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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Suínos e Aves.
Data corrente:  02/10/2012
Data da última atualização:  02/10/2012
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  COSTA, M. J. R. P. da; HUERTAS, S. M.; GALLO, C.; DALLA COSTA, O. A.
Afiliação:  MATEUS J. R. PARANHOS DA COSTA, UNESP; STELLA M. HUERTAS, Universidad de La República; CARMEN GALLO, Universidad Austral do Chile; OSMAR ANTONIO DALLA COSTA, CNPSA.
Título:  Strategies to promote farm animal welfare in Latin America and their effects on carcass and meat quality traits.
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  Meat Science, v. 92, n. 3, p. 221-226, 2012.
Idioma:  Inglês
Notas:  Projeto: 02.06.01.001.
Conteúdo:  Several initiatives, including research and development, increasing stakeholders' awareness and application of legislation and recommendation, have been carried out inLatinAmericatopromoteanimalwelfareand meat quality. Most activities focused on the impact of pre-slaughter conditions (facilities, equipment and handling procedures) onanimalwelfareand meat quality. The results are encouraging; data from Brazil, Chile and Uruguay showed that the application of the improved pre-slaughter handling practices reduced aggressive handling and the incidence of bruised carcasses at slaughter in cattle and pigs. These outcomes stimulated some to apply animalwelfare concepts in livestock handling within the meat production chain as shown by the increasing demand for personnel training on the best. To attend this demand is important to expand local studies onfarmanimalwelfareandto set up (or maintain) an efficient system for knowledge transfer to all stakeholders in the LatinAmerica meat production chains. However, it is clear that topromote the long-term progress in this field is important to deliver practical solutions, assuring that they match the technical and financial conditions of those who are the target of training programs.
Palavras-Chave:  Bem-estar animal.
Thesagro:  Suíno; Transporte.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/67248/1/strategies-to-promote-farm-animal-welfare-in-latin-america.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Suínos e Aves (CNPSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPSA18920 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  14/04/2009
Data da última atualização:  01/09/2022
Tipo da produção científica:  Capítulo em Livro Técnico-Científico
Autoria:  GARRIDO, L. da R.; SÔNEGO, O. R.; NAVES, R. de L.; FAJARDO, T. V. M.; KUHN. G. B.
Afiliação:  LUCAS DA RESSURREICAO GARRIDO, CNPUV; Olavo Roberto Sônego, CNPUV (aposentado); ROSEMEIRE DE LELLIS NAVES, CNPUV; THOR VINICIUS MARTINS FAJARDO, CNPUV; Gilmar Barcelos Kuhn, CNPUV (aposentado).
Título:  Doenças.
Ano de publicação:  2008
Fonte/Imprenta:  In: NACHTIGAL, J. C.; MAZZAROLO, A. (Ed.). Uva: o produtor pergunta, a Embrapa responde. Brasília, DF: Embrapa Informação Tecnológica; Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho, 2008.
Páginas:  p. 135-156.
Série:  (Coleção 500 perguntas, 500 respostas).
Idioma:  Português
Conteúdo:  Míldio (Plasmopara viticola), oídio (Uncinula necator), antracnose (Elsinoe ampelina), escoriose (Phomopsis viticola), fusariose (Fusarium oxysporum f. sp. herbemontis), podridãodescendente (Botryosphaeria, Eutypa, Phomopsis), podridão-cinzenta (Botryotinia fuckeliana), podridão-da-uva-madura (Glomerella cingulata) e podridão-amarga (Melanconium fuligineum). Inicialmente, deve-se adquirir mudas ou estacas de sanidade comprovada e de boa procedência, pois isso evita o plantio de materiais propagativos contaminados. Outras recomendações: destruir restos culturais infectados; realizar poda verde, para melhor arejamento da planta; e pulverizar com caldas antifúngicas.
Palavras-Chave:  Complexo rugoso; Enrolamento da folha; Escoriose; Limpeza clonal.
Thesagro:  Antracnose; Bactéria; Calda bordalesa; Doença de Planta; Ferrugem; Fungo; Fusariose; Míldio; Nematóide; Oídio; Podridão; Uva; Vírus; Viticultura.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/543660/1/ID10894.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPUV10894 - 1UPCPL - DD634.8N119u
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