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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agropecuária Oeste. |
Data corrente: |
30/09/2002 |
Data da última atualização: |
30/09/2002 |
Autoria: |
CONGRESSO BRASILEIRO DE SOJA, 2.; MERCOSOJA, 2002, 2002, Foz do Iguaçu. |
Título: |
Resumos... |
Ano de publicação: |
2002 |
Fonte/Imprenta: |
Londrina: Embrapa Soja, 2002. |
Páginas: |
393p. |
Série: |
(Embrapa Soja. Documentos, 181). |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Organizado por Odilon Ferreira Saraiva e Clara Beatriz Hoffmann-Campo. |
Conteúdo: |
Administração, economia; Agricultura orgânica; Agricultura de precisão; Agroclimatologia; Biotecnologia, fisiologia; Doenças; Manejo de culltura; Manejo de solo/plantio direto; Máquinas agrícolas; Melhoramento, cultivares; Nutrição de plantas; Fertilidade de solo/Inoculação; Pragas; Nematóides; Plantas daninhas; Soja, alimentação humana/ saúde; Tecnologia de produção de sementes; Outros. |
Palavras-Chave: |
América do Sul; Brasil; Congresses; Congresso; Soybean. |
Thesagro: |
Glycine Max; Pesquisa; Soja. |
Thesaurus Nal: |
Brazil; research; South America. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01164nam a2200289 a 4500 001 1244372 005 2002-09-30 008 2002 bl uuuu 00u1 u #d 100 1 $aCONGRESSO BRASILEIRO DE SOJA, 2. 245 $aResumos... 260 $aLondrina: Embrapa Soja$c2002 300 $a393p. 490 $a(Embrapa Soja. Documentos, 181). 500 $aOrganizado por Odilon Ferreira Saraiva e Clara Beatriz Hoffmann-Campo. 520 $aAdministração, economia; Agricultura orgânica; Agricultura de precisão; Agroclimatologia; Biotecnologia, fisiologia; Doenças; Manejo de culltura; Manejo de solo/plantio direto; Máquinas agrícolas; Melhoramento, cultivares; Nutrição de plantas; Fertilidade de solo/Inoculação; Pragas; Nematóides; Plantas daninhas; Soja, alimentação humana/ saúde; Tecnologia de produção de sementes; Outros. 650 $aBrazil 650 $aresearch 650 $aSouth America 650 $aGlycine Max 650 $aPesquisa 650 $aSoja 653 $aAmérica do Sul 653 $aBrasil 653 $aCongresses 653 $aCongresso 653 $aSoybean 700 1 $aMERCOSOJA, 2002, 2002, Foz do Iguaçu.
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Registro original: |
Embrapa Agropecuária Oeste (CPAO) |
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Biblioteca |
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Volume |
Status |
URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Florestas. Para informações adicionais entre em contato com cnpf.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Florestas; Embrapa Suínos e Aves. |
Data corrente: |
12/09/2019 |
Data da última atualização: |
03/10/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
BACILA, D. M.; LAZZAROTTO, M.; HANSEL, F. A.; SCHEUERMANN, G. N.; FEDDERN, V.; CUNHA JUNIOR, A.; IGARASHI-MAFRA, L. |
Afiliação: |
Danniele Miranda Bacila, UFPR; MARCELO LAZZAROTTO, CNPF; FABRICIO AUGUSTO HANSEL, CNPF; GERSON NEUDI SCHEUERMANN, CNPSA; VIVIAN FEDDERN, CNPSA; ANILDO CUNHA JUNIOR, CNPSA; Luciana Igarashi-Mafra, UFPR. |
Título: |
Thermal profile of 4,40' dinitrocarbanilide determined by thermogravimetry differential scanning calorimetry mass spectrometry (TG DSC MS) and pyrolysis gas chromatography mass spectrometry (Py GC MS). |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Thermal Analysis and Calorimetry, v. 138, n. 1, p. 697-701, Oct. 2019. |
DOI: |
10.1007/s10973-019-08194-9 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Nicarbazin is an anticoccidial used in poultry production. Its residue of concern left in chicken meat is 4,40 -dinitrocarbanilide (DNC) whose content can be reduced through meat thermal processing. Thermal analysis techniques can be considered to elucidate how DNC degradation proceeds. This study aimed to investigate the thermal behavior of DNC using TG-DSC-MS and Py-GC-MS. TG-DSC-MS data showed that DNC decomposition occurs in a single step (252-280 C) as an endothermic event (DH of 670 J g-1). Fragments detected at m/z 43, 44 and 65 indicated the release of isocyanic acid, carbon dioxide and 4-nitroaniline as breakdown products. In addition, Py-GC-MS analysis confirmed that DNC is thermally degraded above 250 C generating 4-nitrophenyl isocyanate and 4-nitroaniline as the major pyrolysis products. Findings obtained from thermal analysis herein are useful to better comprehend the DNC disappearance after submitting chicken meat to heat processing. |
Palavras-Chave: |
Análise térmica; Anticoccidial; Chemical residue; Residue degradation. |
Thesagro: |
Carne; Frango; Resíduo Quimico. |
Thesaurus NAL: |
Chicken meat; Nicarbazin; Thermal analysis. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
Marc: |
LEADER 02031naa a2200325 a 4500 001 2112144 005 2019-10-03 008 2019 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1007/s10973-019-08194-9$2DOI 100 1 $aBACILA, D. M. 245 $aThermal profile of 4,40' dinitrocarbanilide determined by thermogravimetry differential scanning calorimetry mass spectrometry (TG DSC MS) and pyrolysis gas chromatography mass spectrometry (Py GC MS).$h[electronic resource] 260 $c2019 520 $aNicarbazin is an anticoccidial used in poultry production. Its residue of concern left in chicken meat is 4,40 -dinitrocarbanilide (DNC) whose content can be reduced through meat thermal processing. Thermal analysis techniques can be considered to elucidate how DNC degradation proceeds. This study aimed to investigate the thermal behavior of DNC using TG-DSC-MS and Py-GC-MS. TG-DSC-MS data showed that DNC decomposition occurs in a single step (252-280 C) as an endothermic event (DH of 670 J g-1). Fragments detected at m/z 43, 44 and 65 indicated the release of isocyanic acid, carbon dioxide and 4-nitroaniline as breakdown products. In addition, Py-GC-MS analysis confirmed that DNC is thermally degraded above 250 C generating 4-nitrophenyl isocyanate and 4-nitroaniline as the major pyrolysis products. Findings obtained from thermal analysis herein are useful to better comprehend the DNC disappearance after submitting chicken meat to heat processing. 650 $aChicken meat 650 $aNicarbazin 650 $aThermal analysis 650 $aCarne 650 $aFrango 650 $aResíduo Quimico 653 $aAnálise térmica 653 $aAnticoccidial 653 $aChemical residue 653 $aResidue degradation 700 1 $aLAZZAROTTO, M. 700 1 $aHANSEL, F. A. 700 1 $aSCHEUERMANN, G. N. 700 1 $aFEDDERN, V. 700 1 $aCUNHA JUNIOR, A. 700 1 $aIGARASHI-MAFRA, L. 773 $tJournal of Thermal Analysis and Calorimetry$gv. 138, n. 1, p. 697-701, Oct. 2019.
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Registro original: |
Embrapa Florestas (CNPF) |
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