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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  17/02/2011
Data da última atualização:  20/05/2011
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  COUTO, A. B. B.; SILVA, L. F. M.; SANTOS, M. C. S.; SOUZA, A. M.; LEITE, S. G. F.; BIZZO, H. R.; CABRAL, L. M. C.
Afiliação:  ALINE BRAVO BARBOSA COUTO, UFRJ; LUIZ FERNANDO MENEZES DA SILVA, CTAA; MARCELLY CRISTINA DA SILVA SANTOS, CTAA; ANDRESSA MOREIRA DE SOUZA, CTAA; S. G. F. LEITE, UFRJ; HUMBERTO RIBEIRO BIZZO, CTAA; LOURDES MARIA CORREA CABRAL, CTAA.
Título:  Recovering and concentration of aroma compounds from industrial waste of cashew apple (Anacardium occidentale var. Nanum) by pervaporation.
Ano de publicação:  2010
Fonte/Imprenta:  In: IBERO-AMERICAN CONFERENCE ON MEMBRANE SCIENCE AND TECHNOLOGY, 7., 2010, Sintra. Book of abstracts. Caparica: Universidade Nova de Lisboa, 2010. p. 311-312.
Idioma:  Inglês
Palavras-Chave:  Pervaporação.
Thesagro:  Aroma; Caju.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/35111/1/2010-239.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CTAA10827 - 1UPCRA - PP2010/2392011.00219
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  18/02/2021
Data da última atualização:  18/02/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  OLIVEIRA, L. P. de; MAGALHÃES, A. L. R.; TEODORO, A. L.; ANDRADE, A. P. de; SANTOS, K. C. dos; ARAUJO, G. G. L. de.
Afiliação:  Leandro Pereira de Oliveira; André Luiz Rodrigues Magalhães; Ana Lúcia Teodoro; Albericio Pereira de Andrade; Kelly Cristina dos Santos; GHERMAN GARCIA LEAL DE ARAUJO, CPATSA.
Título:  Chemical characteristics, degradation kinetics and gas production of arboreal species for ruminants.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Revista Ciência Agronômica, v. 51, n. 3, e20196707, 2020.
DOI:  10.5935/1806-6690.20200047
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The breeding systems of the small ruminants are extensive in the great majority, in which the animals are created in areas of native pasture named Caatinga, being necessary the knowledge on the chemical composition and its characteristics of feed degradation is crucial to increase nutrient use efficiency. Thereat, the objective of this study was to evaluate the chemical composition, the minerals, the carbohydrates and nitrogenous compounds fractionation, the degradability, in vitro dry matter nd the in vitro gas production of arboreal species, those are consumed by goats and sheeps. The species evaluated were Cnidoscolus phyllacanthus (Muell. Arg.) Pax. et K. Hoffman, Mimosa tenuiflora (Willd.) Poiret, Myracrodruon urundeuva Fr. All., Poincianella bracteosa (Tul.) L. P. Queiroz, Spondias tuberosa Arr. Cam. and Ziziphus joazeiro Mart. It was found that Mimosa tenuiflora has a higher crude protein quantity (174.9 g.kg-1 DM). Spondias tuberosa and Myracrodruon urundeuva had the highest values for total carbohydrates compared to the other species analyzed. As for the fractionation of nitrogenous compounds, the highest proportion of fraction A was found for Cnidoscolus phyllacanthus (375.5 g.kg-1 CP). Among the species studied, Cnidoscolus phyllacanthus is highlighted with the highest ruminal degradation (61.63%) and dry matter digestibility (627.1 g.kg-1 DM), reflecting higher gas production (206.02 mL.g-1 DM). Cnidoscolus phyllacanthus, Poincianella bracteosa and Myracrodruon u... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Alimentação animal; Planta da Caatinga; Sistema de criação.
Thesagro:  Alimentação Na Seca; Caprino; Digestibilidade; Ovino; Pastagem Nativa; Proteína; Ruminante.
Thesaurus NAL:  Animal nutrition; Digestibility; Dry matter accumulation; Goats; Pasture management; Sheep; Tropical pastures.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/221235/1/Chemical-characteristics-degradation-kinetics-and-gas-productio-2020.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA59416 - 1UPCAP - DD
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