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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Solos / UEP-Recife. |
Data corrente: |
03/02/2015 |
Data da última atualização: |
28/08/2015 |
Autoria: |
ASSIS, D. S.; MANZATTO, C. V.; COUTINHO, S. da C. (org.). |
Título: |
Zoneamento agroecológico de microbacias hidrográficas da Costa do Descobrimento: Municípios de Porto Seguro e Santa Cruz de Cabrália. |
Ano de publicação: |
2003 |
Fonte/Imprenta: |
Rio de Janeiro, RJ: Embrapa Solos, 2003. |
Descrição Física: |
1 CD-ROM. |
ISBN: |
85-85864-11-7 |
Idioma: |
Português |
Notas: |
CD-ROM. Projeto de apoio ao Desenvolvimento de Tecnologia Agropecuária para o Brasil - PRODETAB. Convênio Embrapa Solos, Embrapa Recursos Genéticos, EBDA e DDF/BA. |
Palavras-Chave: |
Bahia; Banco de dados; Brasil; Diagnóstico socieconômico; Mata Atlântica; Microbacia hidrográfica; Sistema agrícola sustentável. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Solos / UEP-Recife (CNPS-UEPR) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
20/11/2014 |
Data da última atualização: |
26/01/2016 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
BATISTA, P. F.; LIMA, M. A. C. de; TRINDADE, D. C. G. da; ALVES, R. E. |
Afiliação: |
PATRÍCIO FERREIRA BATISTA, Universidade Federal Rural do Semiárido; MARIA AUXILIADORA COELHO DE LIMA, CPATSA; DANIELLY CRISTINA GOMES DA TRINDADE, CPATSA; RICARDO ELESBAO ALVES, SRI. |
Título: |
Quality of different tropical fruit cultivars produced in the Lower Basin of the São Francisco Valley. |
Ano de publicação: |
2015 |
Fonte/Imprenta: |
Revista Ciência Agronômica, Fortaleza, v. 46, n. 1, p. 176-184, jan./mar. 2015. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The present study evaluated the physical, physico-chemical and chemical characteristics of fruit from commercial cultivars of the mango, acerola, guava, atemoya and custard apple, produced in the Lower Basin of the São Francisco Valley. Fruit harvested in commercial areas of the region were evaluated for weight, length, diameter, colouration of the peel and pulp, firmness, pH, titratable acidity (TA), soluble solids (SS), SS to TA ratio, and levels of total soluble sugars, reducing sugars, starch and pectic substances. The data were subjected to descriptive statistical analysis. Fruits from cultivars of the guava (Paluma, Rica and Pedro Sato), the custard apple and atemoya display a high level of pectic substances, a characteristic which favours industrial use. In the mango, a high level of pectic substances was noted in fruit of the cultivars Kent, Espada, Tommy Atkins and Van Dyke. Fruits of the acerola cultivar Costa Rica show high SS content and a low AT, favouring consumption in natura. |
Palavras-Chave: |
Características sensoriais; Frutas tropicais; Pinha; Postharvest; Tropical fruits; Vale do São Francisco. |
Thesagro: |
Acerola; Atemoia; Fruticultura; Goiaba; Manga; Pós-colheita. |
Categoria do assunto: |
A Sistemas de Cultivo |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/112080/1/Dora-2.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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