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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  23/05/2011
Data da última atualização:  09/05/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  PEGORARO, C.; CHAVES, F. C.; DAL CERO, J.; GIRARDI, C. L.; ROMBALDI, C. V.
Afiliação:  CAMILA PEGORARO, UFPEL; FÁBIO CLASEN CHAVES, UFPEL; JOCEANI DAL CERO, UFPEL; CESAR LUIS GIRARDI, CNPUV; CESAR VALMOR ROMBALDI, UFPEL.
Título:  Effects of pre-harvest gibberellic acid spraying on gene transcript accumulation during peach fruit development.
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  Plant Growth Regulations, The Hague, v. 65, n. 2, p. 231-237, nov. 2011.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  In order to understand early molecular events associated with increase in fruit size and woolliness prevention induced by pre-harvest gibberellic acid (GA3) spraying, differential transcript accumulation of genes encoding proteins putatively involved in protein folding and protection, cell wall metabolism, and endomembrane transport was studied during fruit development of ?Chiripa´? peach. Woolliness occurrence reached 100% in untreated peach, was reduced by 15% with GA3 spraying at the end of the pit hardening stage and was significantly reduced (by 78%) in peaches treated at the beginning of the pit hardening stage despite a significantly increased fruit size. Low incidence of woolliness after cold storage and fruit size increase in early GA3 treated peach was correlated with high transcript accumulation of genes encoding proteins putatively involved in protein folding, and protection of the endoplasmic reticulum (heat shock proteins?HSP40 er) and chloroplast (HSP17.8 ch), endomembrane transport (GTPase), as well as genes involved in cell wall loosening (expansins?Exp1, Exp2, Exp3, Exp4).
Palavras-Chave:  GA3; Lanosidade; TRanscrição genética.
Thesagro:  Ácido Giberélico; Armazenamento; Dano; Fruticultura; Genética; Pêssego; Pós-colheita; Refrigeração; Resfriamento.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/44694/1/GIRARDI-PlantGrowthReg-2011.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPUV13118 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  19/09/1997
Data da última atualização:  13/08/2019
Autoria:  LEMOS, M. do S. da S.; CURI, N.; MARQUES, J. J. G. de S. e M.; ERNESTO SOBRINHO, F.
Afiliação:  MARIA DO SOCORRO DA SILVA LEMOS, Agronomist, M.Sc; NILTON CURI, Universidade Federal de Lavras - UFLA/Departamento de Ciência do Solo; JOÃO JOSÉ GRANATE DE SÁ E MELO MARQUES, Universidade Federal de Lavras - UFLA; FRANCISCO ERNESTO SOBRINHO, Escola Supe rior de Agricultura de Mossoró - ESAM/Departamento de Solos e Geologia.
Título:  Evaluation of characteristics of cambisols derived from limestone in low tablelands in northeastern Brazil: implications for management.
Ano de publicação:  1997
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 32, n. 8, p. 825-834, ago. 1997
Idioma:  Inglês
Notas:  Título em português: Avaliação de características de cambissolos derivados de calcário em chapadas do nordeste brasileiro: implicações para manejo.
Conteúdo:  Soils of the low tablelands in Northeastern Brazil have high natural fertility, however, little is known about them. The objective of this study is to provide basic information about the soil and how soil properties relate to their use and management. Two Cambisol pedons were morphologically described and were submitted to physical, chemical and mineralogical analyses. The soils on mid to upper landscape positions are Eutrophic Cambisols and those in lower positions are Vertic Cambisols. For both soils, pH is above 7 and base saturation is higher than 90%. In order to ensure crop production, N, P and micronutrients have to be added as fertilizers. Water runs off the Eutrophic Cambisols and runs on to the Vertic Cambisols, so the Vertic soils have more water available for plant growth. In the Eutrophic Cambisols the main constraints are susceptibility to drought and erosion, while in the Vertic Cambisols the waterlogging risk and mechanization impediments are the critical limitations. Soil properties such as landscape position, color, drying velocity and shrinkage are easily-identifiable field attributes that can be used to recognize different soils that should be managed differently.
Palavras-Chave:  Incipient soils; Morfologia; Propriedade; Recursos naturais; Solo incipiente; Solo vertico; Vertic soils.
Thesagro:  Cambissolo; Drenagem; Física; Mineralogia; Química; Solo.
Thesaurus NAL:  drainage.
Categoria do assunto:  --
P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/44802/1/EVALUATION-OF-CHARACTERISTICS-OF-CAMBISOLS-DERIVED.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
AI-SEDE6737 - 1UPEAP - PP630.72081P474
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