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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  08/08/1995
Data da última atualização:  20/12/2006
Autoria:  CORREA-FERREIRA, B.S.; MOSCARDI, F.; POLLATO, S. L. B.
Afiliação:  EMBRAPA-CNPSo. Londrina, PR.
Título:  Eficiencia de predadores na populacao de insetos pragas da soja.
Ano de publicação:  1984
Fonte/Imprenta:  In: EMBRAPA. Centro Nacional de Pesquisa de Soja (Londrina, PR). Resultados de pesquisa de soja 1983/84. Londrina, 1984.
Páginas:  p.235-237.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Brasil; Efficiency; Eficiencia; Insect; Pest; Predator; Soybean.
Thesagro:  Controle Biológico; Entomologia; Inseto; Praga; Predador; Soja.
Thesaurus Nal:  biological control; Brazil; entomology.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPSO8334 - 1UMTPL - --633.340981E53r
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sudeste.
Data corrente:  26/08/2014
Data da última atualização:  21/03/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 5
Autoria:  FIGUEIREDO, S. G. DE; SILVA-SENA, G. G.; SANTANA, E. N. DE; SANTOS, R. G. DOS; OIANO NETO, J.; OLIVEIRA, C. A. de.
Afiliação:  SUELY GOMES DE FIGUEIREDO, UNVERSIDADE FESRAL DO ESPIRITO SANTO; GERALDA GILLIAN SILVA-SENA, Universidade Federal do Espírito Santo; ENILTON NASCIMENTO DE SANTANA, Instituto Capixaba de Pesquisa; RAQUEL GOUVÊA DOS SANTOS, Centro de Desenvolvimento da Tecnologia Nuclear; JOAO OIANO NETO, CTAA; CRISTIANE ALVES DE OLIVEIRA, Universidade Federal de Viçosa.
Título:  Effect of gamma irradiation on carotenoids and vitamin C contents of Papaya fruit (Carica papaya L.) cv. Golden.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  Journal of Food Processing and Technology, v. 5, n. 6, 2014.
DOI:  10.4172/2157-7110.1000337
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The irradiation has been considered an alternative process for decay control extending shelf life of fresh fruits. This study was conducted to investigate the effect of gamma irradiation on functional constituents on papaya fruits cv. Golden. Fruits were harvested into maturation 1 degree (stage) and irradiated with 0.8 kGy (Cobalt 60 source-MSD Nordion irradiator), and then stored at 24 ± 2 ° C. Total carotenoids and vitamin C contents were evaluated in the pulp fruits, in the 5, 7 e 9 th days post-harvest by a reversed-phase and ion exclusion column by a high performance liquid chromatography. Results demonstrated that the irradiation induced alterations in the total carotenoids and vitamin C levels. However, these changes did not affect the adequacy of vitamins A and C (for adult and children) in relation to daily nutritional requirements. In conclusion, the present data provide evidence that the irradiated papaya, did not impair reduce these nutritional characteristics.
Palavras-Chave:  Papaya; Vitamin c.
Thesaurus NAL:  carotenoids; irradiation.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/108201/1/effect-of-gamma-irradiation-on-carotenoids-and-vitamin-c-contents-of-papaya-fruit-carica-papaya-l-cv-golden-2157-7110.1000337.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPPSE22609 - 1UPCAP - DDPROCI-2014.00063FIG2014.00063
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