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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Amazônia Ocidental. |
Data corrente: |
18/07/2011 |
Data da última atualização: |
26/07/2011 |
Autoria: |
CARVALHO, M. L. M. de; ALVISI, M. A. G. L. |
Título: |
Treinamento em análise de sementes: legislação pertinente a laboratórios de análises de sementes. |
Ano de publicação: |
2002 |
Fonte/Imprenta: |
Lavras: UFLA: FAEPE, 2002?. |
Páginas: |
40 p. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Laboratórios credenciados. Coordenação de laboratório vegetal. Instruções para preenchimento e uso do boletim oficial de análise de sementes. Portaria 39 de 04/04/1995. Demonstrativo da execução física de análise de sementes. Normas e padrões para a produção de sementes de algodão. Normas e padrões para a produção de sementes de arroz. Normas e padrões para a produção de sementes básicas e fiscalizadas de café. Normas e padrões para a produção de sementes de cevada. Normas e padrões para a produção de sementes de feijão. Normas e padrões para a produção de sementes fiscalizadas de forrageiras (ano agrícola 2000-2001). Normas e padrões para a produção de sementes de mamona. Normas e padrões para a produção de sementes de milho. Normas e padrões para a produção de sementes de soja. Normas e padrões para a produção de sementes de sorgo. Normas e padrões para a produção de sementes de trigo (Triticum aestivum) e trigo duro (Triticum durum). Normas e padrões para a produção de sementes de triticale. |
Palavras-Chave: |
Análise de sementes; Normas. |
Thesagro: |
Legislação. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01547nam a2200169 a 4500 001 1896188 005 2011-07-26 008 2002 bl uuuu u0uu1 u #d 100 1 $aCARVALHO, M. L. M. de 245 $aTreinamento em análise de sementes$blegislação pertinente a laboratórios de análises de sementes. 260 $aLavras: UFLA: FAEPE$c2002 300 $a40 p. 520 $aLaboratórios credenciados. Coordenação de laboratório vegetal. Instruções para preenchimento e uso do boletim oficial de análise de sementes. Portaria 39 de 04/04/1995. Demonstrativo da execução física de análise de sementes. Normas e padrões para a produção de sementes de algodão. Normas e padrões para a produção de sementes de arroz. Normas e padrões para a produção de sementes básicas e fiscalizadas de café. Normas e padrões para a produção de sementes de cevada. Normas e padrões para a produção de sementes de feijão. Normas e padrões para a produção de sementes fiscalizadas de forrageiras (ano agrícola 2000-2001). Normas e padrões para a produção de sementes de mamona. Normas e padrões para a produção de sementes de milho. Normas e padrões para a produção de sementes de soja. Normas e padrões para a produção de sementes de sorgo. Normas e padrões para a produção de sementes de trigo (Triticum aestivum) e trigo duro (Triticum durum). Normas e padrões para a produção de sementes de triticale. 650 $aLegislação 653 $aAnálise de sementes 653 $aNormas 700 1 $aALVISI, M. A. G. L.
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Registro original: |
Embrapa Amazônia Ocidental (CPAA) |
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Biblioteca |
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Origem |
Tipo/Formato |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Caprinos e Ovinos. Para informações adicionais entre em contato com cnpc.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Caprinos e Ovinos. |
Data corrente: |
13/10/2011 |
Data da última atualização: |
23/09/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
GUERRA, I. C. D.; FÉLEX, S. S. S.; MEIRELES, R. B. L. M.; DALMÁS, P. S.; MOREIRA, R. T.; HONÓRIO, V. G.; MORGANO, M. A.; MILANI, R. F.; BENEVIDES, S. D.; QUEIROGA, R. C. R. E.; MADRUGA, M. S. |
Afiliação: |
Pos-graduate, Federal University of Paraiba, João Pessoa, PB, Brazil.; Pos-graduate, Federal University of Paraiba, João Pessoa, PB, Brazil.; Pos-graduate, Federal University of Paraiba, João Pessoa, PB, Brazil.; Pos-graduate, Federal University of Paraiba, João Pessoa, PB, Brazil.; Pos-graduate, Federal University of Paraiba, João Pessoa, PB, Brazil.; Pos-graduate, Federal University of Paraiba, João Pessoa, PB, Brazil.; Food Technology Institute, ITAL, Campina, SP, Brazil.; Food Technology Institute, ITAL, Campina, SP, Brazil.; SELENE DAIHA BENEVIDES, CNPC; Federal University of Paraiba, João Pessoa, PB, Brazil.; Federal University of Paraiba, João Pessoa, PB, Brazil. |
Título: |
Evaluation of goat mortadella prepared with different levels of fat and goat meat from discarded animals. |
Ano de publicação: |
2011 |
Fonte/Imprenta: |
Small Ruminant Research, Amsterdam, v. 98, n. 1/3, p. 59-63, June, 2011. |
DOI: |
