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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  03/02/2010
Data da última atualização:  09/05/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  PAUCAR-MENACHO, L. M.; BERHOW, M. A.; MANDARINO, J. M. G.; CHANG, Y. K.; MEJIA, E. G. de.
Afiliação:  LUZ MARIA PAUCAR-MENACHO, UNICAMP; MARK A. BERHOW, AGRICULTURAL RESEARCH SERVICE; JOSE MARCOS GONTIJO MANDARINO, CNPSo; YOON KIL CHANG, UNICAMP; ELVIRA GONZALEZ DE MEJIA, UNIVERSITY OF ILLINOIS.
Título:  Effect of time and temperature on bioactive compounds in germinated Brazilian soybean cultivar BRS 258.
Ano de publicação:  2010
Fonte/Imprenta:  Food Research International, London, v. 43, n. 7. p. 1856-1865, Aug. 2010.
DOI:  10.1016/j.foodres.2009.09.016
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The objective was to determine the effect of time and temperature on the concentration of bioactive compounds during germination of Brazilian soybean cultivar BRS 258. The concentration of bioactive compounds was optimized using Response Surface Methodology, with a 22 central composite rotational design and germination time and temperature as independent variables. Germination was carried out in a germination chamber, using paper in trays containing 500 g of seeds. Germination temperature and time modified the concentrations of bioactive compounds within the ranges studied. An increase in germination time at 25ºC decreased the concentration of Bowman?Birk inhibitor, lectin and lipoxygenase. After 63 h of germination, a temperature increase from 20ºC to 30ºC resulted in a decrease of lipoxygenase activity by 22.5%. Optimal increases in the concentrations of isoflavone aglycones (daidzein and genistein) and saponin glycosides were observed with a 63 h germination time at 30ºC. Both germination time and temperature had an influence on the composition and concentration of bioactive compounds in germinated soybean flour. Equations determined can be used to predict concentrations of bioactive compounds in germinated soybeans in relation to climate changes and thus optimize their potential use in human health and nutrition.
Palavras-Chave:  Peptidio; Soybean BRS 258.
Thesagro:  Germinação; Soja.
Thesaurus Nal:  Bowman-birk inhibitor; Germination; Peptides; Soybeans.
Categoria do assunto:  G Melhoramento Genético
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/125031/1/Effect-of-time-and-temperature-on-bioactive-compounds-in-germinated-Brazilian-soybean-cultivar-BRS-258.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPSO30245 - 1UPCAP - PPSP 11788SP 11788
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Biblioteca(s):  Embrapa Cerrados.
Data corrente:  18/08/2004
Data da última atualização:  18/08/2004
Autoria:  DIAS, D. S. de O.; TONHATI, H.; MAGNABOSCO, C. de U.; LOBO, R. B.; BRITO, R. A. M.
Título:  Parametros geneticos da produtividade acumulada de femeas da raca Nelore.
Ano de publicação:  2003
Fonte/Imprenta:  In: REUNIAO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 40., 2003, Santa Maria, RS. Otimizando a producao animal: anais. Santa Maria: SBZ: UFSM, 2003.
Descrição Física:  1 CD-ROM.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Herdabilidade.
Thesagro:  Fertilidade Animal; Gado de Corte; Gado Nelore; Genética Animal; Reprodução Animal.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Cerrados (CPAC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAC24807 - 1UPCPL - --CRI6597
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