Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Pantanal.
Data corrente:  20/03/2002
Data da última atualização:  19/07/2018
Autoria:  COELHO, S. R. de C.
Afiliação:  College of Texas A&M University.
Título:  Effects of environmental salinity and dietary protein levels on digestibility in four species of Penaeid shrimp.
Ano de publicação:  1984
Fonte/Imprenta:  Texas: College of Texas A&M University, 1984.
Páginas:  66p.
Idioma:  Inglês
Notas:  M. Sc. Thesis.
Conteúdo:  Apparent total dry-matter digestibility and apparent protein digestibility were evaluated in Penaeus aztecus, P. japonicus, P. stylirostris, and P. vannamei for three levels of dietary protein (20%, 33%, and 46% protein) and at four levels of environmental salinity (10, 20, 30, and 40 ppt). Apparent digestibility varied from 10.30% in P. japonicus fed the 20% protein diet at 40 ppt to 60.40% in P. stylirostris fed the 46% protein diet at 30 ppt. Protein digestibility varied from 61.37% in P. japonicus fed the 20% protein diet at 40 ppt to 85.46% in P. stylirostris fed the 46% protein diet at 30 ppt. The apparent digestibility for all species decreased as the environmental salinity increased, but no salinity-related differences were observed for protein digestibility. This suggests that the digestibility of the non-protein portion of the diet decreased with increasing salinity levels. Both apparent digestibility and protein digestibility for all species tended to increase as the dietary protein level increases. The four species different more in apparent digestibility than in protein digestibility when compared at a given salinity-diet combination. In general, for the procedure and conditions used in this study, highest values for both apparent digestibility and protein digestibility, were observed for P. vannamei, with the exception of P. stylirostris fed t6he 46% protein diet at 30 ppt.
Palavras-Chave:  Dieta alimentar; Environmental salinity; Penaeid shrimp.
Thesagro:  Digestibilidade; Meio Ambiente; Nutrição Animal; Peixe; Proteína; Salinidade.
Thesaurus Nal:  dietary protein; digestibility; fish.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pantanal (CPAP)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAP33876 - 1ADDTS - PPTS89.003001989.00300
Voltar






Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido      Imprime registros no formato resumido
Registros recuperados : 1
Primeira ... 1 ... Última
1.Imagem marcado/desmarcadoDAL-BÓ, I. S.; FERRAZ, V. C. M.; CUNHA, O. da; FERIGNO, C. R. A. Osteossíntese de rádio e ulna em Gavião Caboclo (Buteogallus meridionalis). Pesquisa Veterinária Brasileira, Rio de Janeiro, v. 38, n. 2, p. 335-339, fevereiro 2018 Título em inglês: Radius and ulna osteosynthesis in a Savanna Hawk (Buteogallus meridionalis).
Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.
Visualizar detalhes do registroAcesso ao objeto digitalImprime registro no formato completo
Registros recuperados : 1
Primeira ... 1 ... Última
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional