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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Arroz e Feijão. |
Data corrente: |
17/06/2013 |
Data da última atualização: |
17/10/2017 |
Tipo da produção científica: |
Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Autoria: |
PACHECO, A. R.; CHAVES, R. de Q.; NICOLI, C. M. L. |
Afiliação: |
ABILIO RODRIGUES PACHECO, SPM E Goiania; ROSELENE DE QUEIROZ CHAVES, CNPAF; CLARISSE MAIA LANA NICOLI, SPM E Goiania. |
Título: |
Integration of crops, livestock, and forestry: a system of production for the Brazilian Cerrados. |
Ano de publicação: |
2013 |
Fonte/Imprenta: |
In: HERSHEY, C. H.; NEATE, P. (Ed.). Eco-efficiency: from vision to reality. Cali: CIAT, 2013. |
Páginas: |
p. 51-61. |
Série: |
(Issues on Tropical Agriculture). |
ISBN: |
978-958-694-118-1 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Some of the most promising and at the same time some of the most challenging areas of future food production are found in the savannas of South America. Integrating cropping, livestock, and forestry in these regions can increase the eco-efficiency of agricultural production. This chapter presents a case study of an integrated crop, livestock, and forestry system in Brazil. The study area is in Goiás State in the Cerrado region, a vast savanna covering almost one quarter of Brazil's land area. About half of the area suited to agriculture in the Cerrado is under cultivated pasture, but much of this is degraded as a result of overgrazing. The systems studied in this report include different arrangements to test productivity, profitability and sustainability of eucalyptus, crops, and pastures. Findings demonstrated that integrated crop, livestock, and forestry systems are economically and technically feasible in the Cerrados. In addition to producing food of high biological value (meat and milk), cultivated pasture provides other important environmental benefits, including long-term ground cover, carbon fixation, increases in soil organic matter content; and reduction in the emission of greenhouse gases. |
Palavras-Chave: |
Integração lavoura-pecuária-floresta. |
Thesagro: |
Cerrado; Floresta; Integração; Pecuária; Produção vegetal. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/84508/1/52.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF) |
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Registros recuperados : 20 | |
13. | | CHAVES, R. de Q.; MAGALHÃES, A.; SALÉ, N.; ROESE, A.; SILVA, T. N. da. Farinha e macarrão de arroz na alimentação institucional: alternativa para o mercado orizícola. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ARROZ IRRIGADO, 5.; REUNIÃO DA CULTURA DO ARROZ IRRIGADO, 27., 2007, Pelotas. Anais... Pelotas: Embrapa Clima Temperado, 2007. v.2. p. 746-748.Tipo: Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica |
Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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17. | | CHAVES, R. de Q.; MAGALHÃES, A. M.; BENEDETTI, O. I. S.; BLOS, A. L. F.; SILVA, T. N. da. Produção integrada de frutas como estratégia para a cadeia produtiva do pêssego no Rio Grande do Sul. Revista Perspectiva, Erechim, v. 33, n. 123, p. 79-95, set. 2009.Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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18. | | MAGALHÃES, A. M.; CHAVES, R. de Q.; SALÉ, N. A. C.; ROESE, A.; SILVA, T. N. da. Mel no programa de alimentação escolar: oportunidade e desafio para o agronegócio apícola. In: CONGRESSO DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ECONOMIA, ADMINISTRAÇÃO E SOCIOLOGIA RURAL, 45., 2007, Londrina. Conhecimentos para a agricultura do futuro. Brasília, DF: Sober; Londrina: Universidade Estadual de Londrina: IAPAR, 2007.Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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19. | | CHAVES, R. de Q.; MAGALHÃES, A. M.; BENEDETTI, O. I. S.; BLOS, A. L. F.; SILVA, T. N. da. Tomada de decisão e empreendedorismo rural: um caso da exploração comercial de ovinos de leite. Revista Brasileira de Gestão e Desenvolvimento Regional, Taubaté, v. 6, n. 3, p. 3-21, set./dez. 2010.Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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20. | | CASTRO, E. da M. de; MORAIS, O. P. de; PEREIRA, J. de A.; LOPES, A. de M.; UTUMI, M.; FERREIRA, C. M.; BRESEGHELLO, F.; PRABHU, A. S.; SOUZA, N. R. G. de; FONSECA, J. R.; VANDERLEI, J. C.; NEVES, P. de C. F.; CHAVES, R. de Q.; BASSINELLO, P. Z.; SOARES, A. A.; COLASANTE, L. O. BRS Aroma: cultivar de arroz de terras altas de grãos aromáticos. Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2003. 6 p. (Embrapa Arroz e Feijão. Comunicado Técnico, 71).Tipo: Comunicado Técnico/Recomendações Técnicas |
Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Arroz e Feijão. |
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