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Biblioteca(s):  Embrapa Mandioca e Fruticultura.
Data corrente:  26/04/2014
Data da última atualização:  25/05/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  PEREIRA, M. E. C.; SARGENT, S. A.; SIMS, C. A.; HUBER, D. J.; CRANE, J. H.; BRECHT, J. K.
Afiliação:  MARCIO EDUARDO CANTO PEREIRA, CNPMF; STEVEN A. SARGENT, University of Florida-IFAS; CHARLES A. SIMS, University of Florida-IFAS; DONALD J. HUBER, University of Florida-IFAS; JONATHAN H. CRANE, University of Florida-IFAS; JEFFREY K. BRECHT, University of Florida-IFAS.
Título:  Ripening and sensory analysis of Guatemalan-West Indian hybrid avocado following ethylene pretreatment and/or exposure to gaseous or aqueous 1-methylcyclopropene.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  Postharvest Biology and Technology, v. 92, p. 121-127, 2014.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Previous reports showed that both gaseous and aqueous 1-methylcyclopropene (1-MCP) delay ripening of avocado (Persea americana Mill.), but there are no reports of the influence of 1-MCP on its sensory attributes. The objective of this study was to evaluate the effects of ethylene pretreatment and/or exposure to gaseous or aqueous 1-MCP on fruit ripening and sensory attributes of ?Booth 7? avocado, a Guatemalan-West Indian hybrid. Separate experiments were conducted during two seasons (2008 and 2009) with fruit harvested at preclimacteric stage in October (early season) and in November (late season). Fruit from Season 1 were exposed to ethylene (4.07 mol L?1) for 12 h at 20 ?C, and stored for more 12 h at 20 ?C in an ethylene-free (ethylene, <0.1 L L?1) room prior to treatment with either aqueous (1.39 or 2.77 mol L?1 a.i.) or gaseous (3.15 or 6.31 nmol L?1 a.i.) 1-MCP. Ripening was monitored and firmness, respiration, ethylene production and weight loss were measured. Texture profile analysis and sensory analysis were performed on ripe fruit only (firmness, 10?15 N). Fruit from Season 2 were not exposed to ethylene pretreatment but treated only with aqueous 1-MCP 24 h after harvest. Fruit were assessed exclusively for sensory analysis when ripe (firmness, 10?15 N). Treatment with either 1-MCP formulation effectively delayed ripening from 4 to 10 d for early-season fruit, and from 4 to 6 d for lateseason fruit. Higher concentrations of 1-MCP of either formulation had the grea... Mostrar Tudo
Thesagro:  Abacate.
Thesaurus Nal:  Avocados.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMF30053 - 1UPCAP - DDPublicação digital
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Biblioteca(s):  Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.
Data corrente:  13/12/2005
Data da última atualização:  13/12/2005
Autoria:  JOSÉ, A. C. V. F.; GUIMARÃES, P. M.; BERTIOLI, D. J.; LEAL-BERTIOLI, S. C. M.
Título:  Utilização de marcadores RAPD na construção de um mapa genético de Arachis stenosperma x A. duranensis
Ano de publicação:  2004
Fonte/Imprenta:  In: ENCONTRO LATINO AMERICANO DE ESPECIALISTAS EM ARACHIS, 4., 2004, Brasília, DF. IV Encontro Latino-Americano de Especialistas em Arachis. Brasília, DF: Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia, 2004.
Páginas:  Não paginado.
Série:  (Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. Documentos, 127).
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Arachis duranensis; Arachis stenosperma; Mapa genético; Marcadores RAPD.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/CENARGEN/26194/1/doc127.pdf
https://www.cenargen.embrapa.br/publica/trabalhos/doc127.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia (CENARGEN)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CENARGEN26194 - 1UPCRA - --3532
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