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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  25/05/1999
Data da última atualização:  06/09/2021
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  CRISPIM, S. M. A.; ARAUJO FILHO, J. A. de; SERAFIM, R. G.
Afiliação:  CNPC; JOÃO AMBRÓSIO DE ARAÚJO FILHO, CNPC; CNPC.
Título:  Efeitos de remoção de biomassa sobre a dinâmica da comunidade de uma caatinga raleada.
Ano de publicação:  1985
Fonte/Imprenta:  In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 22., 1985, Balneário Camboriú, SC. Anais... Balneário Camboriú: Sociedade Brasileira de Zootecnia, 1985. p. 288.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Aristida setifolia; Brasil; Ceará; Evolvulus sp; Frequência; Remocao de fitomassa; Restolho; Semiárido.
Thesagro:  Biomassa; Caatinga; Cobertura morta; Raleio.
Thesaurus Nal:  Biomass; Brazil; frequency; Mulches.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/44606/1/RAC-Efeitos-de-remocao.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPC1304 - 1UPCRA - DD636R442a1986.01717
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  28/03/2018
Data da última atualização:  28/03/2018
Autoria:  BORGES, K. A.; FURIAN, T. Q.; SOUZA, S. N.; MENEZES, R.; TONDO, E. C.; MORAES, H. L. S.; NASCIMENTO, V. P.
Afiliação:  Karen A. Borges, Centro de Diagnóstico e Pesquisa em Patologia Aviária/Faculdade de Veterinária/Universidade Federal do Rio Grande do Sul; Thales Q. Furian, Centro de Diagnóstico e Pesquisa em Patologia Aviária/Faculdade de Veterinária/Universidade Federal do Rio Grande do Sul; Sara N. Souza, Centro de Diagnóstico e Pesquisa em Patologia Aviária/Faculdade de Veterinária/Universidade Federal do Rio Grande do Sul; Rafaela Menezes, Centro de Diagnóstico e Pesquisa em Patologia Aviária/Faculdade de Veterinária/Universidade Federal do Rio Grande do Sul; Eduardo C. Tondo, Centro de Diagnóstico e Pesquisa em Patologia Aviária/Faculdade de Veterinária/Universidade Federal do Rio Grande do Sul; Hamilton L. S. Moraes, Centro de Diagnóstico e Pesquisa em Patologia Aviária/Faculdade de Veterinária/Universidade Federal do Rio Grande do Sul; Vladimir P. Nascimento, Centro de Diagnóstico e Pesquisa em Patologia Aviária/Faculdade de Veterinária/Universidade Federal do Rio Grande do Sul.
Título:  Biofilm formation capacity of Salmonella serotypes at different temperature conditions.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Veterinária Brasileira, Rio de Janeiro, v. 38, n. 1, p. 71-76, janeiro 2018.
Idioma:  Inglês
Notas:  Título em português: Capacidade de produção de biofilme por cepas de diferentes sorovares de Salmonella em quatro temperaturas de incubação.
Conteúdo:  Salmonella spp. are one of the most important agents of foodborne disease in several countries, including Brazil. Poultry-derived products are the most common food products, including meat and eggs, involved in outbreaks of human salmonellosis. Salmonella has the capacity to form biofilms on both biotic and abiotic surfaces. The biofilm formation process depends on an interaction among bacterial cells, the attachment surface and environmental conditions. These structures favor bacterial survival in hostile environments, such as slaughterhouses and food processing plants. Biofilms are also a major problem for public health because breakage of these structures can cause the release of pathogenic microorganisms and, consequently, product contamination. The aim of this study was to determine the biofilm production capacity of Salmonella serotypes at four different temperatures of incubation. Salmonella strains belonging to 11 different serotypes, isolated from poultry or from food involved in salmonellosis outbreaks, were selected for this study. Biofilm formation was investigated under different temperature conditions (37°, 28°, 12° and 3°C) using a microtiter plate assay. The tested temperatures are important for the Salmonella life cycle and to the poultry-products process. A total of 92.2% of the analyzed strains were able to produce biofilm on at least one of the tested temperatures. In the testing, 71.6% of the strains produced biofilm at 37°C, 63% at 28°C, 52.3% at 12°C a... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Cadeia avícola; Salmonella serotype.
Thesagro:  Biofilme; Temperatura.
Thesaurus NAL:  Bacterial infections; Biofilm; Temperature.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/174712/1/Biofilm-formation-capacity-of-Salmonella.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
AI-SEDE62379 - 1UPEAP - DD
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