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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoCRAMER, C. S. Comparison of open-pollinated and hybrid onion varieties for New Mexico. Hort Technology, v.11, n.1, p.119-123, 2001.

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

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2.Imagem marcado/desmarcadoWEHNER, T. C.; CRAMER, C. S. Gain for pickling cucumber yield and fruit shape using recurrent selection. Crop Science, v.36, p.1538-1544, 1996.

Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros.

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3.Imagem marcado/desmarcadoSUTHERLAND-SMITH, M.; CAMPOS, J. M.; CRAMER, C.; THORSTADT, C.; TOONE, W.; MORRIS, P. J. Immobilization of chacoan peccaries (Catagonus wagneri) using medetomidine, telazol, and ketamine. Journal of Wildlife Diseases, v. 40, n. 4, p. 731-736, 2004.

Biblioteca(s): Embrapa Pantanal.

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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Semiárido. Para informações adicionais entre em contato com cpatsa.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  05/01/2022
Data da última atualização:  05/01/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  ANDRADE, M. E. A. de; SILVA, B. O. S. da; RIBEIRO, T. da S.; SANTOS, L. F. dos; LIMA, A. M. N.; OLIVEIRA, F. F. de; FREITAS, S. T. de.
Afiliação:  MATHEUS ELYSIO AYRES DE ANDRADE, UNIVASF; BÁRBARA ORRANA SOBREIRA DA SILVA, UPE; TIFFANY DA SILVA RIBEIRO, UPE; LUANA FERREIRA DOS SANTOS; AUGUSTO MIGUEL NASCIMENTO LIMA, UNIVASF; FÁBIO FREIRE DE OLIVEIRA, IF Sertão-Petrolina; SERGIO TONETTO DE FREITAS, CPATSA.
Título:  Fruit traits at harvest and after storage related to the incidence of postharvest physiological disorders in Keitt mangoes.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Acta Scientific Nutritional Health, v. 6, n. 1, p. 48-63, 2022.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Physiological disorders are among the most important causes of mango postharvest loss. Therefore, the objectives of this study were to identify at harvest and after storage fruit physical and chemical traits related to the incidence of internal physiological disorders in ?Keitt? mangoes. A total of 200 Keitt mangoes were harvested at the commercial maturity. After the harvest, one half of each fruit without the seed was cut longitudinally and evaluated, while the other half containing the seed was treated with sodium hypochlorite at 1000 ?l L-1, covered with a polyvinyl chloride (PVC) film and stored at 10°C until the flesh firmness reached <15 N, which was considered ready-to-eat maturity. According to the results, the physiological disorders incidence after storage reached 9% for jelly seed, 9% for black flesh and 11% for spongy tissue. There were no differences between fruit with and without disorders for AA, SS, TA, and DM analyzed at harvest and after storage. Mangos that developed spongy tissue had at harvest higher skin hue angle, lower levels of calcium (Ca), magnesium (Mg), zinc (Zn), copper (Cu), iron (Fe) and Ca/B ratio, as well as higher levels of manganese (Mn) and N/Ca, K/Mg, K/Ca ratios, compared to sound fruit. Mangoes that developed jelly seed symptoms had at harvest lower levels of total extractable polyphenols (TEP), total antioxidant capacity (TAC), Ca, Mg, Zn, as well as higher Mn levels and N/Ca, Ca/Mg, K/Mg, K/Ca ratios, compared to sound fruit. Flesh ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Black Flesh; Jelly Seeds; Tecido esponjoso.
Thesagro:  Armazenamento; Distúrbio Fisiológico; Doença; Manga; Pós-Colheita.
Thesaurus NAL:  Mangoes; Postharvest physiology; Postharvest technology.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA59732 - 1UPCAP - DD
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