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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  17/12/2014
Data da última atualização:  17/12/2014
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  DIAS, M. A. N.; MONDO, V. H. V.; CICERO, S. M.
Afiliação:  MARCOS ALTOMANI NEVES DIAS, ESALQ; VITOR HENRIQUE VAZ MONDO, CNPAF; SILVIO MOURE CICERO, ESALQ.
Título:  Recent approaches for bell pepper seed vigor testing.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  Acta Scientiarum. Agronomy, Maringá, v. 36, n. 4, p. 483-487, Oct./Dec. 2014.
ISSN:  1679-9275
DOI:  10.4025/actasciagron.v36i4.18348
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Seed vigor is a major attribute in the determination of whether a seed lot can be commercialized. Different physiological tests are used to assess seed vigor and are generally based on different concepts, which could lead to variable interpretations, particularly when comparing lots presenting different vigor levels. This study was conducted to compare the different approaches used to evaluate bell pepper seed vigor and verify the applicability of the Seed Vigor Imaging System (SVIS) for this purpose. The experiment was performed using four seed lots of bell pepper hybrids in two periods, and the evaluations involved germination, seedling emergence, seedling emergence speed index, saturated salt accelerated aging and image analysis. The use of seedling imaging analysis by SVIS is a new approach for bell pepper seed vigor evaluation. Both the software and traditional tests provided sufficient information for seed vigor analysis, enabling the segregation of the analyzed seed lots. Thus, the new method fulfills the requirement for an efficient, rapid, cost-effective and standardized method that allows comparisons among laboratories and avoids human influence on the interpretation of the results. SVIS can be considered a feasible option to be included in quality assurance programs of the bell pepper seed industry.
Thesagro:  Capsicum annuum; Pimentão; Semente; Teste de vigor.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/113979/1/vm.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAF33141 - 1UPCAP - PP2014.0792014.079
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Biblioteca(s):  Embrapa Acre.
Data corrente:  07/11/2013
Data da última atualização:  06/07/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  C - 0
Autoria:  ASSIS, G. M. L. de; VALENTIM, J. F.; ANDRADE, C. M. S. de.
Afiliação:  GISELLE MARIANO LESSA DE ASSIS, CPAF-AC; JUDSON FERREIRA VALENTIM, CPAF-AC; CARLOS MAURICIO SOARES DE ANDRADE, CPAF-AC.
Título:  BRS Mandobi: a new forage peanut cultivar propagated by seeds for the tropics .
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  Tropical Grasslands-Forrajes Tropicales, Cali, v. 1, n. 1, p. 39-41, 2013.
Idioma:  Inglês
Notas:  Publicado também nos Anais do 22º INTERNATIONAL GRASSLAND CONGRESS, Sidney, 2013.
Conteúdo:  Forage peanut (Arachis pintoi) is a forage legume of relatively recent use in beef and dairy cattle feeding. Although it is native exclusively to Brazil, the first culti-var, Amarillo, was released in Australia in 1987. Forage peanut has a great number of favorable attributes for establishing grass-legume mixtures, which guarantee the persistence and high yields of high quality forage in cultivated pastures. Therefore, studies with this species have intensified in many tropical regions of the world (Assis and Valentim 2009). In the state of Acre, western Brazilian Amazon, 137,000 ha are cultivated with forage peanut, cv. Belmonte, benefiting thousands of producers, with an annual economic impact of USD 46M (Embrapa 2012). Social and environmental impacts resulting from the use of this legume are also highly positive. However, despite the success achieved in mixed pastures with for-age peanut, expansion of the area sown has been rela-tively slow because vegetative propagation using stolons is labor-intensive and requires large quantities of limited vegetative material. In Brazil, Embrapa has coordinated the development of new forage peanut cultivars and their evaluation in different biomes. The objective of this work is to present a new cultivar of forage peanut propa-gated by seeds, developed by Embrapa for use in tropical regions, in partnership with Unipasto (Association for Promotion of Forage Breeding Research).
Palavras-Chave:  Acre; Amazonia Occidental; Amazônia Ocidental; Arachis pintoi cv Mandobi; BRS Mandobi; Cacahuetes forrajeros; Forage peanut; Leguminosas forrajeras; Nueva variedad; Nutrición animal; Western Amazon.
Thesagro:  Leguminosa forrageira; Nutrição animal; Variedade.
Thesaurus NAL:  Animal nutrition; Arachis pintoi; Forage legumes; New variety.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/95282/1/24741-1.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Acre (CPAF-AC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAF-AC24741 - 1UPCAP - DD
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