrando UFG; THIAGO LIVIO PESSOA OLIV DE SOUZA, CNPAF; PATRICIA GUIMARAES SANTOS MELO, UFG.
Título:  Método do canudo e folha destacada: avaliação da resposta do feijoeiro comum a Sclerotinia sclerotiorum.
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  In: SEMINÁRIO JOVENS TALENTOS, 7., 2013, Santo Antônio de Goiás. Coletânea dos resumos apresentados. Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2013.
Páginas:  p. 84.
Série:  (Embrapa Arroz e Feijão. Documentos, 292).
Idioma:  Português
Notas:  Pôster - pós-graduação.
Conteúdo:  Objetivou-se avaliar cultivares de feijoeiro comum quanto à resposta a Sclerotinia sclerotiorum e correlacionar os resultados obtidos por diferentes métodos de inoculação.
Thesagro:  Doença de planta; Feijão; Phaseolus vulgaris; Sclerotinia sclerotiorum.
Categoria do assunto:  H Saúde e Patologia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/104103/1/p84.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAF32772 - 1UPCRA - DD2013.1522013.152
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