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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  29/09/2011
Data da última atualização:  16/02/2018
Autoria:  COSTA, R. L. D. da; FONTES, R. da S.; CUNHA, E. A. da; BUENO, M. S.; QUIRINO, C. R.; AFONSO, V. A. C.; OTERO, W. G.; SANTOS, L. E. dos; DIAS, A. J. B.
Afiliação:  Ricardo Lopes Dias da Costa, Agência Paulista dos Agronegócios/Instituto de Zootecnia; Reginaldo da Silva Fontes, Universidade Estadual do Norte Fluminense, Laboratório de Melhoramento e Reprodução Animal; Eduardo Antonio da Cunha, Agência Paulista dos Agronegócios, Instituto de Zootecnia; Mauro Sartori Bueno, Agência Paulista dos Agronegócios, Instituto de Zootecnia; Celia Raquel Quirino, Universidade Estadual do Norte Fluminense, Laboratório de Melhoramento e Reprodução Animal; Vivian Alves Costa Afonso, Centro Paula Souza; Walter Guimarães Otero, Nestlé Purina; Luis Eduardo dos Santos, Agência Paulista dos Agronegócios, Instituto de Zootecnia; Ângelo José Burla Dias, Universidade Estadual do Norte Fluminense, Laboratório de Melhoramento e Reprodução Animal.
Título:  Reproductive performance of Santa Inês ewes fed protected fat diet.
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 46, n. 6, p. 663-668, jun. 2011
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The objective of this work was to evaluate the reproductive performance of Santa Inês ewes fed a diet supplemented with protected fat. Intervals from lambing to first clinical estrus and to conception, conception rate, prolificacy, live weight and body condition were determined. After lambing, 60 ewes and their offsprings were weighted and randomly assigned to three treatments, based on age, body weight and number of born lambs. Treatments consisted of: control diet, or control diet plus 30 g of protected fat, from lambing to day 25 of post-lambing (Sup25), or to day 60 of post-lambing (Sup60). Out of 60 evaluated ewes, 93.3% returned to estrus, and 74.5% got pregnant, with 73.53% lambing rate and 196.5 days lambing interval. The average periods from lambing to first estrus were 32.4, 27.2 and 35.5 days for ewes fed the control diet, Sup25, and Sup60, respectively. The intervals from lambing to conception were 45.2, 46.5 and 45.2 days, and the supplemented diets did not show differences in comparison to the control diet. Supplementation with protected fat to well-nourished Santa Inês ewes does not improve their reproductive performance.
Palavras-Chave:  Estro; Lambing interval; Taxa de concepção.
Thesagro:  Ovis aries.
Thesaurus Nal:  Conception rate; estrus; Nutrition; Parturition interval; Sheep.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/42651/1/46n06a13.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
AI-SEDE51618 - 1UPEAP - PP630.72081P474
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1.Imagem marcado/desmarcadoCARVALHO, B. P.; COSTA, F. de Q.; DETONI, D.; ROSA, F. B.; DIAS, A. J. B. Use of conjugated linoleic acid (trans 10, cis 12) to cultivate bovine embryos: effect on cryoresistance and lipid content. Revista Brasileira de Zootecnia, v. 48, e20180322, set. 2019.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 2
Biblioteca(s): Embrapa Acre.
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2.Imagem marcado/desmarcadoDIAS, A. J. B.; BENCHIMOL, M.; FONTES, R. S.; BEM, A. R.; CRUZ, G. M. Ultraestrutura de blastocistos bovinos congelados em glicerol e etilenoglicol. Arquivos da Faculdade de Veterinária UFRGS, v. 25, n. 1, p. 214, 1997. Suplemento: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE TRANSFERÊNCIA DE EMBRIÕES, 12., 1997, Foz do Iguaçu, PR.
Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.
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3.Imagem marcado/desmarcadoBELTRAME, R. T.; QUIRINO, C. R.; BARIONI, L. G.; DIAS, Â. J. B.; SOUZA, P. M. de. Análise da produção de embriões na fertilização in vitro e transferência de embriões para doadoras Nelore. Ciência Animal Brasileira, Goiânia, v. 11, n. 1, p. 17-23, jan./mar. 2010.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 3
Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital.
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4.Imagem marcado/desmarcadoOLIVEIRA, R. S.; DIAS, A. J. B.; SÁ, W. F.; CAMARGO, L. S. A.; VIANA, J. H. M.; MORAES, G. A. Comparison of two vitrification protocols for in vitro produced bovine embryos. Acta Scientiae Veterinariae, v. 34, s476, 2006. Supl. 1. Edição dos resumos da 20ª Reunião Anual da Sociedade Brasileira de Tecnologia de Embriões, Araxá, 2006.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite.
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5.Imagem marcado/desmarcadoCOSTA, R. L. D. da; FONTES, R. da S.; CUNHA, E. A. da; BUENO, M. S.; QUIRINO, C. R.; AFONSO, V. A. C.; OTERO, W. G.; SANTOS, L. E. dos; DIAS, A. J. B. Reproductive performance of Santa Inês ewes fed protected fat diet. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 46, n. 6, p. 663-668, jun. 2011
Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.
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