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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  14/05/2020
Data da última atualização:  14/05/2020
Autoria:  TABOSA, F. J. S.; FERREIRA, R. T.; ALMEIDA, A. N.; SOUZA, H. G. de; CASTELAR, P. U. de C.
Afiliação:  Francisco José Silva Tabosa, Universidade Federal do Ceará - UFC/MAER; Roberto Tatiwa Ferreira, Universidde Federal do Ceará - UFC/CAEN. Bolsista do CNPq; Alexandre Nunes Almeida, Escola Superior de Agricultura 'Luiz de Queiroz' - ESALQ; Helson Gomes de Souza, Doutorando em Economia; Pablo Urano de Carvalho Castelar, Universidade Federal do Ceará - UFC.
Título:  Convergência do PIB agropecuário per capita dos estados.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Revista de Política Agrícola, Brasília, DF, v. 28, n. 4, p. 21-36, out./nov./dez. 2019.
Idioma:  Português
Notas:  Título em inglês: Convergence of the agricultural GDP per capita of the Brazilian states.
Conteúdo:  Este trabalho testa a hipótese de convergência para os desvios do PIB agropecuário dos estados brasileiros. Além disso, busca-se fornecer um indicativo para a velocidade com que as taxas de crescimento do PIB agropecuário convergem para a situação estacionária. Adotou-se um conjunto de estimações para corrigir os possíveis vieses dos procedimentos econométricos utilizados. Os resultados obtidos com as meias-vidas indicaram que os desvios do PIB demoram, em média, cerca de 1 ano para alcançar a distância entre o valor corrente e o nível de equilíbrio. Além disso, verificou-se que a maior meia-vida é obtida quando o Piauí é usado como numerário, e a menor, no caso da Bahia.
Palavras-Chave:  Brasil; Meia-vida.
Thesagro:  Agronegócio.
Thesaurus Nal:  Agribusiness; Brazil; Half life.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/213030/1/Convergencia-do-PIB-agropecuario-per-capita-dos-estados.pdf
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Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
AI-SEDE64789 - 1UPEAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  06/11/2013
Data da última atualização:  18/07/2017
Tipo da produção científica:  Capítulo em Livro Técnico-Científico
Autoria:  SHOCK, C. C.; PINTO, J. M.; LAUBACHER, T. A.; ROSS, R. D.; MAHONY, A. C.; KREEFT, H.; SHOCK, B. M.
Afiliação:  JOSE MARIA PINTO, CPATSA.
Título:  Movement of Escherichia coli in soil as applied in irrigation water.
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  In: SHOCK, C. C. (Ed.). Preliminary studies on Escherichia coli and onion. Ontário: Oregon State University, Malheur Experiment Station, 2013.
Páginas:  p. 1-17.
Série:  (OSU. Special Report, Ext/CrS, 148).
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The US Food and Drug Administration (FDA) has proposed that If irrigation water exceeds 235 colony-forming units (CFU) of E. coli /100 ml in any one sample or 126 CFU/100 ml in the average of any five consecutive samples, growers would have to cease using that water in any way that directly contacts the surface of fresh produce (FDA 2013). The FDA has proposed that these E. coli levels are an indication of high risk of bacterial contamination of fresh onion (Allium cepa L.) bulbs regardless of the irrigation system. If onion irrigation exceeds 235 CFU, it is not known whether the contaminated water applied by furrow or drip irrigation actually reaches the onion bulb. Soil could filter E. coli and other bacteria before irrigation water reaches onion bulbs. ?Vaquero? onions were grown on Owyhee silt loam. In our preliminary studies reported here, well water free of E. coli was applied to onions through drip irrigation or through furrow irrigation. A second water source was intentionally enriched with E. coli by being run across a pasture and recaptured prior to use. Furrow and drip irrigation were used to apply this water containing 218 to >2400 MPN/100ml for 11+ hours per irrigation. E. coli was monitored in the soil water at the end of irrigation cycles through direct sampling of the soil. Soil water was also sampled using sterile soil solution capsules (SSSC) to sample E. coli in the soil water that moved into place, to differentiate the movement of soil water from the soil... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Onion.
Thesagro:  Água; Allium Cepa; Bactéria; Cebola; Escherichia Coli; Irrigação.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/160937/1/Pinto-1.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA51071 - 1UPCPL - DD
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