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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoLAZZAROTTO, M.; RIBEIRO, L. S.; CORDOBA, L. do P.; GODOY, R. C. B. de. Caracterização reológica e estrutural de amostras de amido de pinhão (Araucaria angustifolia) do banco de germoplasma da Embrapa. In: CONGRESSO FLORESTAL ESTADUAL DO RIO GRANDE DO SUL, 12., 2015, Nova Prata. Anais. Nova Prata: Congresso Florestal Estadual do Rio Grande do Sul, 2015. v. 2, p. 577-582. Disponível na internet.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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2.Imagem marcado/desmarcadoKUBASKI, A. L.; CORDOBA, L. do P.; RIBEIRO, L. S.; LAZZAROTTO, M.; SCHNITZLER, E. Análise térmica de diferentes amostras de amido de pinhão (Araucaria angustifolia) de diferentes regiões do sul do Brasil. Brazilian Journal of Thermal Analysis, v. 7, p. 164-167, 2015. Disponível na internet. Edição dos Anais do 7º Simpósio de Análise Térmica, 2015, Bauru.

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3.Imagem marcado/desmarcadoLAZZAROTTO, M.; RIBEIRO, L. S.; CORDOBA, L. do P.; GODOY, R. C. B. de; SCHNITZLER, E. Thermal tool in the evaluation of the "pinhão'' (seed of Araucaria angustifolia) starch aimed agroindustrial process. Brazilian Journal of Thermal Analysis, v. 7, p. 144-147, 2015. Disponível na internet. Edição dos Anais do 7º Simpósio de Análise Térmica, 2015, Bauru.

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4.Imagem marcado/desmarcadoSIQUEIRA, G. L. de A. de; BET, C. D.; CORDOBA, L. do P.; LAZZAROTTO, M.; SCHNITZLER, E. Caracterização térmica de amido e bagaço de Amaranthus cruentus. Brazilian Journal of Thermal Analysis, v. 7, p. 189-192, 2015. Disponível na internet. Edição dos Anais do 7º Simpósio de Análise Térmica, 2015, Bauru.

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5.Imagem marcado/desmarcadoHORNUNG, P. S.; CORDOBA, L. do P.; LAZZAROTTO, S. R. da S.; SCHNITZLER, E.; LAZZAROTTO, M.; RIBANI, R. H. Brazilian dioscoreaceas starches: thermal, structural and rheological properties compared to commercial starches. Journal of Thermal Analysis and Calorimetry, v. 127, n. 3, p. 1869-1877, Mar. 2017.

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6.Imagem marcado/desmarcadoSIQUEIRA, G. L. de A. de; HORNUNG, P. S.; SILVEIRA, A. C. da; LAZZAROTTO, S. R. da S.; CORDOBA, L. do P.; SCHNITZLER, E.; LAZZAROTTO, M. Impact of treatment with HCL/alcoholic in the modification of corn starch. Journal of Thermal Analysis and Calorimetry, v. 129, n. 3, p. 1705-1713, Dec. 2017.

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7.Imagem marcado/desmarcadoSIQUEIRA, G. L. de A. de; BET, C. D.; CORDOBA, L. do P.; LAZZAROTTO, S. R. da; LAZZAROTTO, M.; SCHNITZLER, E. Effect of treatment with hcl/alcoholic in the modification of corn starch. Brazilian Journal of Thermal Analysis, v. 7, p. 69-72, 2015. Disponível na internet. Edição dos Anais do 7º Simpósio de Análise Térmica, 2015, Bauru.

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8.Imagem marcado/desmarcadoLAZZAROTTO, S. R. da S.; SIQUEIRA, G. L. de A.; CORDOBA, L. do P.; HORNUNG, P. S.; LAZZAROTTO, M.; SCHNITZLER, E. Efeitos da oxidação induzida com permanganato de potássio na modificação do amigo de milho ceroso. Brazilian Journal of Thermal Analysis, v. 7, p. 174-177, 2015. Disponível na internet. Edição dos Anais do 7º Simpósio de Análise Térmica, 2015, Bauru.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Milho e Sorgo.
Data corrente:  06/09/2016
Data da última atualização:  23/05/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 5
Autoria:  KASSOGUÉ, A.; DICKO, A. H.; TRAORÉ, D.; FANÉ, O.; VALICENTE, F. H.; BABANA, A. H.
Afiliação:  FERNANDO HERCOS VALICENTE, CNPMS.
Título:  Bacillus thuringiensis strains isolated from agricultural soils in Mali tested for their potentiality on plant growth promoting traits.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  British Microbiology Research Journal, v. 14, n. 3, p. 1-7, 2016.
DOI:  10.9734/BMRJ/2016/24785
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Aims: To screen of the multiple plant growth promoting activities of some Bacillus thuringiensis strains isolated from Malian Agricultural soils and evaluate their ability to improve maize seed germination and seedling vigor in vitro. Study Design: Strains of Bacillus thuringiensis (Bt) used in this study belong to collection of the Laboratory of Research in Microbiology and Microbial Biotechnology (LaboREM-Biotech) isolated from different agricultural soils of Mali. Methodology: Different tests, namely: Phosphate solubilization, Siderophore production, Indol acetic acid cellulase and chitinase production tests were performed to confirm the PGP characteristic of the insecticidal B. thuringiensis strains screened. In vitro test was performed in the laboratory to confirm the capacity of these bacteria to enhance maize germination and seedling vigor. Results: All tested Bacillus strains solubilize efficiently insoluble phosphate, but Bt I4?? showed the highest clearance zone around its colony. In this study, except in Bt I4’, the siderophore production was significantly elevated in the other Bt strains tested. Only Bt D5 was able to produce Indol acetic acid. Contrary, except Bt D5, all the isolates produce chitinase and cellulase. Exept IAA, the isolate Bt I4?? produce all the tested compounds and showed the highest % seed germination and seedling vigor. Conclusion: In the current study, plant growth promotion analysis of three B. thuringiensis strains from Malian agricultural... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Biocontrole.
Thesagro:  Bactéria.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMS27213 - 1UPCAP - DD
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