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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Café; Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia; Embrapa Semiárido; Embrapa Unidades Centrais; Embrapa Uva e Vinho. |
Data corrente: |
18/04/2018 |
Data da última atualização: |
23/01/2019 |
Tipo da produção científica: |
Autoria/Organização/Edição de Livros |
Autoria: |
DIAS, T. A. B.; UDRY, M. C. F. V.; HEBERLE, A. L. O.; NOGUEIRA, J. D. (ed.). |
Afiliação: |
TEREZINHA APARECIDA BORGES DIAS, Cenargen; MARIA CONSOLACION F VILLAFANE UDRY, DTT; ANTONIO LUIZ OLIVEIRA HEBERLE, CNPCa; JOAQUIM DIAS NOGUEIRA, SPD. |
Título: |
Redução das desigualdades: contribuições da Embrapa. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
Brasília, DF: Embrapa, 2018. |
Descrição Física: |
E-book. |
Série: |
(Objetivos de Desenvolvimento Sustentável, 10). |
ISBN: |
978-85-7035-790-8 |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Trata da pesquisa agropecuária na promoção da inclusão social, inclusão produtiva, geração de renda PCTs, agricultura familiar, domesticação de recursos extrativos e políticas públicas, além dos avanços e desafios futuros para reduzir a desigualdade no campo. |
Palavras-Chave: |
Desigualdade social; Inclusão social. |
Thesagro: |
Agricultura familiar; Desenvolvimento rural; Pesquisa agrícola; Tecnologia agrícola; Transferência de tecnologia. |
Categoria do assunto: |
-- B Sociologia Rural |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/184239/1/ODS-10-Reducao-das-desigualdades.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/179140/1/ODS10-redu-o-das-desigualdades-contribui-es-da-embrapa-t.epub
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE) |
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Biblioteca |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Amazônia Oriental. Para informações adicionais entre em contato com cpatu.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Amazônia Oriental. |
Data corrente: |
29/11/2019 |
Data da última atualização: |
17/04/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
FUJIYAMA, B. S.; SILVA, A. R. B. e; SILVA JÚNIOR, M. L. da; CARDOSO, N. R. P.; FONSECA, A. B. da; VIANA, R. G.; SAMPAIO, L. S. |
Afiliação: |
Bruna Sayuri Fujiyama, UFRA; ALYSSON ROBERTO BAIZI E SILVA, CPATU; Mário Lopes da Silva Júnior, UFRA; Nicole Raquel Pinto Cardoso, UFRA; Adrianne Braga da Fonseca, UFRA; Rafael Gomes Viana, UFRA; Leila Sobral Sampaio, UFRA. |
Título: |
Boron fertilization enhances photosynthesis and water use efficiency in soybean at vegetative growth stage. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Plant Nutrition, v. 42, n. 19, p. 2498-2506, 2019. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Influence of boron (B) on photosynthesis and water use has not sufficiently been evaluated in soybean despite its worldwide importance as a crop. The objective of this work was to evaluate the effects of B application on photosynthesis and water use in soybean at vegetative growth stage. A pot experiment was carried out in a greenhouse. Soybean [Glycine max (L.) Merrill cv. M8644 IPRO] was grown in a clayey Oxisol previously fertilized with 4 B rates (0, 1.5, 3.0, and 6.0mg dm3). Net photosynthesis rate (Pn), intercellular CO2 concentration (Ci), transpiration rate (E), stomatal conductance (gs) were measured in the second trifoliate leaf of plants at the V4 growth stage. Instantaneous water use efficiency (WUEis ¼ Pn/E) and intrinsic water use efficiency (WUEic ¼ Pn/gs) were calculated. B application to soil increased all these variables. The most consistent increases were in Pn, WUEis, and WUEic. The critical level of hot water extractable B in soil that maximized photosynthesis and optimized water use by soybean at vegetative growth stage was calculated to be 0.38mg dm3. |
Palavras-Chave: |
Fertilização. |
Thesagro: |
Boro; Glycine Max; Soja; Solo Argiloso. |
Categoria do assunto: |
P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra |
Marc: |
LEADER 01842naa a2200253 a 4500 001 2115598 005 2020-04-17 008 2019 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aFUJIYAMA, B. S. 245 $aBoron fertilization enhances photosynthesis and water use efficiency in soybean at vegetative growth stage.$h[electronic resource] 260 $c2019 520 $aInfluence of boron (B) on photosynthesis and water use has not sufficiently been evaluated in soybean despite its worldwide importance as a crop. The objective of this work was to evaluate the effects of B application on photosynthesis and water use in soybean at vegetative growth stage. A pot experiment was carried out in a greenhouse. Soybean [Glycine max (L.) Merrill cv. M8644 IPRO] was grown in a clayey Oxisol previously fertilized with 4 B rates (0, 1.5, 3.0, and 6.0mg dm3). Net photosynthesis rate (Pn), intercellular CO2 concentration (Ci), transpiration rate (E), stomatal conductance (gs) were measured in the second trifoliate leaf of plants at the V4 growth stage. Instantaneous water use efficiency (WUEis ¼ Pn/E) and intrinsic water use efficiency (WUEic ¼ Pn/gs) were calculated. B application to soil increased all these variables. The most consistent increases were in Pn, WUEis, and WUEic. The critical level of hot water extractable B in soil that maximized photosynthesis and optimized water use by soybean at vegetative growth stage was calculated to be 0.38mg dm3. 650 $aBoro 650 $aGlycine Max 650 $aSoja 650 $aSolo Argiloso 653 $aFertilização 700 1 $aSILVA, A. R. B. e 700 1 $aSILVA JÚNIOR, M. L. da 700 1 $aCARDOSO, N. R. P. 700 1 $aFONSECA, A. B. da 700 1 $aVIANA, R. G. 700 1 $aSAMPAIO, L. S. 773 $tJournal of Plant Nutrition$gv. 42, n. 19, p. 2498-2506, 2019.
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Registro original: |
Embrapa Amazônia Oriental (CPATU) |
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