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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Suínos e Aves.
Data corrente:  14/12/2015
Data da última atualização:  14/12/2015
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  HONG, J.; KIM, D.; CHO, K.; SA, S.; CHOI, S.; KIM, Y.; PARK, J.; SCHMIDT, G. S.; DAVIS, M. E.; CHUNG, H.
Afiliação:  JOONKI HONG, National Institute of Animal Science/Swine Science Division; DUWAN KIM, National Institute of Animal Science/Swine Science Division; KYUHO CHO, National Institute of Animal Science/Swine Science Division; SOOJIN SA, National Institute of Animal Science/Swine Science Division; SUNHO CHOI, National Institute of Animal Science/Swine Science Division; YOUNGHWA KIM, National Institute of Animal Science/Swine Science Division; JUNCHEOL PARK, National Institute of Animal Science/Swine Science Division; GILBERTO SILBER SCHMIDT, SRI; MICHAEL E. DAVIS, The Ohio State University, Department of Animal Sciences; HOYOUNG CHUNG, National Institute of Animal Science/Animal Genomics and Bioinformatics Division.
Título:  Effects of genetic variants for the swine FABP3, HMGA1, MC4R, IGF2, and FABP4 genes on fatty acid composition.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  Meat Science, v. 110, p. 46-51, 2015.
DOI:  http://dx.doi.org/10.1016/j.meatsci.2015.06.011
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  This study aimed to verify genetic relationships between fatty acid composition (FAC) and genotypes of several genes (FABP3, HMGA1, MC4R, IGF2, and FABP4) using pig breeds. The effects of genetic variations on FAC of the longissimus muscle were statistically significant with additive and dominance effects. The polymorphisms of FABP3 and IGF2 had the largest effects on stearic (C18:0, P = 0.009) and γ-linoleic (C18:3n6, P = 0.039) acids, respectively, whereasHMGA1 and FABP4 did not show significances. The analysis revealed that MC4R was significantly associated with palmitoleic acid (C16:ln7) and MUFA. Allele frequencies of the genes examined in this analysis were significantly skewed or fixed in the Korean native pig (KNP), whereas the allele frequencies of the crossbreds tended to fall between those of the purebreds except that HMGA1 and FABP4 had approximately the same allele frequencies with Duroc and KNP, respectively. The polymorphisms found in this study could be used as genetic markers in breeding programs to simultaneously change proportions of fatty acids in muscle tissues.
Palavras-Chave:  Composição de ácidos graxos.
Thesagro:  Melhoramento genético animal; Polimorfismo genético; Suíno.
Thesaurus Nal:  Animal genetics; fatty acid composition; Single nucleotide polymorphism; Swine.
Categoria do assunto:  --
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Registro original:  Embrapa Suínos e Aves (CNPSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPSA20382 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Meio-Norte; Embrapa Rondônia.
Data corrente:  27/03/2014
Data da última atualização:  27/03/2014
Tipo da produção científica:  Comunicado Técnico/Recomendações Técnicas
Autoria:  COSTA, N. de L.; TOWNSEND, C. R.; MAGALHAES, J. A.; PEREIRA, R. G. de A.
Afiliação:  NEWTON DE LUCENA COSTA, CPAF-RR; CLAUDIO RAMALHO TOWNSEND, CPAF-RO; JOAO AVELAR MAGALHAES, CPAMN; RICARDO GOMES DE ARAUJO PEREIRA, CPAF-RO.
Título:  Avaliação agronômica sob pastejo de Paspalum atratum cv. Pojuca.
Ano de publicação:  2001
Fonte/Imprenta:  Porto Velho: Embrapa Rondônia, 2001.
Páginas:  3 p.
Série:  (Embrapa Rondônia. Comunicado Técnico, 199).
Idioma:  Português
Conteúdo:  Neste trabalho avaliou-se o efeito da carga animal sobre o crescimento, produção de forragem e composição química de P. atratum cv. Pojuca.
Palavras-Chave:  B. decumbens; B. humidicola; Brachiaria brizantha cv. Marandu; Capim-colonião; Carga animal; P. atratum cv. Pojuca.
Thesagro:  Brachiaria Brizantha; Capim Colonião; Composição Química; Forragem; Panicum Maximum; Pastagem Cultivada.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/100260/1/Cot199-pastagem.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Rondônia (CPAF-RO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAF-RO16988 - 1UMTFL - DD
CPAMN32127 - 1UPCFL - DD
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