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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  03/11/2004
Data da última atualização:  19/08/2019
Autoria:  DALLA CORTE, A. D.; MODA-CIRINO, V.; SCHOLZ, M. B. dos S.; DESTRO, D.
Afiliação:  ALINE DALLA CORTE; VANIA MODA CIRINO; MARIA BRÍGIDA DOS SANTOS SCHOLZ; DEONISIO DESTRO.
Título:  Environment effect on grain quality in early common bean cultivars and lines.
Ano de publicação:  2003
Fonte/Imprenta:  Crop Breeding and Applied Biotechnology, Londrina, v. 3, n. 3, p. 193-201, Sept. 2003.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The objective of the present study was to assess the technological and nutritional quality of seven early common bean cultivars and nine lines. An experiment in completely randomized blocks was carried out in three locations in the wet 2001/2002 growing season. One hundred gram samples were collected from each material at physical maturity to estimate the grain technological and nutritional characteristics and also the weight of 1000 seeds, shape and degree of seed flattening were assessed by the J and H coefficient, respectively. The joint analysis of variance showed significant genotype and environment effect at 1% probability. The genotype x environment interactions was significant at 1% probability for all the characteristics assessed except for the weight of 1000 seeds and the coefficient. Cooking time showed positive phenotypic and genotypic correlation with percentage of whole grains after cooking, wight of 1000 seeds and seed shape, indicating the possibility of simultaneous selection among these chacacteristics. However, the total solids in the sauce correlated negatively with these traits that are desirable in the industrial processes of the common bean.
Palavras-Chave:  Ambiente; Bean; Earliness; Linhagem precoce; Technological qualities.
Thesagro:  Feijão; Grão; Phaseolus Vulgaris; Qualidade.
Thesaurus Nal:  protein content.
Categoria do assunto:  G Melhoramento Genético
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAF21818 - 1ADDAP - DD20032003
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  13/06/2020
Data da última atualização:  17/06/2020
Autoria:  IOPPI, F. S.; VIEIRA, G. B. B.; GONÇALVES, R. B.
Afiliação:  FERNANDA STEDILE IOPPI, INSTITUTO NACIONAL DE METROLOGIA; GUILHERME BERGMANN BORGES VIEIRA, INSTITUTO NACIONAL DO VINHO; ROBERTO BIRCH GONÇALVES.
Título:  Barreiras técnicas como protecionismo: percepção dos exportadores de vinhos brasileiros.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Revista de Política Agrícola, Brasília, DF, v. 29, n. 1, p. 6-29, jan./fev./mar. 2020.
ISSN:  2317-224X
Idioma:  Português
Conteúdo:  Resumo: O objetivo deste estudo foi a identificação das barreiras técnicas de cunho protecionista contra a exportação de vinhos brasileiros e a percepção dos produtores diante dessas possíveis limitações. O método adotado foi o qualitativo exploratório, conduzido por meio de entrevistas em profundidade presenciais com gestores do mercado vinícola e com instituições públicas brasileiras. Embora a investigação tenha comprovado a existência de diversas barreiras técnicas, ainda não é possível medir seu impacto, por causa da reduzida diversidade de destinos das exportações brasileiras. No entanto, o crescimento gradual das exportações nacionais de vinho e o maior reconhecimento do Brasil como produtor qualificado desse produto sugerem a necessidade de preparar as empresas para enfrentarem tais barreiras. Palavras-chave: internacionalização, mercado do vinho, protecionismo. Technical barriers as a protectionism tool ? the perception of Brazilian wine export producers Abstract: The focus of this study was to identify technical barriers used with protectionist?s purposes, which currently affect the Brazilian wine exports and the perception of the producers in face of these possible limitations. Personal interviews with export managers of the wine market and Brazilian public institutions were conducted seeking to get their perception on the identified barriers. Even though the research revealed the existence of several technical barriers to wine trade, its implications are not yet t... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Internacionalização; Protecionismo.
Thesagro:  Exportação; Vinho.
Thesaurus NAL:  Wine industry.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/213970/1/Barreiras-tecnicas.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
AI-SEDE64825 - 1UPEAP - DD
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