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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Amazônia Ocidental. |
Data corrente: |
04/12/1997 |
Data da última atualização: |
04/12/1997 |
Autoria: |
CATTO, J. B.; SERENO, J. R.; COMASTRI FILHO, J. A. (org.). |
Título: |
Tecnologia e informações para a pecuária de corte no Pantanal. |
Ano de publicação: |
1997 |
Fonte/Imprenta: |
Corumbá: EMBRAPA-CPAP, 1997. |
Páginas: |
161 p. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Pastagens nativas. Pastagens cultivadas. Nutricao mineral de bovinos. Manejo reprodutivo: desmama e estacao de monta. Manejo e melhoramento genetico. Doencas da reproducao. Profilaxia e controle dos principais ectoparasitos de bovinos: mosca-dos-chifres e mosca-varejeira. Verminoses de bovinos. Anemia infecciosa equina. Manejo da fauna e da flora silvestre como alternativa de producao agropecuaria e mecanismo de conservacao do pantanal. |
Palavras-Chave: |
Bovino de corte; Brasil; Diseases; Helmintoses; Management; Melhoramento genetico; Mosca pantaneira; Pasture. |
Thesagro: |
Anemia; Desmama; Doença; Manejo; Mineralização; Nutrição; Parasito; Pastagem; Reprodução; Verminose. |
Thesaurus Nal: |
beef cattle; breeding; mineralization; nutrition; Pantanal; parasites; reproduction; swamps. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01527nam a2200457 a 4500 001 1664759 005 1997-12-04 008 1997 bl uuuu 00u1 u #d 100 1 $aCATTO, J. B. 245 $aTecnologia e informações para a pecuária de corte no Pantanal. 260 $aCorumbá: EMBRAPA-CPAP$c1997 300 $a161 p. 520 $aPastagens nativas. Pastagens cultivadas. Nutricao mineral de bovinos. Manejo reprodutivo: desmama e estacao de monta. Manejo e melhoramento genetico. Doencas da reproducao. Profilaxia e controle dos principais ectoparasitos de bovinos: mosca-dos-chifres e mosca-varejeira. Verminoses de bovinos. Anemia infecciosa equina. Manejo da fauna e da flora silvestre como alternativa de producao agropecuaria e mecanismo de conservacao do pantanal. 650 $abeef cattle 650 $abreeding 650 $amineralization 650 $anutrition 650 $aPantanal 650 $aparasites 650 $areproduction 650 $aswamps 650 $aAnemia 650 $aDesmama 650 $aDoença 650 $aManejo 650 $aMineralização 650 $aNutrição 650 $aParasito 650 $aPastagem 650 $aReprodução 650 $aVerminose 653 $aBovino de corte 653 $aBrasil 653 $aDiseases 653 $aHelmintoses 653 $aManagement 653 $aMelhoramento genetico 653 $aMosca pantaneira 653 $aPasture 700 1 $aSERENO, J. R. 700 1 $aCOMASTRI FILHO, J. A.
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Registro original: |
Embrapa Amazônia Ocidental (CPAA) |
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Biblioteca |
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Origem |
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Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Florestas. |
Data corrente: |
18/06/2018 |
Data da última atualização: |
05/11/2018 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
BARBIERI, S. F.; PETKOWICZ, C. L. de O.; GODOY, R. C. B. de; AZEREDO, H. M. C. de; FRANCO, C. R. C.; SILVEIRA, J. L. M. |
Afiliação: |
Shayla Fernanda Barbieri, UFPR; Carmen Lúcia de Oliveira Petkowicz, UFPR; ROSSANA CATIE BUENO DE GODOY, CNPF; HENRIETTE MONTEIRO C DE AZEREDO, CNPAT; Célia Regina Cavichiolo Franco, UFPR; Joana Léa Meira Silveira, UFPR. |
Título: |
Pulp and jam of gabiroba (Campomanesia xanthocarpa Berg): characterization and rheological properties. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
Food Chemistry, v. 263, p. 292-299, Oct. 2018. |
DOI: |
10.1016/j.foodchem.2018.05.004 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
This study evaluated the physicochemical characterization and rheological behavior of gabiroba pulp, and a gabiroba jam formulation. Gabiroba pulp presented a heterogeneous ultrastructure with a denser area formed by a compact mesh and a porous interface containing fibers. The fibers? presence promoted a slip effect when the gabiroba pulp was subjected to shear. Gabiroba pulp showed a gel behavior with thermal stability. Gabiroba jam, developed using pulp as the raw material, had shear thinning behavior exhibiting yield stress described by the Herschel-Bulkley model. The dynamic oscillatory analysis showed that gabiroba jam typically behaved like a gel, i.e., G? values higher than the G? in all frequency ranges evaluated. The results showed that gabiroba pulp is suitable for use as a raw material in the development of food products such as jam, encouraging the preservation of this native Brazilian species. |
Thesagro: |
Espécie Nativa; Geléia; Guabiroba; Polpa de Fruta. |
Thesaurus NAL: |
Campomanesia xanthocarpa; Fruit pulp; Jams; Rheology. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
Marc: |
LEADER 01774naa a2200289 a 4500 001 2092528 005 2018-11-05 008 2018 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1016/j.foodchem.2018.05.004$2DOI 100 1 $aBARBIERI, S. F. 245 $aPulp and jam of gabiroba (Campomanesia xanthocarpa Berg)$bcharacterization and rheological properties.$h[electronic resource] 260 $c2018 520 $aThis study evaluated the physicochemical characterization and rheological behavior of gabiroba pulp, and a gabiroba jam formulation. Gabiroba pulp presented a heterogeneous ultrastructure with a denser area formed by a compact mesh and a porous interface containing fibers. The fibers? presence promoted a slip effect when the gabiroba pulp was subjected to shear. Gabiroba pulp showed a gel behavior with thermal stability. Gabiroba jam, developed using pulp as the raw material, had shear thinning behavior exhibiting yield stress described by the Herschel-Bulkley model. The dynamic oscillatory analysis showed that gabiroba jam typically behaved like a gel, i.e., G? values higher than the G? in all frequency ranges evaluated. The results showed that gabiroba pulp is suitable for use as a raw material in the development of food products such as jam, encouraging the preservation of this native Brazilian species. 650 $aCampomanesia xanthocarpa 650 $aFruit pulp 650 $aJams 650 $aRheology 650 $aEspécie Nativa 650 $aGeléia 650 $aGuabiroba 650 $aPolpa de Fruta 700 1 $aPETKOWICZ, C. L. de O. 700 1 $aGODOY, R. C. B. de 700 1 $aAZEREDO, H. M. C. de 700 1 $aFRANCO, C. R. C. 700 1 $aSILVEIRA, J. L. M. 773 $tFood Chemistry$gv. 263, p. 292-299, Oct. 2018.
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Embrapa Florestas (CNPF) |
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