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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Amazônia Ocidental. |
Data corrente: |
21/09/2017 |
Data da última atualização: |
31/01/2018 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
MENDES, J. M.; DAIRIKI, J. K.; INOUE, L. A. K. A.; JESUS, R. S. de. |
Afiliação: |
Joana Maia Mendes, INPA; JONY KOJI DAIRIKI, CPAA; LUIS ANTONIO KIOSHI AOKI INOUE, CPAO; Rogério Souza de Jesus, INPA. |
Título: |
Advantages of recovery from pre-slaughter stress in tambaqui Colossoma macropomum (Cuvier 1816) agroindustry in the Amazon. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
Food Science and Technology, v. 37, n. 3, p. 383-388, July-Sept. 2017. |
DOI: |
http://dx.doi.org/10.1590/1678-457X.14316 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Tambaqui is the main fish species farmed in the Amazon. It is produced on industrial scale, slaughtered in the field, primarily by post-harvest asphyxia. This procedure, however, is stressful because it depletes energy reserves that should be used in postmortem metabolism, which may compromise fish meat freshness and quality. The present study compared the quality of tambaquis slaughtered by asphyxia, the conventional industrial method, and hypothermia. |
Palavras-Chave: |
Management practices. |
Thesagro: |
Peixe de Água Doce; Stress; Tambaqui. |
Thesaurus Nal: |
fish processing. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/164138/1/Mendes-et-al-2017-food-science-technology.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Amazônia Ocidental (CPAA) |
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ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Amazônia Ocidental. |
Data corrente: |
02/08/2018 |
Data da última atualização: |
06/08/2018 |
Tipo da produção científica: |
Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Autoria: |
PEREIRA, J. C. R.; GASPAROTTO, L.; GATO, A. M. G. |
Afiliação: |
JOSE CLERIO REZENDE PEREIRA, CPAA; LUADIR GASPAROTTO, CPAA. |
Título: |
Projeto: Monitoramento da incidência e prevalência do Moko bananeira no Estado do Amazonas. |
Ano de publicação: |
2000 |
Fonte/Imprenta: |
Manaus: Delegacia Federal de Agricultura no Amazonas, 2000. |
Páginas: |
Não paginado. |
Idioma: |
Português |
Thesagro: |
Banana. |
Thesaurus NAL: |
Musa. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/180950/1/FOL-9560-4.pdf
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Marc: |
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Embrapa Amazônia Ocidental (CPAA) |
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