Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Acre. |
Data corrente: |
12/06/2006 |
Data da última atualização: |
11/12/2023 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
CARTAXO, C. B. da C.; SOUZA, J. M. L. de; CORREA, T. B. S.; COSTA, P. da; FREITAS-SILVA, O. |
Afiliação: |
CLEISA BRASIL DA CUNHA CARTAXO, CPAF-AC; JOANA MARIA LEITE DE SOUZA, CPAF-AC; TANIA BARRETO SIMOES CORREA, CTAA; PATRICIA DA COSTA, CTAA; OTNIEL FREITAS SILVA, CTAA. |
Título: |
Occurrence of aflatoxin and filamentous fungi contamination in Brazil-nuts left inside the forest. |
Ano de publicação: |
2003 |
Fonte/Imprenta: |
In: SEMINARIO CIENTÍFICO INTERNACIONAL DE LA SALUD ANIMAL, 2003, Havana. Libro de resúmenes. Havana: Nacional Center for Animal and Plant Health, 2003. |
Páginas: |
1 p. |
Descrição Física: |
1 CD-ROM. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Brazil-nut is an important product for the Amazon economy, having as the main constraint for marketing, high levels of aflatoxin contamination, a toxic metabolite of potential carcinogenic effects produced by filamentous fungi. This work aimed to determine the occurrence of filamentous fungi and aflatoxin contamination during the post-harvest of brazil-nuts, as a mean to identify critical control points in the steps that precede processing. |
Palavras-Chave: |
Castanha-do-brasil; Fungo filamentoso; Pontos críticos. |
Thesagro: |
Aflatoxina; Bertholletia Excelsa; Pós-Colheita. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/140541/1/13359.pdf
|
Marc: |
LEADER 01286nam a2200241 a 4500 001 1504461 005 2023-12-11 008 2003 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aCARTAXO, C. B. da C. 245 $aOccurrence of aflatoxin and filamentous fungi contamination in Brazil-nuts left inside the forest.$h[electronic resource] 260 $aIn: SEMINARIO CIENTÍFICO INTERNACIONAL DE LA SALUD ANIMAL, 2003, Havana. Libro de resúmenes. Havana: Nacional Center for Animal and Plant Health$c2003 300 $a1 p.$c1 CD-ROM. 520 $aBrazil-nut is an important product for the Amazon economy, having as the main constraint for marketing, high levels of aflatoxin contamination, a toxic metabolite of potential carcinogenic effects produced by filamentous fungi. This work aimed to determine the occurrence of filamentous fungi and aflatoxin contamination during the post-harvest of brazil-nuts, as a mean to identify critical control points in the steps that precede processing. 650 $aAflatoxina 650 $aBertholletia Excelsa 650 $aPós-Colheita 653 $aCastanha-do-brasil 653 $aFungo filamentoso 653 $aPontos críticos 700 1 $aSOUZA, J. M. L. de 700 1 $aCORREA, T. B. S. 700 1 $aCOSTA, P. da 700 1 $aFREITAS-SILVA, O.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Acre (CPAF-AC) |