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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Corte.
Data corrente:  07/03/2013
Data da última atualização:  07/03/2013
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  GOMES, R. da C.; MEYER, P. M.; CASTRO, A. L. de; NETTO, A. S.; RODRIGUES, P. H. M.
Afiliação:  RODRIGO DA COSTA GOMES, CNPGC; Paula Marques Meyer, IBGE; Ari Luiz de Castro, Departamento de Nutrição e Produção Animal, FMVZ/USP.; Arlindo Saran Netto, Departamento de Zootecnia, FZEA/USP; Paulo Henrique Mazza Rodrigues, Departamento de Nutrição e Produção Animal, FMVZ/USP.
Título:  Accuracy, precision and robustness of different methods to obtain samples from silages in fermentation studies.
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  Revista Brasileira de Zootecnia, v.41, n.6, p.1369-1377, 2012.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The objective of this study was to evaluate accuracy, precision and robustness of two methods to obtain silage samples, in comparison with extraction of liquor by manual screw-press. Wet brewery residue alone or combined with soybean hulls and citrus pulp were ensiled in laboratory silos. Liquor was extracted by a manual screw-press and a 2-mL aliquot was fixed with 0.4 mL formic acid. Two 10-g silage samples from each silo were diluted in 20 mL deionized water or 17% formic acid solution (alternative methods). Aliquots obtained by the three methods were used to determine the silage contents of fermentation end-products. The accuracy of the alternative methods was evaluated by comparing mean bias of estimates obtained by manual screw-press and by alternative methods, whereas precision was assessed by the root mean square prediction error and the residual error. Robustness was determined by studying the interaction between bias and chemical components, pH, in vitro dry matter digestibility (IVDMD) and buffer capacity. The 17% formic acid method was more accurate for estimating acetic, butyric and lactic acids, although it resulted in low overestimates of propionic acid and underestimates of ethanol. The deionized water method overestimated acetic and propionic acids and slightly underestimated ethanol. The 17% formic acid method was more precise than deionized water for estimating all organic acids and ethanol. The robustness of each method with respect to variation in the si... Mostrar Tudo
Thesagro:  Silagem.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/78416/1/0000007017-Gomes-et-al-2012-RBZ.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Corte (CNPGC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPGC15281 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Pantanal.
Data corrente:  21/11/2013
Data da última atualização:  21/11/2013
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  FELIX, G. A.; PAZ, I. C. de L. A.; PIOVEZAN, U.; SUNADA, N.; LIMA, K. A. O.; GARCIA, R. G.; CALDARA, F. R.; COSTA JUNIOR, R. G.
Afiliação:  GISELE APARECIDA FELIX, UFG; IBIARA CORREIA DE LIMA ALMEIDA PAZ, UFGD; UBIRATAN PIOVEZAN, CPAP; NATÁLIA SUNADA, UNESP; KARLA ANDREA OLIVEIRA LIMA, UFGD; RODRIGO GARÓFALLO GARCIA, UFGD; FABIANA RIBEIRO CALDARA, UFGD; RÔMULO GONÇALVES COSTA JUNIOR, ESCOLA AGRÍCOLA Pe. ANDRÉ CAPELI.
Título:  Características da carcaça de capivaras (Hydrochoerus hydrochaeris) de vida livre.
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ZOOTECNIA, 23., 2013, Foz do Iguaçu. Zootecnia do futuro: Produção Animal Sustentável: [anais]. Foz do Iguaçu: Universidade Estadual do Oeste do Paraná, 2013.
Páginas:  3p.
Idioma:  Português
Conteúdo:  O estudo foi realizado com o objetivo de avaliar as características da carcaça de capivaras de vida livre. Para isto foram utilizadas cinco capivaras (2 machos e 3 fêmeas), com peso corporal médio/desvio-padrão de 63,4 kg/100 kg ± 10,25 kg, provenientes de áreas agrícolas da Região da Grande Dourados (MS).
Palavras-Chave:  Áreas agrícolas; Cortes comerciais; Farming crops; Manejo sustentável; Sustainable management.
Thesaurus NAL:  carcass yield.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/92853/1/Carcaca-capivarsa.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pantanal (CPAP)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAP58871 - 1UPCAA - PPSP1779617796
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