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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  21/12/2017
Data da última atualização:  14/05/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  NASCENTE, A. S.; CARVALHO, M. da C. S.
Afiliação:  ADRIANO STEPHAN NASCENTE, CNPAF; MARIA DA CONCEICAO SANTANA CARVALHO, CNPAF.
Título:  Yield, biomass production and nutrients accumulation of super early genotype of common bean.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Colloquium Agrariae, v. 14, n. 1, p. 101-114, jan./mar. 2018.
ISSN:  1809-8215
DOI:  10.5747/ca.2018.v14.n1.a194
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  This work aimed to study the biomass production and nutrient uptake during plant development and nutrients exported by the grains of a super early genotype (SEG) of common bean. The irrigated field experiment was done during the 2016 growing season (winter season), under no-tillage system conditions, in the Cerrado region. Experimental design was in complete randomized block in split plots scheme, with four replications. Main plots comprised SEG of common bean (Colibri ? check cultivar and CNFC 15874) and subplots were nine times of plant collection (14, 21, 28, 35, 42, 49, 56, 63 and 70 days after plant sowing, DAS) with separation in leaves, stem and pods. Absorption of nutrients by the shoots of SEG CNFC 15874 follows the decreasing order N> K> Ca> Mg> P> S> Fe> Zn >Mn >Cu. The maximum accumulation of nutrients in the leaves and stem of the SEG was at 42 DAS (full flowering stage) and in the pods between 63 to 70 DAS (physiological maturation). Nitrogen, K, P, Ca, S, Fe, Zn, Mn and Cu was the order of accumulated nutrients in grains of super early genotypes. Nitrogen, P and Cu was the nutrients with higher amount in the grains of SEG. IPR Colibri had higher number of pods, mass of grains, total and pods biomass production, nutrients accumulation and grain yield than CNFC 15874. Nutrients should be available to SEG of common bean between 14-21 DAS (third trifoliolate leaf).
Thesagro:  Absorção de Nutrientes; Biomassa; Cerrado; Feijão; Phaseolus Vulgaris; Plantio direto.
Thesaurus Nal:  Beans; Biomass; Cerrado soils; Nutrient uptake; Sustainable agriculture.
Categoria do assunto:  E Economia e Indústria Agrícola
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/176774/1/CNPAF-2018-ca.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAF34987 - 1UPCAP - DD20182018
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Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sul.
Data corrente:  10/12/2018
Data da última atualização:  10/12/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  CARDOSO, L. L.; LEAL, J. J. B.; NUNES, M. H. G.; TEIXEIRA, B. B. M.; SOLLERO, B. P.; SILVEIRA, I. D. B.; CARDOSO, F. F.
Afiliação:  Leandro Lunardini Cardoso, UFRGS; JOAL JOSE BRAZZALE LEAL, CPPSUL; Marcelo Henrique Giordano Nunes, UFPEL; Bruno Borges Machado Teixeira, UFPEL; BRUNA PENA SOLLERO, CPPSUL; Isabella Dias Barbosa Silveira, UFPEL; FERNANDO FLORES CARDOSO, CPPSUL.
Título:  Sire breed effect on carcass and temperament traits.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Semina: Ciências Agrárias, v. 39, n. 6, p. 2717-2726, nov./dez. 2018.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Este artigo teve como objetivo identificar o efeito da raça do touro sobre o temperamento, características produtivas e a relação entre esses efeitos avaliando-se diferentes cruzamentos entre Nelore (NE), Tabapuã (TB) e Brahman (BR) acasalados com vacas Angus (AN). As características produtivas foram peso vivo ao abate e ganho pós desmama. As características de temperamento foram mensuradas por velocidade de fuga (VF). Os dados de carcaça avaliados foram o peso de carcaça quente, rendimento de carcaça quente, rendimento de carcaça fria, comprimento de carcaça, pH inicial, pH final, espessura de gordura subcutânea e área do músculo Longissimus. O efeito da raça do touro foi maior para o peso vivo ao abate. O peso de carcaça quente não foi afetado pela raça do touro. A área do músculo Longissimus foi maior para o cruzamento AN x TB e AN x NE do que AN x BR.
Palavras-Chave:  Temperamento; Velocidade de fuga.
Thesagro:  Gado de Corte.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/188099/1/32086-166696-1-PB.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sul (CPPSUL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPPSUL14477 - 1UPCAP - DD
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