|
|
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Soja. |
Data corrente: |
08/08/1995 |
Data da última atualização: |
20/12/2006 |
Autoria: |
CORREA-FERREIRA, B.S.; MOSCARDI, F.; POLLATO, S. L. B. |
Afiliação: |
EMBRAPA-CNPSo. Londrina, PR. |
Título: |
Eficiencia de predadores na populacao de insetos pragas da soja. |
Ano de publicação: |
1984 |
Fonte/Imprenta: |
In: EMBRAPA. Centro Nacional de Pesquisa de Soja (Londrina, PR). Resultados de pesquisa de soja 1983/84. Londrina, 1984. |
Páginas: |
p.235-237. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Brasil; Efficiency; Eficiencia; Insect; Pest; Predator; Soybean. |
Thesagro: |
Controle Biológico; Entomologia; Inseto; Praga; Predador; Soja. |
Thesaurus Nal: |
biological control; Brazil; entomology. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 00899naa a2200337 a 4500 001 1452037 005 2006-12-20 008 1984 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aCORREA-FERREIRA, B.S. 245 $aEficiencia de predadores na populacao de insetos pragas da soja. 260 $c1984 300 $ap.235-237. 650 $abiological control 650 $aBrazil 650 $aentomology 650 $aControle Biológico 650 $aEntomologia 650 $aInseto 650 $aPraga 650 $aPredador 650 $aSoja 653 $aBrasil 653 $aEfficiency 653 $aEficiencia 653 $aInsect 653 $aPest 653 $aPredator 653 $aSoybean 700 1 $aMOSCARDI, F. 700 1 $aPOLLATO, S. L. B. 773 $tIn: EMBRAPA. Centro Nacional de Pesquisa de Soja (Londrina, PR). Resultados de pesquisa de soja 1983/84. Londrina, 1984.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Soja (CNPSO) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
|
|
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Pecuária Sudeste. |
Data corrente: |
26/08/2014 |
Data da última atualização: |
21/03/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 5 |
Autoria: |
FIGUEIREDO, S. G. DE; SILVA-SENA, G. G.; SANTANA, E. N. DE; SANTOS, R. G. DOS; OIANO NETO, J.; OLIVEIRA, C. A. de. |
Afiliação: |
SUELY GOMES DE FIGUEIREDO, UNVERSIDADE FESRAL DO ESPIRITO SANTO; GERALDA GILLIAN SILVA-SENA, Universidade Federal do Espírito Santo; ENILTON NASCIMENTO DE SANTANA, Instituto Capixaba de Pesquisa; RAQUEL GOUVÊA DOS SANTOS, Centro de Desenvolvimento da Tecnologia Nuclear; JOAO OIANO NETO, CTAA; CRISTIANE ALVES DE OLIVEIRA, Universidade Federal de Viçosa. |
Título: |
Effect of gamma irradiation on carotenoids and vitamin C contents of Papaya fruit (Carica papaya L.) cv. Golden. |
Ano de publicação: |
2014 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Food Processing and Technology, v. 5, n. 6, 2014. |
DOI: |
10.4172/2157-7110.1000337 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The irradiation has been considered an alternative process for decay control extending shelf life of fresh fruits. This study was conducted to investigate the effect of gamma irradiation on functional constituents on papaya fruits cv. Golden. Fruits were harvested into maturation 1 degree (stage) and irradiated with 0.8 kGy (Cobalt 60 source-MSD Nordion irradiator), and then stored at 24 ± 2 ° C. Total carotenoids and vitamin C contents were evaluated in the pulp fruits, in the 5, 7 e 9 th days post-harvest by a reversed-phase and ion exclusion column by a high performance liquid chromatography. Results demonstrated that the irradiation induced alterations in the total carotenoids and vitamin C levels. However, these changes did not affect the adequacy of vitamins A and C (for adult and children) in relation to daily nutritional requirements. In conclusion, the present data provide evidence that the irradiated papaya, did not impair reduce these nutritional characteristics. |
Palavras-Chave: |
Papaya; Vitamin c. |
Thesaurus NAL: |
carotenoids; irradiation. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/108201/1/effect-of-gamma-irradiation-on-carotenoids-and-vitamin-c-contents-of-papaya-fruit-carica-papaya-l-cv-golden-2157-7110.1000337.pdf
|
Marc: |
LEADER 01736naa a2200241 a 4500 001 1993447 005 2023-03-21 008 2014 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.4172/2157-7110.1000337$2DOI 100 1 $aFIGUEIREDO, S. G. DE 245 $aEffect of gamma irradiation on carotenoids and vitamin C contents of Papaya fruit (Carica papaya L.) cv. Golden.$h[electronic resource] 260 $c2014 520 $aThe irradiation has been considered an alternative process for decay control extending shelf life of fresh fruits. This study was conducted to investigate the effect of gamma irradiation on functional constituents on papaya fruits cv. Golden. Fruits were harvested into maturation 1 degree (stage) and irradiated with 0.8 kGy (Cobalt 60 source-MSD Nordion irradiator), and then stored at 24 ± 2 ° C. Total carotenoids and vitamin C contents were evaluated in the pulp fruits, in the 5, 7 e 9 th days post-harvest by a reversed-phase and ion exclusion column by a high performance liquid chromatography. Results demonstrated that the irradiation induced alterations in the total carotenoids and vitamin C levels. However, these changes did not affect the adequacy of vitamins A and C (for adult and children) in relation to daily nutritional requirements. In conclusion, the present data provide evidence that the irradiated papaya, did not impair reduce these nutritional characteristics. 650 $acarotenoids 650 $airradiation 653 $aPapaya 653 $aVitamin c 700 1 $aSILVA-SENA, G. G. 700 1 $aSANTANA, E. N. DE 700 1 $aSANTOS, R. G. DOS 700 1 $aOIANO NETO, J. 700 1 $aOLIVEIRA, C. A. de 773 $tJournal of Food Processing and Technology$gv. 5, n. 6, 2014.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada. |
|
|