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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Hortaliças.
Data corrente:  02/01/2004
Data da última atualização:  02/01/2004
Autoria:  COSTA, F. de A; MEDEIROS, J. F. de; NEGREIROS, M. Z. de; BEZERRA NETO, F.; PÔRTO, D. R. Q.; CHAVES, S. W. P.; DANTAS, K. N.
Título:  Rendimento de melão cantaloupe em diferentes coberturas de solo e lâminas de irrigação.
Ano de publicação:  2002
Fonte/Imprenta:  Caatinga, Mossoró, v. 15, n. 1/2, p. 49-55, dez. 2002.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Brasil; Ceará; Filme de polietileno; Icapuí; Lâmina de água.
Thesagro:  Cobertura do Solo; Cucumis Melo; Irrigação; Manejo de Água; Melão; Produtividade; Rendimento.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Hortaliças (CNPH)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPH26849 - 1ADPAP - --630.5
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Meio-Norte.
Data corrente:  21/02/2013
Data da última atualização:  31/05/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  MOURA, J. de O.; ROCHA, M. de M.; GOMES, R. L. F.; FREIRE FILHO, F. R.; SILVA, K. J. D. e; RIBEIRO, V. Q.
Afiliação:  JEANE DE OLIVEIRA MOURA, UFPI; MAURISRAEL DE MOURA ROCHA, CPAMN; REGINA LÚCIA FERREIRA GOMES, UFPI; FRANCISCO RODRIGUES FREIRE FILHO, CPAMN; KAESEL JACKSON DAMASCENO E SILVA, CPAMN; VALDENIR QUEIROZ RIBEIRO, CPAMN.
Título:  Path analysis of iron and zinc contents and others traits in cowpea.
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  Crop Breeding and Applied Biotechnology, Viçosa, MG, v. 12, n. 4, p. 245-252, 2012.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The objective of this study was to estimate the direct and indirect effects of agronomic and culinary traits on iron and zinc contents in 11 cowpea populations. Correlations between traits were estimated and decomposed into direct and indirect effects using path analysis. For the study populations, breeding for larger grain size, higher number of grains per pod, grain yield, reduced cooking time, and number of days to flowering can lead to decreases in the levels of iron and zinc in the grain. Genetic gains for the iron content can be obtained by direct selection for protein content by indirect effects on the number of grains per pod, 100-grain weight and grain yield. The positive direct effect of grain size and protein content on the zinc content indicates the possibility of simultaneous gain by combined selection of these traits.
Palavras-Chave:  Correlação; Criação de biofortificação; Selection.
Thesagro:  Seleção; Vigna Unguiculata.
Thesaurus NAL:  biofortification; breeding; correlation.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/77000/1/CowpeaFreireFilho.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio-Norte (CPAMN)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAMN28112 - 1UPCAP - DDS 17/132013.00017
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