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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Florestas.
Data corrente:  06/06/1995
Data da última atualização:  06/07/2010
Autoria:  MAINIERI, C.; CHIMELO, J. P.
Título:  Fichas de caracteristicas das madeiras brasileiras.
Ano de publicação:  1989
Fonte/Imprenta:  Sao Paulo: IPT, 1989.
Páginas:  418p.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Brasil; Caracteristica; Especie florestal.
Thesagro:  Madeira; Tecnologia.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Florestas (CNPF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPF22201 - 1ADCRF - --674.10981 RFM225f1989.00343
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  18/08/2022
Data da última atualização:  20/12/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  GALDEANO, M. C.; GOMES, F. dos S.; HIDALGO CHAVEZ, D. W.; ALMEIDA, E. L.; MOULIN, L. C.; SÁ, D. de G. C. F. de; TONON, R. V.
Afiliação:  MELICIA CINTIA GALDEANO, CTAA; FLAVIA DOS SANTOS GOMES, CTAA; DAVY WILLIAM HIDALGO CHAVEZ, UFRRJ; EVELINE LOPES ALMEIDA, UFRJ; LAÍS CORDEIRO MOULIN, UFRJ; DANIELA DE GRANDI C FREITAS DE SA, CTAA; RENATA VALERIANO TONON, CTAA.
Título:  Lycopene-rich watermelon concentrate used as a natural food colorant: Stability during processing and storage.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Food Research International, v. 160, 11169, 2022.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  A lycopene-rich watermelon (Citrullus lanatus) concentrate was incorporated into snack cracker, fusilli pasta, and extruded snacks for coloring purposes. Changes in the L* and a* color coordinates and in the lycopene content were evaluated before and after thermal processes and monitored through 90 days of storage at ambient tem- perature. The products with the maximum lycopene degradation during processing were snack cracker and extruded snack (between 30 and 45%) whereas no degradation was observed in the fusilli pasta, except during cooking into boiling water (reduction up to 41%). The change in color during processing varied substantially depending on the product, but, in general, thermal treatments applied reduced the a* values (less reddish). The degradation kinetics of the lycopene and the color during storage followed first-order kinetics, with a half-life time of 25 to 315 days for lycopene content and 65 to 210 days for a* coordinate. Snack cracker was the most stable and had more than a 4-month period before losing half of the pigment content.
Palavras-Chave:  Degradation kinetics; Extruded snack; Fusilli pasta; Snack cracker.
Thesaurus NAL:  Food technology.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA15347 - 1UPCAP - DD
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