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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Pecuária Sudeste. |
Data corrente: |
10/01/2020 |
Data da última atualização: |
13/03/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
CRUZ, C. C. T. da; PEREIRA, E. I.; SATO, P. S.; GUIMARÃES, G. G. F.; SOUZA, G. B. de; BERNARDI, A. C. de C.; OLIVEIRA, C. R. de. |
Afiliação: |
Camila Conceição Tomé da Cruz, UFSCar; Elaine Inácio Pereira, UFSCar; Patrícia Suemi Sato, UFSCar; Gelton Geraldo Fernandes Guimarães, Empresa de Pesquisa Agropecuária e Extensão Rural de Santa Catarina; GILBERTO BATISTA DE SOUZA, CPPSE; ALBERTO CARLOS DE CAMPOS BERNARDI, CPPSE; CAUE RIBEIRO DE OLIVEIRA, CNPDIA. |
Título: |
Analysis of NH3-N slow release systems for fiber digestibility of low-quality forage: in vitro approach. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
Scientia Agricola, v. 77, n. 5, e20180005, dec. 2020. |
ISSN: |
1678-992X |
DOI: |
http://dx.doi.org/10.1590/1678-992x-2018-0383 |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Urea is a common non-protein supplement used in ruminant feed; however, excessive consumption may lead to poisoning by NH3. Although the slow release of urea into the rumen has shown to be an essential aspect for ruminant feed, to date only a few studies have addressed this matter. In this study we examined the influence of five different NH3-N slow release systems based on clay-urea nanocomposites on the fiber digestibility of low-quality forage (sugarcane straw) in vitro. Physical properties of nanocomposites were evaluated and their effects on digestibility were tested in vitro using pristine urea as a positive control (level of 1 % of DM of sugarcane straw sample) and sugarcane (with no additives) as a negative control. Ammonia release and digestibility were evaluated at 12, 24, 36, 48, 72 and 96-h. Generally, all nanocomposites increased (p < 0.05) digestibility of fiber over control under all the conditions stipulated, but the samples with hydrogel content were more expressive. We concluded that an ideal release rate and optimum environment for microbial synthesis are necessary to maximize the digestion of sugarcane. |
Palavras-Chave: |
Non protein nitrogen; Ruminants feed; Slow release urea. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/208525/1/Analysis-NH3-N-Slow.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE) |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Uva e Vinho. |
Data corrente: |
08/11/2011 |
Data da última atualização: |
09/11/2011 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
POLETTO, G.; PERUZZO, L.; GUINDANI, M.; BOTTON, M.; AZEVEDO FILHO, W. S. de. |
Afiliação: |
Graziela Poletto, UCS; Liéven Peruzzo, UCS; Marcelo Guindani, UCS; MARCOS BOTTON, CNPUV; Wilson Sampaio de Azevedo Filho, UCS. |
Título: |
Monitoramento de cigarrinhas (Cicadellidae: Cicadellinae, Proconiini) potenciais vetoras de Xylella fastidiosa associadas à cultura da videira em Bento Gonçalves, RS. |
Ano de publicação: |
2011 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO DE ECOLOGIA DO BRASIL, 10., 2011, São Lourenço, MG. Sustentabilidade: anais. São Paulo: Sociedade de Ecologia do Brasil, 2011. |
Páginas: |
p. 1-2. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Resumo expandido. |
Thesagro: |
Cigarrinha; Doença de planta; Praga de planta; Uva; Viticultura. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 00817nam a2200229 a 4500 001 1905318 005 2011-11-09 008 2011 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aPOLETTO, G. 245 $aMonitoramento de cigarrinhas (Cicadellidae$bCicadellinae, Proconiini) potenciais vetoras de Xylella fastidiosa associadas à cultura da videira em Bento Gonçalves, RS. 260 $aIn: CONGRESSO DE ECOLOGIA DO BRASIL, 10., 2011, São Lourenço, MG. Sustentabilidade: anais. São Paulo: Sociedade de Ecologia do Brasil$c2011 300 $ap. 1-2. 500 $aResumo expandido. 650 $aCigarrinha 650 $aDoença de planta 650 $aPraga de planta 650 $aUva 650 $aViticultura 700 1 $aPERUZZO, L. 700 1 $aGUINDANI, M. 700 1 $aBOTTON, M. 700 1 $aAZEVEDO FILHO, W. S. de
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