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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Cerrados; Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  26/02/2009
Data da última atualização:  20/02/2013
Tipo da produção científica:  Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento
Autoria:  MARTINS, E. de S.; CARVALHO JÚNIOR, O. A. de; SOUZA, V. V. de; COUTO JÚNIOR, A. F.; OLIVEIRA, S. N. de; GOMES, R. A. T.; REATTO, A.
Afiliação:  Eder de Souza Martins, CPAC; Osmar Abílio de Carvalho Júnior, CPAC; Vinicius Vasconcelos de Souza; Antônio Felipe Couto Júnior; Sandro Nunes de Oliveira; Roberto Arnaldo Trancoso Gomes; Adriana Reatto, CPAC.
Título:  Levantamento de reconhecimento de média intensidade dos solos do Parque Nacional da Serra dos Órgãos - Parnaso, Rio de Janeiro, escala 1:100.000.
Ano de publicação:  2008
Fonte/Imprenta:  Planaltina, DF: Embrapa Cerrados, 2008.
Série:  (Embrapa Cerrados. Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento, 209).
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Levantamento de solo; Mapeamento; Mata atlântica; Pedogênese; Relevo montanhoso; Serra do mar; Soil survey.
Thesagro:  Classificação do solo; Reconhecimento do solo.
Thesaurus Nal:  Soil classification.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/CPAC-2010/30250/1/bolpd-209.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Cerrados (CPAC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
AI-SEDE47794 - 1EMBFL - PP14563CPAC14563
AI-SEDE47794 - 2EMBFL - PP14563CPAC14563a
CPAC30250 - 1UMTFL - PPCRI7686CRI7686
CPAC30250 - 2UMTFL - PPFOL8125FOL8125
CPAC30250 - 3UMTFL - PPBPD246BPD246
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  18/02/2021
Data da última atualização:  19/02/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  SANTOS, A. P. M. dos; SANTOS, E. M.; ARAUJO, G. G. L. de; OLIVEIRA, J. S. de; ZANINE, A. de M.; PINHO, R. M. A.; CRUZ, G. F. de L.; FERREIRA, D. de J.; PERAZZO, A. F.; PEREIRA, D. M.; SANTOS, F. N. de S.
Afiliação:  Ana Paula Maia dos Santos; Edson Mauro Santos; GHERMAN GARCIA LEAL DE ARAUJO, CPATSA; Juliana Silva de Oliveira; Anderson de Moura Zanine; Ricardo Martins Araujo Pinho; Gabriel Ferreira de Lima Cruz; Daniele de Jesus Ferreira; Alexandre Fernandes Perazzo; Danillo Marte Pereira; Francisco Naysson de Sousa Santos.
Título:  Effect of inoculation with preactivated Lactobacillus Buchneri and urea on fermentative profile, aerobic stability and nutritive value in corn silage.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Agriculture, v. 10, n. 8, 2020.
DOI:  https://doi.org/10.3390/agriculture10080335
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The current study aimed to evaluate the application effects of the preactivated Lactobacillus buchneri and urea on the fermentative characteristics, chemical composition and aerobic stability in corn silages. The design was completely randomized, in a 6 × 5 factorial arrangement, with six types of additiveand five opening times. The treatments consisted of corn silage; corn silage with freeze-dried inoculant; corn silage with freeze-dried inoculant +1.0% urea; corn silage with activated inoculant; corn silage with activated inoculant +1.0% urea, and corn silage with 1.0% urea. Populations of lactic acid bacteria stabilized at the 70th day, with average values of 8.91 and 9.15 log cfu/g for corn silage with freeze-dried inoculant +1.0% urea and corn silage with freeze-dried inoculant, respectively. In contrast, the silages without additives showed significantly lower values of 7.52 log cfu/g forage at the 70th day. The silages with urea (isolated or associated with the inoculant) increased the total nitrogen content. The maximum temperature values were highest in the corn silages without additives, indicating that these silages were more prone to deterioration. The use of Lactobacillus buchneri activated proved to be more efficient in improving the fermentative profile of corn silages than the freeze-dried inoculant. The use of urea as an additive reduced the losses and improved the nutritional value and aerobic stability of corn silages. Additionally, the combination of Lact... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Estabilidade aeróbica; Perfil fermentativo; Silagen de milho.
Thesagro:  Composição de Alimento; Milho; Nutrição Animal; Silagem.
Thesaurus NAL:  Corn silage; Lactobacillus buchneri; Silage.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/221297/1/Effect-of-inoculation-with-preactivated-2020.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA59439 - 1UPCAP - DD
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