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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agricultura Digital.
Data corrente:  04/12/1997
Data da última atualização:  14/08/2007
Autoria:  CORCHADO, F. F. R.; CHEN, L.; BUI, M.; DONSEZ, D.; FAUDEMAY, P.
Título:  Task strategies: a study with a multi-agents system in fully distributed information systems.
Ano de publicação:  1996
Fonte/Imprenta:  In: SIMPÓSIO BRASILEIRO DE ENGENHARIA DE SOFTWARE, 10., 1996, São Carlos, SP. Anais... São Carlos, SP: USP-ICMSC-DCCE, 1996.
Páginas:  p.307-321.
Idioma:  Inglês
Notas:  Editado por Jose Carlos Maldonado e Paulo Cesar Masiero.
Conteúdo:  In this paper we present some task allocation technics useful on Internet or other Wide Area Network (WAN). These techniques are based on the cooperation of multi-agents organized in one community of reactive agents another of allocator agents. Reactive agents represent services available on the WAN such as Internet search engines. Allocator agents task is allocate the queries that they receive from users. To take such a decision, allocator agents cooperate sharing theirs informations about the state of reactive agents. An allocator agent is able to characterize the behaviour of reactive agents by means of a knowledge model we developed. In order to facilitate the composition of complex services such as retrieval of multiple language documents, we also define another agent type we call sub-contractor agent.
Palavras-Chave:  Engenharia de software; Software engineering.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agricultura Digital (CNPTIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPTIA6102 - 1ADDPL - --005.1SIM1997.00005
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  20/10/2017
Data da última atualização:  17/09/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  CALDAS, T. W.; MAZZA, K. E. L.; TELES, A. S. C.; MATTOS, G. N.; BRIGIDA, A. I. S.; CONTE-JUNIOR, C. A.; BORGUINI, R. G.; GODOY, R. L. de O.; CABRAL, L. M. C.; TONON, R. V.
Afiliação:  Thais W. Caldas, UFRRJ; Karen E. L. Mazza, UFRJ; Aline S. C. Teles, UFRJ; Gabriela N. Mattos, UFRRJ; ANA IRAIDY SANTA BRIGIDA, CTAA; Carlos A. Conte-Junior, UFF; RENATA GALHARDO BORGUINI, CTAA; RONOEL LUIZ DE OLIVEIRA GODOY, CTAA; LOURDES MARIA CORREA CABRAL, CTAA; RENATA VALERIANO TONON, CTAA.
Título:  Phenolic compounds recovery from grape skin using conventional and non-conventional extraction methods.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Industrial Crops & Products, v. 111, p. 86-91, 2018.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The aim of this work was to recover phenolic compounds from grape skin from sparkling production in the Brazilian semi-arid region, using conventional and non-conventional extraction methods Firstly, the effect of solid:liquid ratio (1:3?1:17) and ethanol concentration (8?92%) on the phenolic content and antioxidant capacity of grape skin extracts obtained by mechanical agitation were evaluated. Solid:liquid ratio of 1:10 and 50% ethanol were chosen as the most adequate conditions for phenolic compounds recovery. Then, in the selected conditions, extraction kinetics using ultrasound-assisted and microwave-assisted extractions were determined for comparison. Ultrasound-assisted extraction showed the best performance, resulting in an extract with a phenolic content twice higher than the obtained by mechanical agitation, in a very shorter time (9 min). Regarding phenolic profile, malvidin-3-O-glucoside was the main compound found in the extracts, followed by quercetin, rutin, catechin and epicatechin.
Palavras-Chave:  Antioxidant capacity; Mechanical agitation; Microwave; Phenolic compunds; Ultrasound.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA13819 - 1UPCAP - DD
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