10.1016/j.smallrumres.2011.03.019 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Abstract: The objectives of this study were to develop a value added product, goat mortadella, using meat fromdiscardedanimals; to evaluatepork fat at various levels of inclusioninmortadella in an effort to reduce the fat content of the product; to determine consumer acceptability; and to determine the physico-chemical properties of this goat product. Three goat mortadella formulations were manufactured containing 10, 20 and 30% pork fat. The sensory characteristics, microbiological and proximate analysis, starch, chlorides, pH, water activity (Aw), water holding capacity (WHC), emulsion stability and CIE colour characteristics (i.e. a*, b* and L*) of the mortadella were evaluated. The total number of thermotolerant coliforms, Staphylococcus aureus, Salmonella and Clostridium sulphite-reducers in the goat mortadella were in accordance with Brazilian legislation. Consumer panellists detected signi?cant differences (P < 0.05) in appearance, colour, odour, ?avour, texture and overall acceptance among the goat mortadella formulations. The goat mortadella prepared with 10% fat was rated the highest. In addition, approximately 70% of the panellists commented that they would purchase the goat mortadella. The percentages of moisture and protein were reduced as the percentages of fat added to the formulation increased. The goat mortadella with 30% fat had higher (P < 0.05) fat, ash, emulsion stability,WHC and b* contents than those with 10 and 20% fat. The use of meat from discarded goats in the preparation of mortadella allows getting the most from this material, and the addition of 10% fat resulted in a goat mortadella with better acceptance and lowest fat content. MenosAbstract: The objectives of this study were to develop a value added product, goat mortadella, using meat fromdiscardedanimals; to evaluatepork fat at various levels of inclusioninmortadella in an effort to reduce the fat content of the product; to determine consumer acceptability; and to determine the physico-chemical properties of this goat product. Three goat mortadella formulations were manufactured containing 10, 20 and 30% pork fat. The sensory characteristics, microbiological and proximate analysis, starch, chlorides, pH, water activity (Aw), water holding capacity (WHC), emulsion stability and CIE colour characteristics (i.e. a*, b* and L*) of the mortadella were evaluated. The total number of thermotolerant coliforms, Staphylococcus aureus, Salmonella and Clostridium sulphite-reducers in the goat mortadella were in accordance with Brazilian legislation. Consumer panellists detected signi?cant differences (P < 0.05) in appearance, colour, odour, ?avour, texture and overall acceptance among the goat mortadella formulations. The goat mortadella prepared with 10% fat was rated the highest. In addition, approximately 70% of the panellists commented that they would purchase the goat mortadella. The percentages of moisture and protein were reduced as the percentages of fat added to the formulation increased. The goat mortadella with 30% fat had higher (P < 0.05) fat, ash, emulsion stability,WHC and b* contents than those with 10 and 20% fat. The use of meat from discarded ... Mostrar Tudo |
Palavras-Chave: |
Embutido cozido. |
Thesagro: |
Caprino; Carne; Gordura; Mortadela; Produto derivado da carne; Tecnologia de alimento. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 02709naa a2200337 a 4500 001 1903020 005 2019-09-23 008 2011 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1016/j.smallrumres.2011.03.019$2DOI 100 1 $aGUERRA, I. C. D. 245 $aEvaluation of goat mortadella prepared with different levels of fat and goat meat from discarded animals.$h[electronic resource] 260 $c2011 520 $aAbstract: The objectives of this study were to develop a value added product, goat mortadella, using meat fromdiscardedanimals; to evaluatepork fat at various levels of inclusioninmortadella in an effort to reduce the fat content of the product; to determine consumer acceptability; and to determine the physico-chemical properties of this goat product. Three goat mortadella formulations were manufactured containing 10, 20 and 30% pork fat. The sensory characteristics, microbiological and proximate analysis, starch, chlorides, pH, water activity (Aw), water holding capacity (WHC), emulsion stability and CIE colour characteristics (i.e. a*, b* and L*) of the mortadella were evaluated. The total number of thermotolerant coliforms, Staphylococcus aureus, Salmonella and Clostridium sulphite-reducers in the goat mortadella were in accordance with Brazilian legislation. Consumer panellists detected signi?cant differences (P < 0.05) in appearance, colour, odour, ?avour, texture and overall acceptance among the goat mortadella formulations. The goat mortadella prepared with 10% fat was rated the highest. In addition, approximately 70% of the panellists commented that they would purchase the goat mortadella. The percentages of moisture and protein were reduced as the percentages of fat added to the formulation increased. The goat mortadella with 30% fat had higher (P < 0.05) fat, ash, emulsion stability,WHC and b* contents than those with 10 and 20% fat. The use of meat from discarded goats in the preparation of mortadella allows getting the most from this material, and the addition of 10% fat resulted in a goat mortadella with better acceptance and lowest fat content. 650 $aCaprino 650 $aCarne 650 $aGordura 650 $aMortadela 650 $aProduto derivado da carne 650 $aTecnologia de alimento 653 $aEmbutido cozido 700 1 $aFÉLEX, S. S. S. 700 1 $aMEIRELES, R. B. L. M. 700 1 $aDALMÁS, P. S. 700 1 $aMOREIRA, R. T. 700 1 $aHONÓRIO, V. G. 700 1 $aMORGANO, M. A. 700 1 $aMILANI, R. F. 700 1 $aBENEVIDES, S. D. 700 1 $aQUEIROGA, R. C. R. E. 700 1 $aMADRUGA, M. S. 773 $tSmall Ruminant Research, Amsterdam$gv. 98, n. 1/3, p. 59-63, June, 2011.
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Registro original: |
Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC) |
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