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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Rondônia.
Data corrente:  03/09/2020
Data da última atualização:  03/09/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  ESPINDULA, M. C.; ARAÚJO, L. F. B. de; SCHMIDT, R.; DIAS, J. R. M.; ROCHA, R. B.
Afiliação:  MARCELO CURITIBA ESPINDULA, CPAF-RO; Larissa Fatarelli Bento de Araújo, Fundação Universidade Federal de Rondônia; Raquel Schmidt, Universidade Federal do Espírito Santo; Jairo Rafael Machado Dias, Fundação Universidade Federal de Rondônia; RODRIGO BARROS ROCHA, CPAF-RO.
Título:  Early induction of orthotropic shoots in Coffea canephora.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Revista Ceres, v. 67, n. 4, p. 281-287, jul./ago. 2020.
ISSN:  0034-737X (print) / 2177-3491 (online)
DOI:  https://doi.org/10.1590/0034-737X202067040005
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  In Coffea canephora, the number of orthotropic shoots is directly related to plant yield. The objective of this study was to evaluate the vegetative and yield performance of Coffea canephora, from the botanical variety Conilon, under different management systems for early emission of orthotropic shoots. The experiment was carried out in Ouro Preto do Oeste, Rondônia, between November 2011 and May 2014. Three types of management techniques were tested for early induction of orthotropic shoots in coffee trees (T1 = bending of the orthotropic shoot; T2 = apical pruning of the orthotropic shoot, T3 = free growing). The experiment was conducted in a randomized block design with 20 replicates. Each block consisted of a clonal genotype (clone) from the Embrapa Coffee Breeding Program. The techniques pruning and apical pruning were efficient to induce early growth of orthotropic shoots in Coffea canephora, resulting in higher yield in the first commercial bean production.
Palavras-Chave:  Amazônia Ocidental; Apical pruning; Brotação ortotrópica; Café Conilon; Early induction; Indução precoce; Orthotropic shoots; Ouro Preto do Oeste (RO); Poda apical; Rondônia; Western Amazon.
Thesagro:  Coffea Canephora; Produtividade.
Thesaurus Nal:  Apical dominance; Crop yield.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/215761/1/cpafro-18434.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Rondônia (CPAF-RO)
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CPAF-RO18434 - 1UPCAP - DD
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41.Imagem marcado/desmarcadoAQUINO, A. M. de; ASSIS, R. L. de; CORDEIRO, P. R. C.; TEIXEIRA, A. J.; SILVA, L. L. da; SAMARY, F. T.; OLIVEIRA, S. L. P. de; YOSHIKO, T.; SILVA, M. L. P.; MACHADO, C. R. de L. Rede de fomento à cultura do lúpulo na Região Serrana Fluminense. In: SEMINÁRIO INTERNACIONAL DE PÓS GRADUAÇÃO EM DESENVOLVIMENTO RURAL SUSTENTÁVEL, 2., 2019, Foz do Iguaçu. Anais... Foz do Iguaçu: Unioeste, 2019.
Tipo: Artigo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia.
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42.Imagem marcado/desmarcadoROCHA, M. F.; AMANCIO, C. O. da G.; AMANCIO, R.; SILVA, L. L. da; ROCHA, M. T.; GUERRA, J. G. M.; ASSIS, R. L. de; ESPINDOLA, J. A. A. (ed.). Uso de plantas de cobertura do solo no cultivo de hortaliças sob manejo agroecológico na Região Serrana Fluminense Seropédica: Embrapa Agrobiologai; UFRRJ, 2016
Tipo: Video/DVD
Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia.
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43.Imagem marcado/desmarcadoCARDOSO, L. de M.; PINHEIRO, S. S.; SILVA, L. L. da; MENEZES, C. B. de; CARVALHO, C. W. P. de; TARDIN, F. D.; QUEIROZ, V. A. V.; MARTINO, H. S. D.; PINHEIRO-SANT'ANA, H. M. Tocochromanols and carotenoids in sorghum (Sorghum bicolor L.): diversity and stability to the heat treatment. Food Chemistry, London, v. 172, p. 900-908, 2015.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Milho e Sorgo.
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44.Imagem marcado/desmarcadoAQUINO, A. M. de; ASSIS, R. L. de; CORDEIRO, P. R. C.; TEIXEIRA, A. J.; SILVA, L. L. da; SAMARY, F. T.; OLIVEIRA, S. L. P. de; OZASSA, T. Y.; SILVA, M. L. P.; MACHADO, C. R. de L.; XAVIER, G. R.; VIOLENTO, G. B. Rede para o fomento à cultura do lúpulo na Região Serrana Fluminense. In: AQUINO, A. M. de; TEIXEIRA, A. J.; FONSECA, M. J. de O.; ASSIS, R. L. de; OZASSA, T. I. (ed.). Produção de lúpulo na Região Serrana Fluminense: manual de boas práticas. Nova Friburgo: Associação Comercial, Industrial e Agrícola de Nova Friburgo - ACIANF, 2022. 140 p. p. 20-33
Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico
Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia; Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Solos.
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