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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Cerrados.
Data corrente:  28/12/2018
Data da última atualização:  23/04/2019
Tipo da produção científica:  Capítulo em Livro Técnico-Científico
Autoria:  RINALDI, M. M.; COSTA, A. M.; SUSSEL, A. A. B.; DIANESE, A. de C.
Afiliação:  MARIA MADALENA RINALDI, CPAC; ANA MARIA COSTA, CPAC; ANGELO APARECIDO BARBOSA SUSSEL, CPAC; ALEXEI DE CAMPOS DIANESE, CPAC.
Título:  Cosecha y postcosecha de Pasifloras.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  MORERA, M. P.; COSTA, A. M.; FALEIRO, F. G.; CARLOSAMA, A. R.; CARRANZA, C. (Ed.). Maracuyá: de los recursos genéticos al desarollo tecnológico. Brasília, DF: Proimpress, 2018.
Páginas:  p. 163-180.
Idioma:  Espanhol
Thesagro:  Colheita; Maracujá; Pós-Colheita; Pré-Colheita.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/196116/1/Maracuya.pdf-163-180.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Cerrados (CPAC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAC36445 - 1UPCPL - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  11/03/2019
Data da última atualização:  11/03/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  RIBEIRO, T. P.; LIMA, M. A. C. de; ALVES, R. E.; GONÇALVES, A. L. de S.; SOUZA, A. P. C.
Afiliação:  THALITA PASSOS RIBEIRO; MARIA AUXILIADORA COELHO DE LIMA, CPATSA; RICARDO ELESBAO ALVES, CNAT; ANA LETÍCIA DE SOUZA GONÇALVES; ANA PATRÍCIA COELHO SOUZA.
Título:  Chemical characterization of winemaking byproducts from grape varieties cultivated in Vale do São Francisco, Brazil.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Food Science and Technology, v. 38, n. 4, p. 577-583, oct./dec. 2018.
DOI:  10.1590/fst.01116
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The recovery of agroindustry byproducts can bring opportunities for the development of new products. The objective of this study was to characterize chemical compounds contents in the byproducts generated during winemaking from different grape varieties cultivated in Vale do São Francisco, Brazil. The grapes and their byproducts (skins and seeds) from four wineries (w1, w2, w3 and w4) were evaluated. The varieties studied were: Viognier, Chenin Blanc, Moscato Canelli, Italia, Arinto+Fernão Pires, Tempranillo, Grenache, Mourvèdre, Verdejo and Sauvignon Blanc, used in the processing of white/sparkling wines, and also Tempranillo, Cabernet Sauvignon, Syrah and Alicante Bouschet, used in the processing of red wines. High ascorbic acid contents were found in the skin and seed byproducts, the latter also presenting high protein and pectin contents. The skin byproduct obtained in the process of elaborating white/sparkling wines from ?Tempranillo? grapes presented relatively higher ascorbic acid, pectin and protein contents. In the elaboration of red wines by w1, the ?Syrah? skin byproduct showed high ascorbic acid, soluble solids, sugars and protein contents. The seed byproduct from the ?Syrah? grapes used to elaborate red wines by w1 showed a more favorable composition for reuse, as did those of red wines of ?Tempranillo? grapes from w3.
Palavras-Chave:  Agroindustria; Compostos químicos; Subprodutos; Vinificação.
Thesagro:  Composição Química; Uva; Viticultura.
Thesaurus NAL:  Byproducts; Chemical composition; Vitis.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/193825/1/Dora-2018.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA58104 - 1UPCAP - DD
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